banner333

banner309

Pektaş: İhmal Etmiyoruz, İmar Ediyoruz

Gümüşhane Ak Parti Milletvekili ve Milletvekili adayı Cihan Pektaş, 24 haziran seçimlerine ilişkin partisince kentte yürütülen çalışmalar ve süren yatırımlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Siyaset 21.06.2018, 13:00 21.06.2018, 10:05
Pektaş: İhmal Etmiyoruz, İmar Ediyoruz
banner400

Gümüşhane Ak Parti Milletvekili ve Milletvekili adayı Cihan Pektaş, Gümüşhane'de yürütülen yatırımlara ilişkin, "Kentte 28 tane baraj ve gölet inşaatımız devam ediyor. Kamu binalarımızı yeniliyoruz. Sadece Devlet Su İşlerinin 62 tane aktif şantiyesi var. İhmal etmiyoruz, imar ediyoruz. Bunlar ancak Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir lider ve onun arkasındaki güçlü kadrolarla olur." dedi.

Pektaş, 24 haziran seçimlerine ilişkin partisince kentte yürütülen çalışmalar ve süren yatırımlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Seçim çalışmalarını sahada aktif bir şeklide sürdürdüklerini ifade eden Pektaş, "Halkımızla kucaklaştığımız zaman her şeyi net bir şekilde gördük. Şu ana kadar 100 köye ben gittim, 100'den fazla köye milletvekilimiz Hacı Osman Akgül gitti. Bütün beldelerimizi, ilçelerimizi dolaştık. Sürekli halkımızın içerisindeyiz. Halkımız, bu ülkenin nereden nereye gittiğini, nasıl bir ülke konumuna geldiğini gelişimi görüyor." diye konuştu.

Saha izlenimlerini "Halkımızdan çok büyük teveccüh görüyoruz. İnsanımızın AK Partiye olan teveccühü artarak devam ediyor." ifadeleriyle anlatan Pektaş, "Bizim hedefimiz Cumhurbaşkanlığı seçiminde olduğu gibi, referandumda olduğun gibi yine Türkiye’de ilk 3’e girmek. Hakikaten Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Gümüşhane’ye çok büyük değer veriyor ve çok seviyor." şeklinde konuştu.

"4 projenin bedeli yaklaşık 3 milyar lira"

Pektaş, kentte yapımı tamamlanan ve süren yatırımlara ilişkin değerlendirmelerde bulunarak şu bilgileri paylaştı:

"Gümüşhane-Trabzon arası Zigana Tüneli, Bayburt-Gümüşhane arası Vauk tüneli, Kelkit-Gümüşhane arası Pekün tüneli çok büyük projeler, inşaatları aynı anda devam ediyor. Havaalanı inşaatı başladı, devam ediyor. Bu 4 projenin bedeli yaklaşık 3 milyar lira. Kentte 28 tane baraj ve gölet inşaatımız devam ediyor. Kamu binalarımızı yeniliyoruz. Sadece Devlet Su İşleri'nin 62 tane aktif şantiyesi var. İhmal etmiyoruz, imar ediyoruz. Bunlar ancak Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir lider ve onun arkasındaki güçlü kadrolarla olur.

“Projeler bitince Karadeniz'i Gümüşhane besleyecek"

Kentin gelişimi adına Hacı Osman Akgül ile birlikte gece-gündüz gayret gösterdiklerini ve şantiyeci vekiller olarak adlandırıldıklarına dikkati çeken Pektaş, şunları söyledi:

"Bizim işimiz Gümüşhane insanına hizmet. Biran önce hizmetlerimizi yapacağız ve halkımızı hizmetlere kavuşturacağız. Biz yeni turizm yatırımları yapacağız. Şuanda 16 tane baraj ve göletimiz bitti, 28 tanesi inşaat halinde. Arkadan 29 tane daha geliyor. Onların şuanda planlamasını ve projesini yapıyoruz. Onların da tamamını önümüzdeki 5 yıl içerisinde peyder pey ihalesini yapmış olacağız. Köylerimizdeki yol ve parke meselesinin büyük ölçüde çözüldüğünü görüyoruz. Yolları da sıcak asfalt yapıyoruz. Biz bundan sonra köylerimizde çevre projelerine ağırlık vereceğiz. Kendi akarı ile gelebilecek olan köylerimizin kanalizasyonunu toplayıp, ilçelerimizdeki arıtma tesislerinde arıtacağız. Biz Gümüşhane’de köylerimizin hayat standardını yükseltmek istiyoruz. Biten sulama projelerimizde Gümüşhane’de tarım geliri yükselmeye başladı. Gümüşhane’nin 2016 yılında tarımsal hasılası 680 milyon civarındayken bu yıl 850 milyona yükseldi. Biz bu yıl 1 milyarı geçeceğini öngörüyoruz. Yani 2023 yılına kadar 2 milyarı geçecek belki de daha da yukarlara çıkacak. Biz altyapı projelerini yaptıkça insanımız devletimizin desteğiyle tarıma ve hayvancılığa yöneliyor. İnanıyorum ki Kelkit, Şiran ve Köse ovalarımız Doğu Karadeniz’in GAP’ı olacak. Karadeniz Bölgesinde yaşayan yaklaşık 2 milyon insanın bütün yiyeceğini, sebzesini, kuru gıdasını biz üreteceğiz. Projeler bitince Karadeniz'i Gümüşhane besleyecek."

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11
GazetelerTümü