banner333

banner309

06.01.2014, 10:35

Masumiyet Bozuldu

 Kanuni Sultan Süleyman’ın büyük oğlu Şehzade Mustafa çocukken babası tarafından çok sevilirdi.Ne varki bu sevgi Mustafa büyüdükçe yerini endişe, korku ve nefrete bırakacaktır.Mustafa babasının yolundan gitmeye çalışan adil, dürüst,cengaver,cömert, dedesi Yavuz gibi gözü pek ve babası kadar kararlı ve cesurdur.Osmanlı tebaası tarafından çok sevilen şehzade bu sevginin verdiği yüksek özgüven sayesinde bazen  temayüllere aykırı babasını kızdıracak işler yapar.Bir gün babası bir kılıç talimi sonrasında kendi hamlesine karşılık oğlundan daha güçlü bir hamle alınca oğluna hitaben şöyle der:” “oğlum sen büyüdükçe masumiyetimiz bozuldu”


  Son günlerin Türkiyesinde de benzer bir hadise yaşanmakta  ve halk tarafından  aynı söz tekrarlanmaktadır. “İyi niyetli bir sivil toplum örgütü gereğinden çok büyüdü ve masumiyet bozuldu” İnsan yetiştirmek,iyi nesillerin yetişmesine yardımcı olmak, fakir çocukların en iyi eğitim almalarına yardım etmek, dünyanın değişik ülkelerinde okul olmak,umut olmak gibi ulvi gayenin karşılık bulması sonrasında eğitimin dışına taşılması tekstilden, bankacılıktan, otelden,özel üniversiteden,hastaneden ve burada saymadığımız diğer ekonomik faaliyetlerin hayır işi ile birlikte yürümeye çalışması işi siyasi alanın merkezine çekti.Siyasetin merkezi;dünyanın merkezi kadar kor ve sıcak,kutuplardaki buzul kütlelerinin altı kadar serin ve dondurucu olabildiği için o merkezide bir görelim diyen bütün sisteme yabancı olanları kavurmakta, yakmakta yada dondurup başka baharlara havale etmektedir.O merkezi bir görelimde sonra kendi yerimize geri döneriz diyen hiç kimsenin dönemediği bir yer orası…Kendini hayır işine adayanların uzaktan bile bakmaması gereken merak uyandırmaması gereken bir alan.Çünkü kuralları kağıt üstünde yazılıdır ve sizi yazılı olan metinlerin buyrukları kuşatır. Sivil toplum örgütleri yazılı metinden daha ziyade gönül birliğine dayalı göreneklerin, kabul gören düşünce ve fikirlerin etkisinde daha özgür ve daha geniş bir alana sahiptirler.

  Bu yakıcı ve dondurucu özelliğe sahip merkezden uzak durmanın tek yolu vardır ;yaptığın hayrın peşine düşmemek.       “Seni ben yetiştirdim, seni ben okuttum,seni ben doyurdum,seni ben giydirdim öyle ise sende şunları benim için yap ki vefasızlık olmasın” türünden telkinlerin güzergahı siyasi alan olur. Orayı uzaktan bile seyretmek hayırdaki masumiyeti bozar. Hatta hiçbir şey demeden iyilik yapılan şahsa dönerek imalı bir şekilde “bu gün daha iyisin değilmi” demek bile hayra zarar verir. 

 

 

 17 Tane haçlı seferi görmüş onlarca kez yakılmış yıkılmış Anadolu topraklarında çekilmeyen cefa yok gibidir.Cefanın her türlüsünü çeken bu halka vefalı davranmak ve yeter artık yaşamak seninde hakkın demek zamanıdır.Tarihin ışıkları bize umutlu ve kutlu bir yolu gösterirken küçük hesaplarla güzel  yarınlarımızı  karartmayalım.

 

Herkes görevinin başına geçsin meydandaki kalabalık ve toz duman dağılacaktır...!

 

Not:Değerli kardeşimiz hemşehrimiz Fikri Işık’ın bakan olması memleketimize ve milletimize hayırlı olsun.Memlekete en güzel hizmetleri getireceğine olan inancımızı buradan iletmek isteriz.Yolu ışıklı olsun.

 

Yorumlar (6)
EYÜP KANTAR 10 yıl önce
si̇tede sorun olduğundan uzun yorum yazamadim. hirsizliklarlar ve i̇hanetleri̇n imasumi̇yeti̇ bozup bozmadiğina dai̇r de yazinizi bekleri̇m
bilginyasa 10 yıl önce
herşey açık değil mi herkes işini yapsa ortada ne ihanet olur, nede yolsuzluk..
EYÜP 10 yıl önce
SAYIN ALTAN HOCAM. MAKALENİZE ŞEHZADE MUSTAFA’YA AİT BİR KISSA İLE BAŞLADIĞINIZDAN BENDE ONUNLA BAŞLAYACAĞIM.
“ŞEYTAN İNSANLIĞA ALLAH’I VE ONUN KULU OLDUĞUNU, ONUN YERYÜZÜNDEKİ HALİFESİ OLDUĞUNU UNUTTURABİLMESİ İÇİN, İNSANLIĞI BİRBİRİ İLE ÇATIŞTIRMASI GEREKİR. BUNUN İÇİN İNSANIN TEVHİTTEN UZAKLAŞIP DİYALEKTİĞE GEÇMESİ GEREKİR. ŞEYTAN’IN BİR GRUBU TEZ, DİĞER GRUBU ANTİTEZ YAPMASI VE BÖYLECE KENDİSİNİN İSTEDİĞİ GİBİ YÖNLENDİRECEĞİ KAOS ORTAMI OLUŞTURMASI SÖZ KONUSUDUR. TÜM İNSANLIK TARİHİ; ASLINDA ‘TEZ-ANTİTEZ’Cİ ŞEYTANIN ÇOCUKLARININ KONTROLLÜ KAOS OLUŞTURMAK İÇİN ÜRETTİĞİ YANGINLAR VE BUNU SÖNDÜRMEK İÇİN UĞRAŞAN TEVHİDİN ÇOCUKLARININ -YANGINLARI SÖNDÜRME ÇABALARININ- TARİHİDİR.
EYÜP 10 yıl önce
ŞEYTANIN ÇOCUKLARI DİNLER İÇİNE SIZMA VE DİNLERİ KENDİ ARAÇLARI OLAN TEZ-ANTİTEZ OLARAK KULLANMAK İÇİN, HEP DÖNÜŞTÜRÜP TAHRİF ETMİŞLERDİR. ŞEYTANIN ÇOCUKLARI AYNI OYUNU İSLAM’A DE KURGULAMIŞLAR VE KONTROLLERİNDEKİ İRAN VE BİZANS’TAN AJANLAR GÖNDEREREK, YENİ BİR TEZ-ANTİTEZ OLUŞTURMAK İSTEMİŞLER AMA BUNU DİNİ TAHRİF ETME ANLAMINDA TAM ANLAMIYLA YAPAMAMIŞLARDIR. DİNİ ALLAH’IN KORUMASI (YAZIYA GEÇME VE HAFIZLIK KURUMU VASITASI İLE) NEDENİYLE TAHRİF EDEMEMİŞLER AMA SİYASİ OLARAK MÜSLÜMANLARI BÖLMÜŞLERDİR.

ŞİİLİK ŞEYTANIN ÇOCUKLARININ BİZANS – İRAN TEZ-ANTİTEZ MEKANİZMASININ AJANLARININ ÜRETTİĞİ BİR YAPIDIR. (TABİ Kİ BURADA KASTETTİĞİMİZ Şİİ ELİT KADROSUDUR. HALK DEĞİLDİR.) BU DURUM NET BİR ŞEKİLDE ANLAŞILIRSA, ANCAK ŞU ANKİ ROMAYI TEMSİL EDEN ABD İLE YAHUDİLİĞİ TEMSİL EDEN İSRAİL VE İRAN’IN^, NASIL BİR YALANCI DÜŞMANLIK OLAN TEZ-ANTİTEZ MEKANİZMASI İLE ORTADOĞU’YU PARSELLEYİP YÖNETMEYE ÇALIŞTIĞINI VE OSMANLI BENZERİ BİR YAPIYI NASIL ENGELLEMEYE ÇALIŞTIĞINI ÇOK DAHA KOLAY ANLARIZ
EYÜP 10 yıl önce
OSMANLI’DA ŞEHZADELER BİRER PARTİ E DEVLET SİYASETİ FARKLILIĞINI İFADE EDER. ATLANTİK’E AÇILIP ATLANTİK TİCARETİNE HAKİM OLMAYI AMAÇLAYAN ŞEHZADE MUSTAFA’NIN KATLİ DE BU ANLAMDA BİR DÖNÜM NOKTASIDIR. ZİRA İNGİLTERE’YE 19. YY DA ENDÜSTRİ DEVRİMİNİ YAPTIRAN ASIL FAKTÖR, ATLANTİK TİCARETİNDEN ELDE ETTİĞİ KAPİTAL FAZLASIDIR.
ŞEHZADE MUSTAFA ATLANTİK TİCARETİNE HAKİM OLMAK İSTİYORDU VE EN BÜYÜK HAYALİ DE ATLANTİĞE AÇILIP YENİ DÜNYAYI FETHETMEKTİ
(ALLAHÜ ALEM) EĞER ŞEHZADE MUSTAFA YAŞASAYDI VE DEVLETİN BAŞINA GEÇSEYDİ, ATLANTİK TİCARETİNE DE OSMANLI HAKİM OLACAKTI VE BELKİ DE İNGİLTERE’NİN 19. YY DA YAPTIĞI ENDÜSTRİ DEVRİMİNİ OSMANLI YAPACAKTI. FAKAT BUNU AJANLARI İLE FARK EDEN VENEDİK – İRAN İTTİFAKI (ASLINDA İKİ DEVLETİ DE ŞEYTANIN ÇOCUKLARI YÖNLENDİRMEKTE İDİ) OSMANLI SARAYINDAKİ VEZİRLİĞE KADAR YÜKSELEN AJANLARI SAYESİNDE BUNUN YAPILMASINI ENGELLEDİLER.
EYÜP 10 yıl önce
KANUNİ’NİN ETRAFINI SARARAK DEZENFORME ETTİLER VE ŞEHZADE MUSTAFA’NIN KATLİNE NEDEN OLDULAR VE HALİYLE DE ATLANTİK PROJESİNE ENGEL OLDULAR.”
GÜNÜMÜZDE YAŞANAN OLAYLARA BU ZAVİYEDEN BAKILINCA DAHA İYİ ANLAŞILACAĞI KANATİNDEYİM. FAKAT ARTIK BİZİMDE MİLLETİMİZİN BAĞRINDAN ÇIKMIŞ OLAN GLOBAL TİCARET ELİTİMİZ VE TÜM DÜNYADA SİYASİ İDARİ AMAÇ BİRLİĞİ SAĞLAYACAĞIMIZ İNSANLARI YETİŞTİREN İLİM İRFAN YUVALARIMIZ VAR. AYNI ŞEYTANİ OYUNU OYNAMAK İSTEYEN VENEDİK – İRAN ORTAKLIĞI ALLAHIN İNAYETİYLE BAŞARISIZ OLACAKLARDIR.
HAÇLI SEFERLERİDE BU ŞER İTTİFAKLARININ SONUCU OLMUŞTUR VE GÜNÜMÜZDE FARKLI KILIFLAR ALTINDA DEVAM ETMEKTEDİR.
KİMLERİN KÜÇÜK HESAPLAR YAPTIĞINI, KİMLERİN MASUMİYETİ BOZDUĞUNU, KİMLERİN KİMLERLE İŞ TUTTUĞUNU ZAMANLA HERKES GÖRECEKTİR.
SELAMLAR.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 03:42
Güneş 05:18
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:21
Yatsı 20:51