banner333

banner309

Çimen’den Özal’ı Anma Mesajı

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, Turgut Özal'ın ölümünün 20.yıl dönümü dolayıyla yaptığı yazılı açıklamada, eski cumhurbaşkanını rahmet ve minnetle andığını ifade ederek, "Turgut Özal, ülkemizde demokrasinin gelişmesi, ekonomide yaptığı atılımlar, iletişim ve gelişmede atılan adımlarla her alanda büyük izler bırakmış bir liderdir.” dedi.

Siyaset 19.04.2013, 08:23
Çimen’den Özal’ı  Anma Mesajı
banner400
 Turgut Özal'ın fikir ve reformlarıyla Türkiye'nin kalkınmasına büyük katkı sağladığını, ülkenin siyasi, ekonomik ve toplumsal alanlarda köklü değişimlerine öncülük ettiğini belirten Çimen " Ülkemizin değişiminde, kalkınmasında, dünya sahnesine çıkmasında büyük gayretler sarf etmiş, siyasi, ekonomik ve toplumsal alanlarda köklü değişimlere öncülük ederek demokrasi tarihimizde derin izler bırakmıştır. Kişiliği ve davranışlarıyla milletimizin teveccühünü kazanmış merhum Turgut Özal, aziz milletimiz tarafından her zaman hatırlanacaktır."

İl Başkanı Ercan Çimen, başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı yapan Turgut Özal'ı ölümünün yıl dönümünde yayımladığı mesajla andı. Çimen, Turgut Özal'ın bir döneme damgasını vurduğunu belirtirken, önemli ve büyük hizmetler yaptığını hatırlatarak,"Ülkemizde başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı görevlerinde bulunan 8. Cumhurbaşkanımız Merhum Turgut Özal'ı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Ülkemize önemli ve büyük hizmetler veren Merhum Özal, demokrasinin gelişmesi, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için önemli hizmetlere imza atmıştır. Yaptığı hizmetlerle her alanda kendisini şükranla anıyoruz. Devlet ve siyaset adamı olarak daima büyük düşünen ve büyük hedefler belirleyen Özal, fikirleri, düşünceleri, girişimleri ve ileri görüşlü yaklaşımlarıyla, köklü değişimlere öncülük etmiş, demokrasimizin gelişmesi ve ekonomimizin dışa açılmasında önemli roller üstlenmiştir. Kişiliği, yaşayışı, sıcaklığı ve fikirleri ile halktan birisi olduğunu gösteren merhum Özal, milletimizin ve birçok dünya milletlerinin kalbinde özel bir yer edinmiştir. Bize düşen görev, onun fikirlerini, hizmet anlayışını çok iyi bir şekilde tahlil ederek, ülkemiz ve milletimiz için daha çok çalışmaktır. Rahmetli Başbakan Adnan Menderes'in ardından demokrasinin işlemesi, ülkemizin gelişmesi için yurt içinde ve yurt dışında çok büyük hizmetler yaptı. Bu gün bile hala yaptığı hizmetlerin yıllar sonra konuşulduğu Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümü hala sırrını koruyor. Ancak yakın gelecekte ölümü elbette ki aydınlanacaktır. Bir döneme damgasını vuran Özal, renkli kişiliği, devlet adamlığı ile her zaman örnek olmuştur. Rahmetli Adnan Menderes, Turgut Özal ve Necmettin Erbakan her zaman bu ülkeye önemli hizmetler yapmış önemli devlet adamları olarak milletimiz tarafından rahmet, şükran ve minnetle anılacaklardır. Kendilerine milletimiz adına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyor, kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum. Kendilerini bu vesileyle bir kez daha saygıyla anıyor, minnetle şükranla anıyoruz. Mekanları cennet olsun inşaallah."

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39