banner333

banner309

Hopa’da futbol terörü

Artvin'in Hopa ilçesinde oynanan Artvin Hopaspor-Kelkit Belediye Hürriyetspor arasında oynanan karşılaşmanın ardından temsilcimizin taraftarının bulunduğu araca kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırı düzenlendi.

Gümüşhane 12.11.2017, 19:04 12.11.2017, 19:13
Hopa’da futbol terörü
banner400

Artvin'in Hopa ilçesi Hopaspor stadında Bölgesel Amatör Lig (BAL) 3. Grup 8'nci hafta karşılaşmalarında Artvin Hopaspor ile Kelkit Belediye Hürriyetspor karşı karşıya geldi. Karşılaşma ev sahibi ekip Artvin Hopaspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı. Karşılaşmanın ardından futbola yakışmayan görüntüler ortaya çıktı.

Maçın son 10 dakikasında emniyet güçleri çıkan olaylar yüzünden taraftarlarımızı dışarı çıkarıp otobüse bindirdikten sonra rakip taraftarının saldırısına uğradı. 

Yaklaşık 30 kişilik taraftar grubunun bulunduğu otobüsün bütün camları taşlarla kırılırken, saldırıya uğrayan otobüs kullanılamaz hale geldi. 

Saldırılarda 10’a yakın kişi yaralanırken olay anı misafir ekibin taraftarları tarafından cep telefonu kameraları tarafından kaydedildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Müsabakayı stadyumun protokol tribününden izleyen Kelkit Belediye Başkanı ve Kulüp Başkanı Ünal Yılmaz, müsabaka boyunca rakip takım seyircilerinin devamlı Kelkit Belediye Hürriyetspor seyircilerine sataşmalarda bulunduğunu söyledi.

Müsabakayı Hopa kaymakamı, Artvin valisinin de izlediğini kaydeden Yılmaz, “Maçın son 10 dakikasında bizim seyirciyi polis dışarı çıkarmak istedi. Otobüse de bindirdiler. Ondan sonra taş-kaya atarak camları hep kırdılar. Otobüs 10 kilometre ilerde ancak durabildi. Arabaların camlarını taşlamışlar. Otobüs kullanılamaz hale geldi” dedi.

"Bunun adı spor mu eşkıyalık mı?"

Müsabakada 210 polisin görev yaptığını kaydeden ve olaylarda polisin ihmali olduğunu savunan Yılmaz, “Polis tedbirini alamadı. 210 polisi niye getirdin buraya? Hopa’nın seyircisinin böyle olduğunu bile getirdin. Bu olaylar niye çıktı. Hangi ülkede yaşıyoruz. Bunun adı spor mu eşkıyalık mı?” diye konuştu.

Olaylar sonucunda çok sayıda yaralılarının bulunduğunu, dördünün hastaneye gittiğini, bir yaralının da Rize’de ki hastaneye sevk edildiğini ifade eden Yılmaz, “Arhavi hastanesinde yaralılarımız. Güvenlik açısından buraya sevk ettiler. Bir kısmını da otobüse bindirdik yolladık. 20’ye yakın yaralı var. O taşın, kayanın, darbın karşısında kimseye bir şey olmamasına şükrediyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Yılmaz, Hopa’da ki zafiyetin yenilir yutulur olmadığını belirterek, “Türkiye’de böyle vakalar olmamalı. Nasıl bir seyirci, nasıl bir insanlık, nasıl bir misafirperverlik anlamadık” şeklinde konuştu.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59