banner333

banner309

02.07.2012, 14:29

VEREN EL Mİ, ALAN EL Mİ BELLİ DEĞİL

 

Memur maaşlarının 2012 yılı zam oranları ile hükümetle karşı karşıya gelen memur ve memur sendikaları, sonunda beklenen veya beklenilmeyen zam oranını hükümet bütçesinden alabildi.

Planlanan mali bütçe öngörüleri üzerinde zam verildiği ve bu zammın bütçeye maliyeti tekrar halka yansıyacağı dile getirildi.

Maliye politikası gereğince bu açıklar vergiler veya borçlanma ile kapatılmaktan başka çaresi yok gibi görünse de yine çare olarak halk görüldü.

Memur maaşları zammı ardından gelir vergisi dilimi ve oranlarındaki değişim piyasalardaki görünmez eli bir kez daha gün yüzüne çıkardı.

Verilen 4+4 zam ardından değiştirilen vergi dilimleri ile verilen zammın %80’i geri alınmış oldu.
Hatta bu işten sözleşmeli çalışanlar ise zararlı çıktı. Almış olduğu zamdan fazlasını vergi dilimi sebebiyle ödeme yaparak maaşlarında kayıp ile karşılaştı.


Gelir vergisinin, asgari ücret tutarı hesaplanmasında olduğu gibi artan oran şeklinde maaşların hesaplanmasında denge göz edilmeyerek kullanılması, çalışanlar üzerindeki vergi etkisini yine gün yüzüne çıkarttı.


Asgari ücret ile geçimini idame ettirmeye çalışan halkın vergi yükü, asgari ücret kavramını hiçe saydı. Asgari ücret adıyla belirlenen tutarın; çalışan kişinin geçimini sürdürebilmesi için verilen minimum tutar ise bu tutarı vergilendirmekteki amaç nedir. 








Yorumlar (1)
erdal metintaş 12 yıl önce
maaşlarla ilgili güzel bir konuya deyindiniz.yazı güzel konuya deyinmiş anlayabilene tebrikler
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39