banner333

banner309

Şiran Akademi Spor 2. olağan kongresini gerçekleştirdi

Bu sezon Türkiye Erkekler Voleybol 1.liginde mücadele ederken 2.lige düşen temsilcimiz Şiran Akademi Spor Kulübü’nün 2. Olağan kongresi gerçekleştirildi. Tek liste ile yapılan genel kurulda mevcut başkan Ersin Şahin yeniden kulüp başkanı seçildi.

Ünsal Group Şiran Akademi 08.06.2021, 18:21
Şiran Akademi Spor 2. olağan kongresini gerçekleştirdi
banner400

Şiran spor salonunda gerçekleşen kongre saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı, kulübün gelir, giderleri ve gelecek yılda planlanan bütçesi oylandı. Geçtiğimiz dönemlerde kulübe maddi ve manevi destek sağlayan Şiran Belediye Başkanı Mutlu Özel’e ve iş insanlarına plaket verildi.

Kongrede konuşan kulüp başkanı Ersin Şahin, yeni bir kulüp olmalarına rağmen kısa zamanda çok güzel işler yaptıklarını belirterek, bugüne kadar yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese ve yeni seçilecek yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. 

“Bu sezon maalesef tüm çabalarımıza rağmen ikinci lige geri döndük”

Kulübün kuruluşunun il ve ilçenin tanıtımı, gençlerin sportif faaliyetlerle yetenekleri doğrultusunda yetiştirme ortamını kulüp çatısı altında oluşturma, turizm, ekonomik ve sosyal kültürel faaliyetlerin gelişmesine katkı sağlama, ilçeye yeni bir renk, heyecan, coşku getirme, insanları spor müsabakalarında bir araya getirerek birlik ve beraberliği güçlendirme, gençlere memleket sevgisi ve özgüven aşılama gibi çok farklı amaçları olduğunu kaydeden Şahin, “Bu faaliyetleri gerçekleştirirken bizlere destek olan başta Belediye Başkanımız Mutlu Özel’e, isim hakkı olan Ünsal Group Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ünsal’a, formamızda reklam veren sponsorlarımıza, iş insanlarımıza, esnaflarımıza, kampanyalarımıza katılan taraftarlarımıza, il, ilçe gençlik spor müdürlüklerimiz başta olmak üzere kurumlarımıza, STK’lara, ŞİDEF, ve Avrupa Şiranlılar platformu AS-DER köy derneklerimize, bu faaliyetlerimizi medyada paylaşarak gündem oluşturan medyamıza, gazetelerimize teşekkür ediyorum. Şiran Akademi Spor Kulübü ilimizi ve ilçemizi üç yıl iki sezon ikinci ligde, bir sezon birinci ligde temsil etmiştir. İkinci ligde şampiyonluk yaşatmıştır. Kurulduğu ilk yıl Türkiye Gençler Voleybol Şampiyonasında yarı final oynayarak sadece iki sayı ile Türkiye finallerine katılamamıştır. Eskişehir’de oynanan play-off maçlarında şampiyonluk kupasını ilçemize getirerek spor tarihimizi altın harflerle yazmıştır. Bu sezon maalesef tüm çabalarımıza rağmen ikinci lige geri döndük” dedi.

“Toplamda 106 bin liralık bir borç kalmıştır”

Kulübün bu yıl 2.lige düşmesinin sebepleri ve bu durumdan çıkarılan tecrübeler olduğunu vurgulayan Şahin, “Bunların başında sağlam bir bütçe oluşturmak için kulübün sürekli gelir getiren bir yapıya kavuşturulması gerekmektedir. Bu bütçe ve desteklere göre yol haritası çizilmek zorundadır. Gelir kalemlerimiz şekillenmiş bunlara ek gelirler oluşturulmaktadır. Üç yıldır her ay ödeme öncesinde yoğun bir çalışa ve bunun getirdiği büyük bir stres yaşayan ben ve yönetim kulu arkadaşlarım büyük maddi ve manevi fedakarlıklar yapılmıştır. Helali hoş olsun. Yeni sezon öncesi Mart, Nisan aylarında sporculara maaşları kısmı olarak ödenmiştir. Toplamda 106 bin liralık bir borç kalmıştır. Sezonun tamamında 7 ay 700 bin liralık ödeme yapılmıştır. Öncelik olarak bu borcun ödenmesi Şiran Akademi Spor ve Şiran’ın ismi için önemlidir. Bu konuda sizlerden maddi destek bekliyoruz. Yeni sezon öncesinde önümüzün açılması yeni bütçe oluşturulurken ilçemizin ve desteklerin göz ardı edilmemesi gerekir” diye konuştu.

Yeni yönetim kurulunun yeni sezonda ikinci lige katılım için başvuru yapacağını ifade eden Şahin, şunları söyledi: “Yeni sezonda yeni yönetim ile yol haritası çizilecektir. Hedefler belirlenerek bütçe oluşturulup faaliyetlere devam edilecektir. Geçmişte bize maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen herkese şahsım ve kulübüm adına teşekkür ederim. 2. Olağan genel kurulumuz hayırlı uğurlu olsun. Bu sezon Türkiye Erkekler Voleybol 1.liginde mücadele ederken 2.lige düşen temsilcimiz Şiran Akademi Spor Kulübü’nün 2. Olağan kongresi gerçekleştirildi. Tek liste ile yapılan genel kurulda mevcut başkan Ersin Şahin yeniden kulüp başkanı seçildi.

“Sporcuları alt yapıdan istiyoruz”

Şiran Akademi Spor kulübüne desteklerinin devam edeceğini dile getiren Belediye Başkanı Mutlu Özel, “Şiran Akademi Spor Kulübümüz bu yıl haricinde gerçekten güzel başarı elde etti. Geçtiğimiz sezonlar ve bu sezonda Şiran Belediyesi olarak maddi ve manevi desteğimizi esirgemedik. Elimden geleni yapmaya hazırız. Biraz önce başkanımızın belirttiği gibi sporcuları alt yapıdan istiyoruz. Hem Şiran’a bir değer katması için hem de alt yapıdan oyuncular ne kadar fazla olursu külümün maddi gücüde o kadar fazla olur. Bizim desteğimiz her zaman sürecek. Bende belediye başkanı olarak kurum ve iş adamları bazında ziyaret gerçekleştirimiz her yerde kulübe maddi alarak bireyler katmaya çaba sarf ediyoruz. Büyük bir özveri ile çalışan başkana ve yönetim kuruluna teşekkür diyorum. Zor bir iş bir kulüp meydana çıkarmak. Onun bütçesini oluşturmak, zamanını ayırmak, ailesinden işinden fedakârlık yapmak, maddi olarak yardım etmek. Biraz işin içerisindeyim bazı konular hakkında bilgim var. Başkanımız biraz önce söylemedi ama son gerçekleştirilen ödemeleri yapmak için geçtiğimiz günlerde bankadan kredi çekmek zorunda kalmış ve krediyi kullanıp sporculara maaş ödemelerini yapmış” şeklinde konuştu.

“Televizyonda Şiran Akademi Sporu birinci lige çıkarken gördüğümüzde gururlandık ve çokta sevindik”

Belediye olarak güçlerinin yettiğince destek sağlayıp esnaftan, iş insanlarından daha fazla destek sağlamalarını isteyeceklerini dile getiren Başkan Özel, “Televizyonda Şiran Akademi Sporu birinci lige çıkarken gördüğümüzde gururlandık ve çokta sevindik. İnşallah aynı başarıyı elde ederek daha üst liglerde mücadelesini sürdürecek. Şiran Akademi Spor Kulübü hem Şiran hem turizm hem de ilçemizin ekonomik açısından iyi katkı sunacağını düşüyorum. Kongrenin ve yeni yönetimin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Bugüne kadar nasıl kulübümüzün yanında isek bundan sonrada aynı şekilde desteklerimiz devam edecek”

MÜSİAD Gümüşhane İl Başkanı Abdulbaki Kara ise “Bu işler gerçekten çok zor. Ben şahsım adına 13 yıldır sivil toplum kuruluşlarında hizmet ediyorum. Ersin başkanımı ve yönetimini çok iyi anlıyorum. O yüzden bu gibi etkinliklerde konuşup sorunlarını ve isteklerini dinletmesi çok güzel. Şiran Akademi Spor kuruduğundan beri çok ayrı bir heyecanla takip ediyorum. Salon sporları ilçemiz için bence çok önemli. Çünkü kış şartlarını çok yoğun yaşadığımız bir bölgedeyiz. Kurulduğundan beri seyirci alındığı dönemlerde ailecek gelip karşılaşmaları izliyorduk. Çocuklarımız içinde çok farklı bir etkinlik oluyor. İlçemizde etkinlik olarak da dolayısıyla sınırlıyız. Bana göre bir futbol müsabakası gibi değil daha seviyeli ve ailecek izlenebilecek karşılaşmalar oluyor. Başkanımızın da söylediği gibi altyapıya önem vermemiz gerekiyor. Çünkü taşıma su ile gerçekten değirmen bir yere kadar dönüyor. İlçemize hizmet veriyorlar ama buradaki belediyemizin, iş adamlarımızın, esnaf kardeşlerimizin maddi olarak desteklerinin Şiran’da kalması gerekiyor. Bu sebepten dolayı da alt yapıdan yetişecek sporculara ihtiyacımız var. Biz 2018 yılından bugüne hep Akademi Sporun yanında olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Sayın başkanım bu süreç içerisinde aradı görev alabilirimsiniz diye sordular ama iş yükümüz ve görevlerimiz fazla olduğu için alamadım. Görev almamış olsak ta bugüne kadar nasıl kulübümüzün yanında isek bundan sonrada aynı şekilde desteklerimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.

MHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Kürşad Karabıçak da “Ticari kaygı taşımayan bu tür sosyal aktiviteler yaşamakta zorluk çekiyorlar. Burada Şiran Akademi Sporu yaşatabilmek adına sürekli konuşup görüşüyoruz. Kulüp yöneticileri başarıyı nasıl elde edeceklerini düşünmeleri gerekirken sürekli kulüp ekonomisini düşünüp asıl başarı elde edecekleri çalışmalara yoğunlaşamıyorlar. Esnaf arkadaşlarımız, iş adamlarımız, STK’larımız birçok ile göre maddi konuda yardımlarını gerçekleştireceğine inanıyorum. Bizlerde elimizden gelenin daha fazlasını vermeye çalışacağız. Yeni yönetimin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tarık Şahin ise “Göreve başladığımızda kurum olarak Şiran’a spor adına ne yapabiliriz ne kazandırabiliriz, nasıl ismini duyurabiliriz diye düşünüyorduk. Geçtiğimiz yılarda 4 bin nüfuslu Torul ilçesi sporda ismini duyurdu ise Şiran neden duyurmasın diyerek yola çıktık. Düşüncemiz buydu, bu yolda devam ediyoruz. Daha iyi yerlere Şiran’ımızı getireceğiz. Hep hayalimiz bu idi bir gün Efeler liginde Fenerbahçe ile karşılaşacağız. Şiran’ın bu güce sahip olduğunu düşünüyorum. İnşallah bunu yaşarız” dedi.

Kongreye Şiran Belediye Başkanı Mutlu Özel, MHP ilçe başkanı Veysel Çubukçu, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tarık Şahin, İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Kürşad Karabıçak, MÜSİAD Gümüşhane Şube Başkanı Abdulbaki Kara ve Şiran Akademi Spor Kulübü üyeleri katıldı.

Şiran Gündem Gazetesi

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44