banner333

banner309

Şiran’ı temmuz ayında don vurdu

Şiran ilçesinde önceki gece hava sıcaklığının belirli yerlerde aşırı şekilde düşmesiyle bazı ürünler dondu.

Şiran 06.07.2022, 11:03
Şiran’ı temmuz ayında don vurdu
banner400

Şiran ilçesinde önceki gece hava sıcaklığının belirli yerlerde aşırı şekilde düşmesiyle bazı ürünler dondu.

Son günlerde gece-gündüz sıcaklık farkının 20 dereceyi aştığı Gümüşhane’de nadir görülen bir doğa olayı yaşandı ve Şiran ilçesinde bazı ürünleri temmuz ayında don vurdu.

Bazı yüksek noktalarında hava sıcaklığının geceleri sıfır dereceye kadar yaklaştığı Gümüşhane’de temmuz ayında don hadisesi yaşandı. Şiran ilçesinin özellikle dere yatağına yakın yerlerine ekilen kabak, fasulye, mısır ve patates bitkilerinin fidanlarını don vurdu. Don etkisiyle yaprakların simsiyah kesildiği tarlalarda üreticiler yaşadıkları ilginç durumu şaşkınlıkla karşıladı.

Üreticiler temmuz ayında olunmasına rağmen özellikle geceleri ciddi bir soğuk havaya maruz kaldıklarını fakat ilk defa don nedeniyle ürünlerinin hasar gördüğünü ifade etti.

Yüksek yerlerden ziyade dere kenarındaki alanlarda lokal olarak gerçekleşen don olayının yaşanmasının ardından İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri hasar tespit çalışmalarına başladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre 3 Temmuz günü Şiran ilçesinde en yüksek sıcaklık 23,8 derece, gece en düşük sıcaklık ise 5,7 olarak kayıtlara geçti.

Kaynak: Şiran Gündem Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59