banner333

banner309

Minik Şefler ve Rehberler Üniversitede 23 Nisan'ı Kutladı!

Gümüşhane 26.04.2024, 08:44
Minik Şefler ve Rehberler Üniversitede 23 Nisan'ı Kutladı!
banner400

ümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla miniklere yönelik unutulmaz bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte Gümüşhane'nin turistik değerleri keşfedildi, pizzalar yapıldı ve geleceğin turizmcilerine ilham verildi.

Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri, Gümüşhane'nin doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel zenginlikleri hakkında miniklere keyifli bir sunum hazırladı. Sunumda minikler Gümüşhane'nin yöresel lezzetlerini de tanıma fırsatı buldu.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mutfağında ise minik şefler, Gastronomi ve Mutfak Sanatları 2. sınıf öğrencileriyle birlikte pizzalar hazırladı. Eğlenceli ve öğretici atmosferde pizzalar pişirilirken minikler mutfak becerilerini geliştirdi.

Turizm Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Sevim Beyza Öztürk Sarıkaya, çocukların küçük yaşta meslekleri tanımalarının ve becerilerini keşfetmelerinin gelecekleri için çok önemli olduğunu vurguladı. Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği bu özel günde, fakültenin miniklere eğlenceli bir şekilde tanıtıldığını ve geleceğin turizmcilerine ilham verildiğini ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, 23 Nisan'ın önemine değinerek, miniklerin gelişimine katkı sağlayacak ve eğlenirken öğrenmelerini destekleyecek bu tür etkinliklerin önemini vurguladı. Geleceğin teminatı olan çocukların bilinçlenmesine ve yeteneklerinin keşfedilmesine katkıda bulunacak bu etkinliklerin, miniklerin hayallerindeki meslekleri keşfetmelerine ve ilgi duydukları alanlarda başarıyla ilerlemelerine vesile olacağını diledi.

Etkinliğe emeği geçen tüm öğretim üyelerine ve öğrencilere teşekkür eden Rektör Zeybek, miniklerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 07 Mayıs 2024
İmsak 03:26
Güneş 05:07
Öğle 12:24
İkindi 16:16
Akşam 19:31
Yatsı 21:04