banner333

banner309

Başköylüler Derneğinden Basın Açıklaması

Gümüşhane Şiran Başköylüler Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Aydın geçtiğimiz aylarda köylerine yapılan yol çalışmasından dolayı başın açıklaması gerçekleştirdi.

Dernek 08.06.2021, 19:44
Başköylüler Derneğinden Basın Açıklaması
banner400

Necmettin Aydın; “ Bizler Gümüşhane, Şiran- Başköylüler olarak 1992 yılında İstanbul ve Kocaeli de yaşayan Şiranlı vatandaşlarız. Köylülerimiz ile birlikte Dernekleştik o günden bu yana Dernek faaliyetlerimiz sürdürüyoruz.

Tabi ki bizim gözümüz kulağımız ve kalbimiz sürekli doğduğumuz yerde. Ne zaman Şiran ismini duysak bir heyecanlanırız, bir duygu yoğunluğu oluşur. Güzel haberlerine sevinir, kötü haberlerine üzülürüz. Doğduğumuz yeri yakından takip eder, ortak arkadaşlarımız ile birlikte anılarımızı tazeleriz. Bizler Başköylüler Derneği olarak aynı zamanda Şiran Dernekler Federasyon (ŞİDEF) in kurucu üyesiyiz. Yaşadığımız bölgede Gümüşhane ve Şiranlı kurum ve kuruluşlar ile temas içeresinde olmaya gayret ediyoruz. Son dönemlerde bizlerin telkinleri ile birlikte insanlarımızın köyümüze yönelik ilgilerinin arttığını görmekteyiz. Buda bizleri memnun ediyor.

Ancak bununla birlikte bir takım eksikliklerinde olduğunu tespit ettik, özellik yolların kışın kapanması, köy içi alt yapının olmaması ve benzeri durumlarda şikâyetler almakta idik. Bu sıkıntılarımızı muhtarımız aracılığı ile geçmiş dönemlerde kaymakamlık makamına ve ilgili yerlere bildirmemize rağmen bir sonuç alamadık. Geçtiğimi yıl İlçemize atanan Kaymakam hanımın köyümüzün sorunlarını yakından takip etmesi sonucu köy yollarımızın onarılması, düzeltilmesi ve stabilize edilmesi bizleri ve köylülerimizi çok sevindirmiştir. Bu duyarlılığını devamın diliyoruz.

Öncelikle köyümüzün yollarının asfalt yapılması ve köy içi alt yapı taleplerimizin olduğunu belirtmek isterim. Bu vesile ile köyümüzün yollarının yapılmasında büyük emekleri olan Sayın Kaymakamız olmak üzere, İl özel idarelerine ve çalışanlarına, köy muhtarımıza, katkı sunan bürokratların ve Çok Değerli Şiran’ımızın Yerel basınına çok teşekkür ederiz. “dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48