banner333

banner309

Yüksel: SMA hastalarımız tam manasıyla devletimizin güvencesi altında olmalıdır.

Yeniden Refah Partisi Gümüşhane Gençlik Kolları Başkanı Hasan Yüksel, SMA hastalarının sorunlarını dile getirdi.

Sağlık 11.10.2022, 09:06
Yüksel: SMA hastalarımız tam manasıyla devletimizin güvencesi altında olmalıdır.
banner400

Yeniden Refah Partisi Gümüşhane Gençlik Kolları Başkanı Hasan Yüksel, son aylarda Gümüşhane gündeminde de önemli bir yer bulan SMA hastaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yüksel, Türkiye’de SMA(Spinal Muskuler Atrofi) hastası 3 bini aşkın vatandaşın bulunduğunu dile getirerek; “Hastalarımızın tam manasıyla devlet güvencesi altında olmaları ancak ve ancak vatandaş odaklı politikaları ile kalplerde yer edinen Milli Görüş İktidarı ile mümkün olur” dedi.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre her yıl ortalama 150 bebeğin SMA hastası olarak dünyaya geldiğini dile getiren Gümüşhane Gençlik Kolları Başkanı Hasan Yüksel, “Aralarında Yunus Emre ve Ömer Asaf yavrularımızın da bulunduğu yüzlerce çocuğumuz, son derece ölümcül bu hastalıkla mücadele etmektedir. Anne-babalar yavrularını hayatta tutabilmek uğruna her kapıyı çalmakta, ülke içerisinde gidecek yeri kalmayanlar da ülke dışında umut aramaktadır. Bu amaçla acılı ailelerimiz feryat figan 30 milyon lira civarında ki maliyeti karşılamak için yardım toplamaya çalışmaktadır” dedi.

Bu durumun en yakın örneğinin Gümüşhane’de, Yunus Emre yavrumuz özelinde yaşandığına dikkat çeken Başkan Hasan Yüksel, “Dört bir koldan valilik izni ve gönüllülük esasıyla gençlerimiz seferber oluyor, kampanyalar düzenleniyor, konserler yapılıyor, hayırsever vatandaşlarımızdan bağışlar toplanıyor. Bu hastalığın tedavi ve ilaç maliyetlerinin çok yüksek bir hastalık olduğunu biliyoruz. Bazı ilaçların SGK tarafından karşılandığını da biliyoruz. Lakin ortada bir gerçek var ve o da Gümüşhane’miz de olduğu gibi Türkiye’nin neredeyse her ilinde bu tür kampanyaların var olduğudur. Her şey iyi hoş da bu noktada; “Bu durum devletimizin itibarını sarsmıyor mu? Çocuklarımız yut dışındaki tedavileri ile sağlıklarına kavuşabilecekse bu mücadele de devletimiz nerede?” sorular akılları kurcalıyor” ifadelerini kullandı.

Sağlam bedenleri hasta eden bir uygulamayla senede 6000'in üzerinde cinsiyet değiştirme ameliyatının maliyeti SGK tarafından karşılandığını hatırlatan Yüksel, “Hal böyleyken, SMA hastası yavrularımızın ilaç ve tedavi masrafları neden tam olarak karşılanmıyor? Holdinglere yılda 128 defa vergi muafiyeti getiriliyor da dışarıda var olduğu düşünülen dermanın ülkemizde de uygulanabileceği merkezler neden hayata geçirilmiyor? Ne iş yaptıkları dahi belli olmayan bürokratlara her ay 5-7 maaş birden verilirken kaynak var da SMA hastalarımızın ilaç ve tedavi masraflarını karşılamaya gelince kaynak yok, öyle mi? Devletin itibarı dediğiniz şey öncelikle kendi vatandaşının gözünde varsa değerlidir. Vatandaş odaklı politikalar ile sağlanır. Ve yine biliyoruz ki Türkiye kaynak bakımından çok zengindir, güçlüdür. Bu gücü vatandaşlarına yönelik olarak kullanmak ise ancak Milli Görüş iktidarı ile mümkün olabilir. Her konuda olduğu gibi SMA hastası yavrularımızın sorunlarıyla dertlenecek tek parti de Yeniden Refah Partisi’dir” diye konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38