banner333

banner309

03.12.2013, 11:26

SEÇİMLİK VAKALAR-I

“Beni de seç” der çocuk…İki guruba ayrılıp takım oluşturmaya çalışan kaptana doğru parmağını uzatır;yarı ümitsiz gözleriyle ısrarcı  görünmek ister dizeler peş peşe dökülür ağzından:

“Beni de seç,beni de seç”

Kaptan, bakışlarını yarım  bir daire etrafında dolandırdıktan sonra  adalet dağıtan işaret parmağı ile  guruba fırlatır oklarını......

“Sen, sen, sen bizim takımdansın” der.

Seçilenler birer boğa özgüveniyle sahaya doğru fırlarken,seçilemeyenler bir umut olurmu diye biraz bekleyip şaşkın şaşkın kaptana baktıktan sonra istemeyerek saha kenarına çıkarlar.Kaptan yaşlı aslan vakarı ile geriye doğru kaykılan başıyla dünyanın sorumluluğunu üzerinde taşıyormuşçasına ağır adımlarla sahaya doğru yürür. Dünyanın bütün gözleri üzerindeymiş gibi  sarsılmaz bir iradenin emsalsiz bir vakarın ve ulaşılmaz bilgeliğin mümessili edasına helal gelsin istemez.Kendinden emindir, seçilmeyenlerle göz göze gelmek istemeyen kısık gözleriyle bütün sahayı ve takımı bakışlarıyla kuşatır,herkesin yerini ve konumunu bir çırpıda görür.Sesini dışarıdakiler de duysun diye yüksek perdeden talimatlarını sıralar:" sen bektesin; top geçsin adam geçmesin, sen kanattan  bindirme yapacaksın, sen rakibin forvetini marke et; bu işi en iyi sen yaparsın. Hadi koçum benim.”

   Maçı kazanırsa  “bütün tebrikleri bana yönlendirin , bu zafer benim eserim” edasıyla sahadan çıkarken, kaybedilen maç sonrası  arkadaşlarından bir ikisini hedef alarak  “hep senin yüzünden” nidalarıyla yanına kimseyi yaklaştırmaz…!

  Zaman su gibi akıp geçer,kaptan büyür,yetişkin olur; çocukluktan öğrendiği seçme, örgütleme, yöneltme  ve yönetme istidadını hayatın değişik alanlarında da gösterir. Fakat çocukluğunda sahada  seçtiği ve yönettiği kadar kolay bir takım bulamaz. Büyükler çocuklar gibi “sen sen sen” diyerek seçilmiyor ve her denilene itiraz ediyorlardır.  Kaptan işin peşini bırakmaz , çocukluğunda yaptığını büyükken de yapmak ister, her defasında öne atılır fakat her defasında sert bir dirençle karşılaşır.Sonunda aklına başka bir fikir gelir.! Döner çocukluğuna ve çıkar sahaya; çocukken “sen, sen, sen”diye takımına seçtiği ve takıma almadığı insanların yanına gider;hayatta olmadığı kadar güler yüzlü,sevecen ve insancıl yaklaşır herkese; özelliklede takıma almadıklarını öve öve bitiremez; veee şöyle seslenir; “ beni seçin ,beni seçin”…………….

 

Bu sosyolojik latife yanlış anlaşılmasın.Seçilebilmek  gerçek bir başarıdır ve iyiki vardır.

 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 03 Mayıs 2024
İmsak 03:33
Güneş 05:12
Öğle 12:24
İkindi 16:15
Akşam 19:26
Yatsı 20:58