banner333

banner309

Memura Çift Harcırah Müjdesi

Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, madencilik faaliyetlerinin incelenmesi ve denetlenmesi için memuriyet mahalli dışında görevlendirilen personele çift harcırah verileceğini bildirdi.

Güncel 27.08.2015, 08:55 27.08.2015, 08:57
Memura Çift Harcırah Müjdesi
banner400
Tonbul, yaptığı yazılı açıklamada, Kamu İşveren ile Kamu Görevlileri Sendikaları heyetleri arasında anlaşmayla sonuçlanan görüşmelerin ardından imzalanan toplu sözleşme metninde, ihtisaslaşmış Devlet kuruluşu olarak tanımlanmış olan idarelerden bu hizmet kolunda yer alanlar tarafından madencilik faaliyetlerinin incelenmesi ve denetlenmesi için memuriyet mahalli dışına görevlendirilen personel normal harcırah miktarının iki katı ödenmesi yer aldığını belirtti.



Enerji, sanayi ve madencilik hizmet kolunda madencilik faaliyetlerinin incelenmesi ve denetlenmesi için memuriyet mahalli dışına görevlendirilen personele çift harcırah verileceğini vurgulayan Tonbul, "Hizmet kolumuzdaki Maden Kanununda İhtisaslaşmış Devlet Kuruluşu olarak sayılan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, TEİAŞ Genel Müdürlüğü, TEDAŞ Genel Müdürlüğü, TKİ Genel Müdürlüğü, TTK Genel Müdürlüğü, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, TETAŞ Genel Müdürlüğü, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü Başkanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, DSİ Genel Müdürlüğü ve Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğü'nde çalışan personel her yıl bütçe kanunu ile belirlenen gündelik harcırah miktarının iki katı tutarında harcırah alacak" dedi.

Tonbul, bu kazanımla normal harcırah miktarının 35 liradan 70 liraya çıkarıldığını belirterek, "Hizmet kolumuzdaki ondan fazla kurumun personeli, bu kazanımdan faydalanacak. Yaklaşık 10 bin çalışan, madencilik faaliyetlerinin incelenmesi ve denetlenmesi için memuriyet mahalli dışına göreve gittiğinde 35 lira yerine 70 lira harcırah alacak. Bu toplu sözleşme kazanımımız, hizmet kolu çalışanlarımıza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48