banner333

banner309

Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı'nda Hamit Örgüç Yeniden Başkan

Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı’nın 20. olağan genel kurulu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla gerçekleşti.

Dernek 27.02.2017, 09:36 27.02.2017, 09:55
Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı'nda Hamit Örgüç Yeniden Başkan
banner400

Derneğin 5 dönemdir başkanlığını yapan Hamit Örgüç bir kez daha başkanlığa seçildi. Genel kurul tek listeli olarak gerçekleşti. Genel Kurula Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, vakıf üyeleri ve davetliler katıldı.

20 YIL GERİDE KALDI
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program mevcut başkan Hamit Örgüç’ün konuşması ile devam etti. Örgüç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Yaklaşık 20 yılı geride bıraktık. Vakfımızı ve derneğimizle Gümüşhane’mizi tanıtma gayretindeyiz. Yaşadığımız ilimizi çok seviyor, katma değer sağlamak için de gayret sarf ediyoruz. Başta Gümüşhaneliler olmak üzere tüm sivil toplum örgütleriyle her türlü sosyal dokuyu, yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak vakfımızın amaçlarından biridir.
 
HEDEF 300 ÖĞRENCİ
5 yıldır bayrak yarışında bu kardeşinizi desteklediniz. Biz de hemşerilerimizi en iyi şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz. Son bir buçuk, iki yıldır ülkemizin içinde bulunduğu dönemleri biliyorsunuz. Daha önce yaptığımız geceleri şehitlerimizden dolayı ertelemiş bulunuyoruz. İstişare toplantılarımızı bundan sonra daha sık yapacağız. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz ile alakalı 2015/2016 yılında 80 öğrencimize burs verdik. Bu sene de 195 öğrencimize sizlerin katkılarıyla burs verdik ve vermeye devam edeceğiz. En az 300 öğrencimize burs vermek istiyoruz.”
 
VALİLİĞE BAŞLADIĞIM İL
Ardından kürsüye gelen isim ise Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu oldu. Gümüşhane’nin kendisi için önemine değinerek konuşmalarına başlayan Vali Güzeloğlu şunları söyledi: “2003-2004 yıllarında Valilik görevine başladığım Gümüşhane’ye 2 yıl hizmet etme, Gümüşhanelileri tanıma şerefine nail olduğum için şükrediyorum. Gümüşhane bir kutlu belde. En önemli özelliği de insanı. Devletine bağlı, insanlarla ilişkilerinde çok önemli bir ahlakı temsil eden güzel insanların beldesi. Gümüşhaneliler nereye giderlerse gitsinler bu değerleri taşıyan insanlar olmuşlardır.”
 
VAKIF ANLAYIŞI ÇOĞALMALI
Genel Kurul’a katılan ve kendisi de Gümüşhaneli olan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da hemşerilerine şu cümlelerle seslendi: “Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı kurulduğu günden beri Kocaeli’nin gelişmesine hem büyük katkılar yaptı hem de doğduğumuz toprakları unutmadan o değerleri yaşatma amacında oldu. Vakfımıza hizmet vermiş bütün değerli arkadaşlarımıza şükranlarımı arz ediyorum. Bizim kültürümüzün en belirgin vasıflarından birisi vakıf medeniyeti olmasıdır. Bizde kazancın hepsini kendine ait zannetme anlayışı yoktur. Helalinden kazanma, o kazandığınızın bir kısmını da fakire fukaraya harcama anlayışı hakimdir. Bu bizim medeniyetimizin özelliğidir. Vakıf anlayışının çoğalması iyiliğin yaygınlaşması için gayret gösterme durumudur.
 
MARKA OLMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Gümüşhane’den Kocaeli’ye göç eden ve bu değerleri yaşatmak için gösterdikleri gayret her türlü takdirin ötesinde. Artık hepimiz Kocaeliliyiz. Kocaeli’nin bir marka olması için hepimiz gece gündüz çalışıyoruz. Bu açıdan da Kocaeli’nin birliğine en çok katkı verenlerden birinin de Gümüşhaneliler Vakfı olması hepimiz için gurur kaynağı. Ben vakfımızın yaptığı bütün faaliyetlerden onur ve gurur duyuyorum. Kocaeli’de Gümüşhane kökenli olan hemşerilerimizin Kocaeli’ye çok güzel hizmetler yaptığını biliyoruz. Gümüşhane’nin gümüşü vardır, altını vardır ama daha değerli olan bir insan unsuru vardır.
 

YÖNETİM KURULU: 
Hamit Örgüç, Öktem Dere, Halil Keskinoğlu, Cuma Ayvaz, Köksal Kara, İbrahim Yapıcıoğlu, Muhsin Çetin, Mehmet Doğan, Suat Artun, Sinan Sarı, Faruk Polat, Emre Paşaoğlu, Zülfikar Dağdeviren, Cihan Çırak, Yılmaz Dal, Nevzat Kulaksız, Kemal Araç, Enes Çelik, Halil Mutlu
 
DENETLEME KURULU
Sami Pekdemir, Celal Ayvaz, Fahri Karson, Salim Turan, Cenk Bozalan

Kaynak: www.kocaelibarisgazetesi.com 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48