banner333

banner309

Eğitim-Bir-Sen'den Promosyonla İlgili Açıklama

Eğitim-Bir-Sen Kelkit temsilciliği Poromosyonarla ilgili açıklama yaptı.

Kelkit 22.03.2013, 18:22
Eğitim-Bir-Sen'den Promosyonla İlgili Açıklama
banner400
 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki 518 personelin 15 Mart 2013 tarihi itibariyle son bulan üç yıllık promosyon anlaşmasını yenilemek üzere komisyonu oluşturulmuştur. Komisyonda İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür KÖSE, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yaşar NAS ve Yetkili Sendika Temsilcisi olarak sendikamız( Eğitim-Bir-Sen) İlçe Temsilcisi Serhan SEVİNÇ yer almıştır.

Promosyon anlaşmasına ilçemizde şubesi bulunan İş Bankası, T.C. Ziraat Bankası ve Akbank davet edilmiş ve bu bankalardan ilk teklifleri alınmıştır. Verilen teklifleri yeterli bulmayan komisyon bankalardan belirlenen süre içerisinde ikinci tekliflerini vermelerini istemiştir. Yetkili olmanın sorumluluğu ile hareket eden sendikamız, ilçemizde şube açmak için çalışmalarını sürdüren Halk Bankası Genel Müdürlüğü ile yoğun girişimler sonucunda bağlantıya geçerek bu bankanın da teklifini almış ve anlaşmaya dâhil olmalarını sağlamıştır.

İlk tekliflerden sonra alınan ikinci tekliflerin sonucunda komisyon üyeleri en yüksek teklifi veren üç banka arasında açık artırmaya gidilmesine ve en yüksek bedeli veren bankayla anlaşmanın yapılmasına karar vermiştir. Açık artırma 20 Mart Çarşamba günü saat 10:00 da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde başlamış, banka yetkililerinin genel merkezleriyle yaptıkları yoğun telefon trafiği eşliğinde komisyon huzurunda 2 saat süren açık artırmayı 585.340.00 Tl ile kazanan taraf Halk Bankası olmuştur.

518 çalışanımız için en iyi anlaşmayı sağlayabilmek adına ilk günden itibaren gerekli çalışmaları titizlikle sürdürdüğümüze ve yetkili sendika olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirdiğimize inanıyoruz. Öğle ki girişimlerimiz sonucu anlaşmaya dâhil olmasını sağladığımız bankanın en yüksek teklifi vermiş olması çabalarımızın sonuçsuz kalmadığının somut göstergesidir.

 Yapılan açık artırmada Halk Bankası, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personelinin 3 yıllığına maaşlarını kendi bankalarından almaları karşılığında promosyon olarak altışar aylık periyotlar halinde ödenmek üzere toplamda 585.340.00 Tl vererek anlaşmaya hak kazanmıştır. Bankayla yapılacak olan sözleşme sendika avukatlarımızın sözleşme üzerinde yapacakları çalışma akabinde imzalanacaktır. Sözleşmede özellikle hizmet kalitesi açısından yeterli personel sayısı, ATM sayısı, kart aidatı alınmaması, hesap işletim ücreti alınmaması, havale ve EFT’lerden ücret alınmaması gibi konuların yer alması sağlanacaktır.

Türk Eğitim Sen ilçe Temsilcisi Abdullah Bilgin’in “dağ fare doğurdu” başlığıyla güya sendikamızın süreci iyi yönetemediğine yönelik açıklamasını ciddiyetten uzak ve samimiyetsiz bulduğumuzu belirtmek isteriz. Katkı sağlamaktan uzak yalnızca yıpratmak maksadıyla yapılan eleştiriler kamuoyunda asla itibar görmeyecektir.

Bilgin’in telaffuz ettiği kişi başı 2 bin lira nakit parayı ki toplamda 1.036.000.00 Tl yi nasıl ve hangi çalışmaları sonucu ve hangi bankadan alacağını eminiz ki eğitim çalışanları merak etmektedir. Yetkili sendika olarak buradan tüm kamuoyu huzurunda kendisine sesleniyoruz; “Henüz hiçbir bankayla sözleşme imzalanmamıştır. Kişi başı 2 bin lira nakit parayı nasıl alacağınla ilgili çalışmanı hemen komisyona sunman ve vaat ettiğin bu miktarın peşin alınmasını sağlaman durumunda sendika olarak tüm eğitim camiası önünde bu başarından dolayı seni ayakta alkışlayacağımızı duyuruyoruz.

Aksi durumda, söylediklerinin mevzuat ve işleyişten uzak boş vaatler olarak kalacağını, asıl amacınızın eğitimcileri düşünmek değil, kargaşa ortamı yaratmak olduğunu kabul ettiğiniz anlamına gelecektir. 518 eğitim çalışanı üzerinden yapılan bu tür basit hamlelere yine en iyi cevabı eğitim çalışanların vereceğine inanıyor, Eğitim-Bir-Sen olarak başta çok kıymetli üyelerimiz olmak üzere tüm eğitim çalışanlarına saygılar sunuyoruz.

Eğitim-Bir-Sen Kelkit İlçe Temsilciliği

Basın ve Yayın Sekreterliği

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (1)
ibrahim TUĞLU 11 yıl önce
Bu sözlerden de anlamadıysalar ben daha ne diyeyim:)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48