banner333

banner309

Destici:Gümüşhane Esareti'de, Cefayı'da Görmüş Bir İlimiz

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara Gümüşhane Günlerinin Açılışına Katıldı.

Siyaset 24.05.2013, 21:35
Destici:Gümüşhane Esareti'de, Cefayı'da Görmüş Bir İlimiz
banner400
 Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen törene Orman ve Köy İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, milletvekilleri, BBP Genel Başkan Yardımcıları, Hasan Hüseyin Bozok, Ünsal Karabulut, Tevfik Eren, Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Ali Keser katıldı.

Tören de konuşan Destici, Gümüşhane’nin esareti de cefayı da gören bir il olduğunu söyledi.


Gümüşhane Günlerin hem ülkemize, hem Gümüşhanelilere, hem dostluğumuza ve kardeşliğimize, en büyük katkıyı sağlayacağı inancımla bu organizasyonu tertip eden herkese teşekkür ediyorum.” diyen Destici, “Anadolu insanı esareti de yaşamış, cefanın her türlüsünü çekmiş, yokluğun her türlüsüne katlanmış, bunun en büyük emsallerinden biriside Gümüşhane’mizdir. Ama buna rağmen her defasında bu bayrağın altında bir ve beraber yaşama iradesini her şeye ve her şarta her olaya rağmen de ortaya koymasını bilmiş, insanlarımızın değerlerini yaşadığı bir ilimiz. Onun için de bu Anadolu mayasına büyük katkılarından dolayı Gümüşhaneli kardeşlerimize bir kez daha şükranlarımı sunmak istiyorum” dedi.

DESTİCİ, “ANADOLU İNSANI TÜRK BAYRAĞI ALTINDA BİR VE BERABER YAŞAMA İRADESİ GÖSTERMİŞTİR”

Destici konuşmasını şöyle sürdürdü: “Cumhuriyetten sonra Anadolu’nun en büyük eksiklerinden bir tanesi de maalesef yatırımların Anadolu’nun her sathına yayılamamış ve bunun ötesinde göçün gelmesidir. Önemli olan şunu başarmaktır. Başı açığı, başı kapalısıyla, Türkü, Kürtü, Çerkezi, Lazı, Boşnağı, Doğulusu, batılısı, kuzeyi güneyiyle 75 milyon doğduğu yerde doymalı alnı ak , başı dik ve karnı tok bir şekilde yaşamalıdır. Önümüzdeki günlerde inşallah yatırımların tüm Anadolu’ya dengeli bir şekilde yayılmasını ve göçün önlenmesini birinci derece öne alınmasını istiyoruz. Tabi Anadolu insanı her zaman sevgide muhabbette de yarışmıştır. Gümüşhane ilimizin çok güzel zenginlikleri var. 

“ALLAH YOLUNDA İLERLEYELİM”
Ama Gümüşhane’yi tanıtan hem ilmiyle, hem sözleriyle, hem yetiştirdiği insanlarla ama başta 93 harbi olmak üzere cephelerde de savaşarak bu anlamda da vatan severliğini de ortaya koymuş Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretlerini de rahmet ile anıyorum. Muhabbetin dört çeşidi vardır: Allah’ı sevmek, Allah’ın sevdiklerini sevmek, Allah için sevmek, Allah’la beraber sevebilmek.” Yani Gümüşhanevi Hazretlerinin bütün muhabbeti Allah üzerine. Ben de inanıyorum ki bütün Gümüşhaneli kardeşlerimiz de bu düşünceye ve bu duyguya sahiptir. Bütün Muhabbetlerin Allah üzerine Allah sevgisi üzerine olduğuna biliyor ve inanıyorum.”

Daha sonra protokol üyeleri, kurdele keserek açılışı yaptı. Açılışın ardından Eroğlu, Destici ve protokol üyeleri Kelkit fasulyesinin tadına baktılar.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38