banner333

banner309

CHP Gümüşhane Dahil 7 İlde Sandık Görevlisi Bulundurmayacak!

CHP, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday göstermediği için hem 2024 yerel seçimlerinde hem de 2028 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 7 ilde sandık görevlisi bulunduramayacak.

Siyaset 06.03.2024, 18:29
CHP Gümüşhane Dahil 7 İlde Sandık Görevlisi Bulundurmayacak!
banner400

Partinin Genel Başkan Yardımcıları Burhanettin Bulut, Gül Çiftçi ve Volkan Demir, gazetecilerle bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu. Parti içi çekişmelere değinen Burhanettin Bulut, seçim döneminde yapılan eleştirilerin bazılarının parti içi kötülük olduğunu ve iyi niyet taşımadığını vurguladı.

Bulut, yerel seçimlere ilişkin hedeflerine de değinerek, "11 büyükşehirin devam etmesine inancımız var ve çalışmalarımız bu doğrultuda devam ediyor. Bursa, Manisa, Kırklareli, Malatya ve Balıkesir'de sürprizler bekliyoruz. Geçmiş seçimlere kıyasla, bu seçimlerde daha fazla belediye almayı hedefliyoruz" dedi.

Parti içi siyasi tartışmalara da değinen Bulut, "Parti içinde çok sesliliğe her zaman önem vermiş bir parti olarak, farklı fikirlerin ifade edilmesine izin verdik. Ancak son zamanlarda bazı arkadaşlarımızın parti içi muhalefet olarak değil, parti içi kötülük yapması endişe verici. Bu, sadece CHP'ye değil, ülkeye de zarar veriyor" şeklinde konuştu.


Gül Çiftçi ise, 2023 Genel Seçimleri'nde CHP'nin aday göstermediği bazı illerde sandık görevlisi bulunamayacağını belirtti. Çiftçi, "İYİ Parti'ye destek verdiğimiz illerde sandık görevlisi veremiyoruz. Ancak bu illeri müşahitler aracılığıyla takip edeceğiz. Aksaray, Bayburt, Bitlis, Çankırı, Gümüşhane, Muş ve Yozgat illerinde sandık görevlisi bulunmayacak. Bu durumun bir sonraki seçimde de devam edeceğini öngörüyoruz" şeklinde konuştu.

Lütfü Savaş'ın Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu ancak reklam filmlerinde yer almadığına da değinen Çiftçi, "Lütfü Bey'in müzikli siyasi reklam filmlerinde yer almak istememesini anlayışla karşılıyoruz. Acılarının hala taze olduğu bir dönemde, ikinci ya da üçüncü reklam filmlerinde büyük ihtimalle Lütfü Bey'i görmeyeceksiniz" dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27