banner333

banner309

Gümüşhane'de 23 Nisan Coşkusu

Gümüşhane'de TBMM'nin kuruluşunun 93.yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.

Gümüşhane 24.04.2013, 15:12
Gümüşhane'de 23 Nisan Coşkusu
banner400
 Gümüşhane'de TBMM'nin kuruluşunun 93. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Çuval ve kaşıkla yumurta taşıma yarışmalarının yapıldığı programda öğrenciler gangam style ve oyun havaları ile kendinden geçti.


Kutlamalar ilk olarak Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş'ın anıta çelenk sunmasının ardından programın ikinci bölümü Yeni Şehir stadyumunda gerçekleştirildi.

Buradaki törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Aktaş, 23 Nisan'ın önemli bir gün olduğunu belirterek, "Bugün açılan meclis çok önemli ve büyük manalı bir meclistir. Bu meclisin niçin ve nasıl kurulduğunu her yıl bayramlar vesilesiyle bir kere daha hatırlanmakta ve bundan büyük ders alınarak 23 Nisan bayramını armağan ettiğimiz çocuklarımızın şuurlanmasına imkan oluşturmalıyız. Bunun için en iyi yol bu meclisi açan ve toplantıya çağıran Gazi Mustafa Kemal'in Meclisi toplantıya çağırmak için bütün Anadolu ya göndermiş olduğu çağrı metnini iyi okumaktır. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza bayramı armağan etmenin yanında kanın, gözyaşının anarşi ve terörün olmadığı bir ülke bırakmanın onurunu da hep beraber yaşayarak yavrularımızı hakkı üstün tutan, bütün insanlığın huzur ve mutluluğu için çalışan değerlerine bağlı inançlı bir yeni nesil olarak yetiştirmek hepimizin en önemli görevidir. Bugünkü yavrularımız yarınki istikbalimizdir. Yeryüzündeki ülkeler arasında çocuklar için Bayram günü olan ilk ülke olmanın memnuniyetiyle sadece bizim ülkemizin çocuklarına değil bütün dünya çocuklarına barışa, sevgiye, merhamete dayanan yeni mesut bir dünya diliyorum." dedi.

Aktaş'ın konuşmasının ardından öğrenciler tarafından çeşitli şiirler seslendirildi. "Bu Benim Bayramım" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından İl Emniyet Müdürlüğünün çocuklara yönelik hazırladığı "Gümüş Çocuk" adlı maskot alana geldi.

Arka planda çalan gangam style parçası ile öğrencileri coşturan Gümüş Çocuk daha sonra çocuklara bir dizi tavsiyelerde bulundu. Bu sırada çuval yarışı ve gösterilerini yapmak üzere özel elbiseleriyle bekleyen çocukların çalan müziğe eşlik etmesi ilginç görüntülerin oluşmasına neden oldu. Çuvalların içinde gangam style oynayan öğrenciler kimi zaman ayakta durmakta zorlanırken, kendi bayramlarını doyasıya yaşama fırsatı buldu.

Halk oyunları gösterileri ve gösteri grubunun gösterisini sergilemesinin ardından sona eren törende yapılan anonsla tribünleri dolduran yüzlerce aile ve çocukları, törenlere katılan çocuklarının yanına inerek çalan müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.

Törenlere Vali Dr. Yusuf Mayda, Garnizon Komutanı Albay Serhat Önder, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, askeri ve mülki erkan, kamu kurum müdürleri, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48