banner333

banner309

03.05.2019, 17:09

Milli Eğitim Sistemimize Bakış!

Milli  Eğitim  Sistemimize Bakış!

Türkiye'de üzerinde en çok oynanılan , beceriksiz ellerin yap boz tahtasına çevirdiği bu Milli Eğitim , çocuklarımızı dalından kopmuş yaprağa çevirmiş konumdadır! Türk Milleti'nin geleceğini belirleyecek olan Milli Eğitim sistemimizdir. Maalesef ki bugün bir Milli Eğitim sistemimiz yoktur. Sovyet Rusya dağıldığı zamanların arefesinde , İzmit Türk Ocağında konferans veren Azeri Türk'ü Moskova Üniversitesi Profösörlerinden olan Profösöre şu soruyu sormuştum:

- Kominizm yıkıldı ,Azerbaycan hürriyetine kavuşmaya başladı. Siz Azerbaycan'da Türkiye'de ki Milli Eğitim sistemini mi uygulayacaksınız? Soruyu biraz duraksayarak cevapladı. Siz ÖĞRETMEN MİSİNİZ ? Diye sordu.Evet dedim. Sayın Hocam dedi: -Türkiye'de bir Milli Eğitim Sistemi yok ki, Türkiye'nin yüzünün nerelere dönük olduğunu hepimiz biliyoruz. Biz Azerbaycan'da Türkiye'deki ne olduğu belirsiz sistemi uygularsak,'' BİZİM BALALARIN HALİ NİCOLUR!''Diye cevapladı. Bu saygıdeğer Profösörü bugün daha iyi anlıyoruz, ve daha da iyi anlamalıyız görüşündeyim.

Bugün okullarımızda,özellikle üniversitelerimizde görülmekte olan en büyük eksiklik ve kusurlar aynı zamanda Türk toplumunda da görülen kusurlardır. Bunların en önemlilerini kısaca aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

1-Gayesizlik ,milli ülküden yoksun oluş,

2- Ciddiyetsizlik,

3-Disiplinsizlik,

4- İnsanların haklarına karşı saygılı olmamak.

5-İnsanları sevmek ve bencil olmamak gibi vasıfları kaybediş.

6-Çalışmamak,tenbellik yapmak.

Ayrıca ne pahasına olursa olsun sınıf geçmek ve diploma sahibi olmak için her yolun mübah olduğuna inanarak hareket etmek. Örneğin kopya çekmenin kahramanlık gibi gösterilmesi ,bu çöken eğitim sistemimizi iyice uçurumun eşiğine götürmektedir. Bu taklitçi zihniyet ve ezberci eğitim anlayışından dolayı ,İbn-i Sinalar ,Farabiler kolay kolay yetişmiyor. Yetişen ciddi ilim ve bilim adamlarımız parmakla gösterilecek kadar azdır.

Üniversitelerde akademik çalışmalar yapılırken dahi ,başkalarının eserlerini kopyalamak,bazı yerlerini değiştirerek tez hazırlama ,yabancı ülkelerde yayınlanmış bilimsel çalışmaları kendininmiş gibi göstererek doçent ,prof. vs olabilmek haksızlıkları da yapılıyor, başkalarının emekleri fitursuzca gaspediliyor. Milli bir hayat felsefesi olmayan, iman ve ahlak değerlerinden yoksun yetişen nesillerden ne beklenebilir ki? Üzerinde sık sık oynanan ,sürekli yabancı ülkelerden kopya çekilen gayri milli eğitim sistemlerinin; kaliteli,donanımlı, inançlarımıza saygılı nesiller yetiştirmesi beklenemez herhalde!

Gençlerimize okullarda birtakım teorik bilgiler yüklenmektedir. Ancak tüm okullarımızda bu gençlere, milli ülkü, milli bir hayat felsefesi ,İslamın tamamen siyasi istismarlardan uzak özü,Türk Milletinin özelliklerini ,inanç değerlerini benimsemiş hali şimdiye kadar bu gençliğe verilmemiştir. Kapitalist liberal bir sistemin uygulandığı ülkemizde, tamamen menfaatçi ,her şeyi madde olarak gören , ne olduğu belirsiz,milletini,soyunu- sopunu ,inanç değerlerini inkar eden insanlar yetiştirilmiştir. Elbetteki iyi yetişen istisnalar vardır.Kendini sistemin dışında tutarak iyi yetiştiren değerli insanlarımız sayesinde ayakta kalmaya çalışıyoruz. Hep söylerler ya:'' Fatih Sultan Mehmet Han ,İstanbul'da her gün yaşanan onca çarpık,pislikten öte yaşantıyı,haksızlıkları ,adaletsizliklerin olabileceğini tahmin edebilseydi ,İstanbulu almaktan vazgeçerdi.'' Tüm bu belirsizlikler içerisinde çöktü yok oldu denilen, insanlık düşmanı sistemler hala gençlerimizi tuzağına düşürmektedir. Hatta çoğu fakülteler hala bölücü yada diğer dini istismar eden ,ya da dinsizlik propagandası yapan gurupların elindedir. Geçtiğimiz hafta Ankara'da bir Üniversitede bir Yunanlı yazarın Atatürke ''Şeytan'' diyerek hakaret etmesini ve onu alkışlayan güya dindar geçinen soy özürlüleri izledik, gördük. Atatürk olmasa idi ,namus ve şerefleri Yunan ve İngiliz'in ayakları altında çiğneneceğini hiç düşünmeden ,o Yunanlı yazarı alkışlayanlara acıyarak bakıp kahrolduk ! Örgütlü yapıları ile'' Üniversiteler bizimdir'' diye bağıran , çığırından çıkmış sağda da,solda da Türk düşmanı gruplar bu ülkenin başına her zaman bela olmuşlardır.

Çocuklarımızın ,gençlerimizin gönülleri ile kafaları boş bırakılmıştır. Boş bırakılan her kaba ne rast gelirse o dolar.Bugün hala eğitim sistemimizle oynanılmaktadır. Türk Milliyetçiliğini,düşman görenler ,ırkçılıkla, faşizm gibi yabancı ideolojilerle de ilişkilendirenler kim olursa olsun , O kafalar MİLLİ BİR EĞİTİM SİSTEMİ ortaya koyamazlar. Çünkü İran, Çin, Rusya,Avrupa,Amerika, Amerikanın güdümündeki Arap hayranlıkları yapanlar gayri millidirler. Bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkan MİLLİ bir sistem uygulayabilme şansları yoktur. Kısaca ilkokuldan itibaren çocuk hangi dalda istidadı varsa ,manevi değerlerimizle harman edilerek gençlerimiz eğitilmelidir. Gençlerimiz, kopyacı,tembel,saygısız, insani değerlerden uzak ,lakayt,maddeci,vatan haini , Müslüman Türk'ün öz değerlerine düşman olarak yetiştirilmemelidirler. İnşallah Milli Eğitimi yönetenler eksikleri ,arızaları farkederler! Yapılan onca ihaneti görür ve düzeltirler.

Allah Türk Milletini Korusun. Amin.

Saygılarımla.

CEVAT NAS

Yorumlar (2)
Halil 5 yıl önce
sayın yazar,saygılar sunuyorum.Allah sizi korusun. gümüşhane gazetelerinde sizin gibi biri var.maşAllah.i̇yi ki varsınız. gerçekleri ne güzel özetlediniz.sağolun varolun.saygı ile..
Serap 5 yıl önce
sayın yazar , hemşehrim olmanızdan gurur duyuyorum. korkmadan gerçekleri yazmanız çok iyi .Allah sizi korusun.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59