banner333

banner309

Şiran Çevrepınar Göletinde Çalışmalar Aralıksız Devam Ediyor

Şiran Çevrepınar Göletinde Çalışmalar Aralıksız Devam Ediyor

Şiran 04.10.2021, 09:00
Şiran Çevrepınar Göletinde Çalışmalar Aralıksız Devam Ediyor
banner400

DSİ Gümüşhane iline yaptığı yatırımlarla illerimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Gümüşhane ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Gümüşhane Şiran Çevrepınar Gölet’inde çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, ‘Söz konusu göletlimizi tamamlayıp, gölette depolanacak su ile 2 bin 10 dekar tarım arazisini su ile buluşturacağız” dedi.

‘Dolusavak, gölet ulaşım yolları, malzeme ocağı ulaşım yolları ve gövde sıyırma kazısı imalatlarının, gölet inşaatına başladıkları anda hızlıca tamamladıklarını ifade eden Genel Müdür Yıldız, ‘Şu an geldiğimiz noktada % 90 fiziki gerçekleşmeye ulaştık. Gövde dolgumuz şuan % 80 seviyesindedir. Dolusavak imalatları, vana odası ve gövde dolgusu imalatları devam etmektedir. Gölet’imizi yıl içerisinde tamamlayıp, su tutmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Çevrepınar Gölet’inin tamamlanması sonucunda, 2021 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 1.500.000 TL katkı sağlanması hedeflenmektedir.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44