banner333

banner309

Eldiğinliler, Şühedayı Ziyaret Etti

Gümüşhane Şiran Eldiğin Köyü Derneği, Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümünde tarihi ve kültürel bilincin yaşatılması amacıyla üyeleriyle birlikte Çanakkale Savaşının yaşandığı tarihi Gelibolu Yarımadası'nda atalarımızın şehit düştüğü toprakları ziyaret etti.

Dernek 24.04.2018, 23:03
Eldiğinliler, Şühedayı Ziyaret Etti
banner400

Gezi kapsamında Çanakkale Şehitler Abidesi, Namazgah Tabyası, Seyit Onbaşı Anıtı, Kanlı Sırt, 57. Alay Şehitliği ve Mustafa Kemal Atatürk’ün saatinin parçalandığı yer Conkbayırı gibi önemli yerler rehber eşliğinde gezildi. Tarihi anlara bir kez daha tanık olmanın öneminden bahseden Eldiğin Köyü Dernek Başkanı Tahsin Çelik; “Türkiye olarak geçirmiş olduğumuz zor günler sebebi ile birlik ve beraberliğimizi dahada arttırmak için derneğimiz tarafından düzenlediğimiz Çanakkale Şehitlik gezisi ile Atalarımızın canlarını ortaya koyarak bugün biz torunlarının geleceğini kurtarmış oldukları ve zafer yazdıkları Çanakkale geçilmez diyerek düşmanı bozguna uğrattıkları topraklarda olmanın gurur ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Komutanım benim tüfek bozulmuş tetik basmıyor diyen askere Yüzbaşı; Tüfek sağlam oğlum senin parmağın kopmuş söylemlerinin ve kahramanlıkların yaşandığı destanın adıdır  Çanakkale. Bu sebeple bir kez daha bu vatan uğruna canlarını veren şehitlerimizi rahmetle, saygıyla anıyoruz.

Şühedayı ziyaretimiz için bizlere gezinin sağlanmasında desteklerini esirgemeyen başta Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz bey olmak üzere Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı  Gökhan Yüksel bey  ve Ulaşım Müdürlüğü Şefi hemşerimiz  Hakan Gedik Bey’e sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49