banner333

banner309

Gümüşhane Üniversitesi'nde Futbol Sohbetleri Söyleşisi Gerçekleştirildi

Gümüşhane Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde “Erdal Hoş İle Futbol Sohbetleri” adlı bir söyleşi programı gerçekleştirildi.

Spor 01.12.2022, 09:01
Gümüşhane Üniversitesi'nde Futbol Sohbetleri Söyleşisi Gerçekleştirildi
banner400

Gümüşhane Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde “Erdal Hoş İle Futbol Sohbetleri” adlı bir söyleşi programı gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen söyleşi programına Köşe Yazarı ve Spor Yorumcusu Sakarya Üniversitesi Öğr. Gör. Erdal Hoş konuk oldu.

Söyleşi programı öncesinde yönetmenliğini Öğr. Gör. Erdal Hoş’un yaptığı “Gol Atan Cepheye” adlı belgesel filmi, izleyenlerin beğenisine sunuldu. Türk İş birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) desteğiyle hazırlanan “Gol Atan Cepheye” belgesel filmi Kıbrıs Türklerinin varoluş mücadelesinde futbolun üstlendiği rolü, dönemin tanıkları üzerinden anlatmaktadır. Belgesel, 1950’lerde başlayan saldırılar karşısında Kıbrıs Türkünün futbolu hem motivasyon hem de örgütlenme enstrümanı olarak tercih etme nedenlerini acı ve umut dolu hikâyelerle işlemektedir. Filmdeki tüm karakterler 1955-1974 arasında yaşanılan olayların canlı tanıkları ve bizzat kahramanlarıdır.

Belgesel filminin gösteriminin ardından moderatörlüğünü Araş. Gör Hasan Bozkurt Çelik’in üstlendiği söyleşi programında Öğr. Gör. Erdal Hoş belgesel film ve sporun bağlayıcı etkileri üzerine konuştu. Öğr. Gör. Hoş konuşmasında; “Sanayi Devrimi ile başlayan göç ve şehirleşmeyle beraber boş zaman olgusu ve bir kimlik problemi ortaya çıkıyor. Yani köydeyken aile ilişkileri kuvvetlidir. Köydeki dostluklar farklıdır; fakat şehre gelince dostluklar değişiyor. Bu durum bazı kimlik sorunlarının yaşanmasına yol açıyor. İlgili kimlik problemi bir takım taraftarı olarak aşılmaya çalışılıyor. Ve bu, bireye kuvvetli bir aidiyetlik sağlıyor. Oyun oynayanlar sahadakiler değil, aksine oyun oynayanlar taraftarlardır. Sahadakiler sadece iş yapıyor. Oyun ile ilgili birinci gereklilik hiçbir karşılık beklememektir. Bugün futbolcuların oyun oynadığı söylenemez, onlar bir iş yapıyor ve bundan karşılık bekliyor. Tam tersine oyun oynayan taraftardır. Dolayısıyla futbol bana göre insanlara oyun oynama imkânı sağlıyor. Benim babamla kurduğum tek ilişki futboldur. Çünkü babamla maç seyrederken oyun oynadığımızı hissediyorum” sözlerine yer verdi.

Söyleşi programı Öğr. Gör. Erdal Hoş tarafından katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılmasıyla sona erdi. Program sonunda Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Nazır tarafından Öğr. Gör. Erdal Hoş’a teşekkür plaketi takdim edildi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46