banner333

banner309

WhatsApp görüşmeleri takip edilebilir mi? WhatsApp ne kadar güvenli?

WhatsApp Yazışmalarını Takip Etmek Mümkün Mü?

Yaşam 10.08.2022, 10:32 18.10.2023, 11:21
WhatsApp görüşmeleri takip edilebilir mi? WhatsApp ne kadar güvenli?
banner400

WhatsApp Yazışmalarını Takip Etmek Mümkün Mü?

İnternetin günlük hayatımıza girmesi haberleşme alışkanlıklarımızda olağanüstü değişiklikler meydana getirdi. Artık WhatsApp gibi anlık mesajlaşma programları sayesinde saniyeler içinde sevdiklerimiz ve diğer insanlar ile mesajlaşabiliyor, dosya veya resim paylaşımları yapabiliyoruz. Dünyada milyarlarca insan tarafından kullanılan WhatsApp’ın hayatımıza bu denli hızla girmesi diğer bir sorunu ortaya çıkardı. Acaba WhatsApp yazışmaları takip edilebilir mi? WhatsApp güvenli mi?

WhatsApp Kullanıcılarına Gizliliklerini Korumak İçin Neler Sunuyor?

WhatsApp; sunmuş olduğu gizlilik ayarlarını en doğru şekilde yapılandırarak kişisel verilerinizin ve gizliliğinizin korunmasında daha fazla güvenlik sağlayabileceğini ileri sürmektedir. Dünyada en popüler mesajlaşma programı olan WhatsApp da tüm yazışma ve görüşmeler şifrelenmektedir. Siz de aşağıda paylaştığımız birkaç ayarı düzenleyerek WhatsApp takip edilememesi ve gizliliğinizin korunması için WhatsApp’ın sunmuş olduğu ek güvenlik tedbirlerini deneyebilirsiniz.

  • Son Görülme Zamanı: Bu ayar WhatsApp’ı en son ne zaman kullandığınızı gösterir. Bu ayarı herkes, kişilerim ya da hiç kimse olarak ayarlardan düzenleyebilirsiniz.
  • Durum Bilginizin Kimler Tarafından Görülebileceği: Durum gizliliği seçeneği altında durumunuzu sadece istediğiniz kişilerle paylaşmaya olanak sağlar.
  • Çift Mavi Kontrolü: Bir mesajı açıp okuduğunuzu ya da bir sohbete tıkladığınızı gösterir. Bu ayarı kapattığınızda mesajları ne zaman okuduğunuz karşı tarafa gösterilmez.
  • Grup İzni: Bu ayarı kullanarak kimsenin izninizi almadan sizi herhangi bir gruba üye yapmasının önüne geçebilirsiniz.
  • Parmak İzi Veya Şifre Koruması: WhatsApp’ınızı parmak iziniz veya şifre ile koruma sağlarsınız meraklı gözlerin siz yokken telefonunuzu kurcalayarak WhatsApp yazışmalarını takip etmesini önleyebilirsiniz.

WhatsApp Yazışmaları Nasıl Takip Edilebilir?

Bazı durumlarda WhatsApp mesajlarını okumak için birtakım geçerli sebeplerimiz olmuştur.  Gelişen teknoloji ile WhatsApp görüşmelerini takip etmek mümkün hale gelmiştir. Bunun için kullanabileceğiniz bazı yöntemler ve telefon takip programları vardır. Şimdi bu yöntemleri ayrıntısı ile inceleyelim;

  • eyeZy Ebeveyn Takip Yazılımı: Dünyada en çok kullanılan ve lider konumda olan eyeZy sayesinde ister eşiniz ister çocuğunuzun tüm yazışmalarını takip edebilir, gönderilen ve gelen resim ve video dosyalarının içeriğini görebilirsiniz. Hatta WhatsApp arama özelliğini kullanarak yapmış olduğu WhatsApp konuşmalarını takip edebilirsiniz.

eyeZy takip programı kurulumunun oldukça kolay olması, arka planda tamamen gizli çalışması, uygun fiyatı, kullanıcı dostu özellikleri ve en önemlisi size 7/24 destek imkânı sunması ile benzer takip programlardan açık ara önde yer alarak en çok kullanılan takip programlarından biri olmuştur.

  • Telefonunuzun Hacklenmesi: Telefonunuza gönderilen Truva atı içeren bir bağlantıya yanlışlıkla tıkladığınızda arka planda çalışan bir casus program WhatsApp ekranınızın anlık fotolarını karşı tarafa iletebilir.
  • WhatsApp Web Uygulaması: WhatsApp uygulamasının bize sunmuş olduğu diğer bir kolaylık QR kod ile bilgisayar ekranımızdan telefonumuzda bulunan WhatsApp uygulamasına erişebilmemiz. Bu özelliği kullandığımız zaman WhatsApp görüşmeleri takip edilebilir mi?  Evet, WhatsApp web uygulamasından çıkış yapmayı unutursak bizden sonra bilgisayarı kullanan kişi WhatsApp görüşmelerimize kolaylıkla erişebilir.
  • Google Drive Yedekleme: WhatsApp mesajları istediğiniz sıklıkta Google drive adresinize yedeklenir. Siz olmadan telefonunuzdan yedekleme adresi değiştirilerek yedeklenen WhatsApp mesajları başka bir adrese gönderilebilir.

WhatsApp Üzerinden Casusluk Yapmaya Çalışırken Dikkat Edin!

Endişeli bir ebeveyn olarak; henüz reşit olmayan canınızdan çok sevdiğiniz çocuğunuzun başına gelebilecek kötülüklerden korumak için, sosyal medyada nasıl vakit geçirdiğini, WhatsApp üzerinden kimlerle görüştüğünü, gelen ve giden mesajları takip etmek isteyebilirsiniz. Bunun için araştırma yaptığınızda çok çeşitli seçenekler karşınıza çıkacak.

Tavsiyemiz tamamen ücretsiz olduğu ileri sürülen programlardan uzak durmanız gerektiği yönündedir. Çok büyük teknolojik yatırım gerektiren bu tür programların ücretsiz olması mümkün değildir. Bu tür sitelere üye olduğunuzda ya da programları indirdiğinizde kişisel bilgilerinizin veya kredi kartı bilgilerinizin ele geçirilmesi muhtemeldir.

Sosyal medya üzerinden veya reklamlar aracılığı ile size karşı tarafın WhatsApp konuşmalarını takip etmek için etkili yöntemleri olduğunu söyleyen insanlardan uzak durun. Bu kişiler öncelikle sizden bir ödeme alacak ve kayıplara karışacaktır.

Kullanmak istediğiniz programı yüklemeden ve satın almadan önce program hakkında bilgi edinin. Google Kullanıcı deneyimlerini okumak bu konuda size oldukça yardımcı olacaktır. Programın pozitif ve negatif yönlerini gerçek müşteri deneyimlerini okuyarak öğrenebilir ve kararınızı ona göre verebilirsiniz.

Son Bir Söz

Sevdiklerimizi güvende tutmak konusunda teknoloji çok önemli bir görevi yerine getirmektedir. Gerek amaç çocuğunuzu siber zorbalıktan korumak olsun, gerek eşinize karşı duymuş olduğunuz şüpheyi gidermek olsun ya da çalışanlarınızı kontrol altında tutarak şirketinizin geleceğini korumak olsun ihtiyaçlarınıza cevap verecek programı seçmek büyük önem taşımaktadır. Bu konuda sektöründe lider pozisyonda olan eyeZy size WhatsApp yazışmalarının takibi konusunda ihtiyacınız olan tüm çözümleri sunmaktadır.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48