banner333

banner309

01.04.2019, 22:04

Yerel Seçimlere Dair !

Yerel  Seçimlere  Dair  !

Bu seçimde Erd..ötekileştirme ve sert mizaçlı diline son noktasına kadar devam etti . İki  ay  ve daha  önceden beri  gece gündüz tüm kanallarda akp yi anlatan  başkan ve  akp yetkilileri  , artık halkı bıktırmıştı .Daha çok parti başkanı  görüntüsü  vermiş gibi idi .Balkon konuşmasının içi boştu. Balkon konuşmasında  istenilen sonuç alınmadı ki, başkan ;demek ki kendimizi halka anlatamadık  dedi. Bir vatandaş olarak , daha nasıl anlatacaktınız,el insaf 7/24 gün ve saat anlattınız, kimseye  konuşma fırsatı da verilmedi basın ve yayında ...

Seçim sonuçlanırken İstanbul Belediye başkan adaylarından Binali Yıldırım yandaşları tarafından yapılacak seçim yolsuzluğunun önüne geçerek ,ülkeyi bir kaos ve çıkacak olaylardan kurtarmıştır.Dili de ılımlı ve yapıcı idi..

Ekrem İmamoğlu ,bence parlayan bir yıldız.Uyanık ,bilinçli,ne yaptığını bilen ,kültürlü tavrıyla bu seçimin bir numarası ve geleceğin istiyorsa başarılı bir lideri olacak konumda.

Mansur Yavaş , şaibeli kaybettiği önceki seçimin rövanşını şimdi aldı ve oturaklı,ne yaptığını bilen biri .Bu sefer Ankara'daki kirli oyunu bozmuş ve İstanbul gibi ülkemize şimdiden soluk aldırmışlardır.

Her iki seçilmiş başkanların tavrı gayet ılımlı ve olumlu,yatıştırıcı .Ülkenin bu dile ihtiyacı var.

Meral Akşener ve Kılıçtaroğlu bu seçimde en çok çalışanlar idi .Lider olarak istedikleri başarıyı alamadılar ama ,başarısız da değiller. Önemli kalelerin bir kısmını aldılar. Son konuşmalarında da gördük ki, kullandıkları dil ,ılımlı ,birleştirici ,olumlu ve rahatlatıcı idi.

İyi parti ;tüm parti teşkilatlarını yeniden akıllı bir biçimde düzeltmeli ve eksiklerini ,yanlışlarını gözden geçirmeli.Partiyi yerine oturtmalıdır.

MHP bu seçimde küçük iller bazında kazançlı çıkmıştır. oy oranı 24 haziranda %12,bugün ise% 7 ye inmiştir...Ülkücülerin çoğunun oy vermemesine rağmen özellikle akp den bazı küçük illeri almıştır. Ancak Adana gibi birkaç büyük ili kaybetmiştir.

Gümüşhanede ki yerel seçimlerde ise  ençok kaybeden AKP oldu. İlde  adayın  kendinden kaynaklanan  bir çevre ağırlığı kendini daha çok hissettirdi,teşkilatın ili kazanmada  katkısı  pek fazla olmadı . İlçe ve beldelerden  iyice silindi  gibi. İlçe ve beldelerde en çok kazanan  MHP  oldu .Konuştuğumuz  herkes  şunu diyor, Gümüşhaneye  akp  ne yaptı ? Göçü mü önledi,fabrika mı açtı ,işsizlere iş mi buldu? Fakir daha fakir, zengin daha zengin  olma konumundan  başka  halk için ne yapıldı?

Bu seçimin ülkemize ,milletimize huzur getirmesi dileğiyle...

Tanrım Türkü Korusun  Ve Yüceltsin ! Amin.

Cevat NAS

Yorumlar (2)
Fatih 5 yıl önce
sayın yazar ,yüreğine sağlık. net ve doğru bir yorum.
Rasim 5 yıl önce
sayın yazar isabetli tesbitlerinizi takip etmekteyiz.saygılar.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59