Gebze Diş Doktoru

Sağlık 28.09.2022, 10:49
Gebze Diş Doktoru

Pedodonti diş hekimliği alanında 0 ile 13 yaş grubu arasındaki bebekler ile çocuk ağız ve diş sağlığı alanında verilen hizmet olmaktadır. Erken yaşta kanal tedavisi oldukça hassas bir konu olmaktadır. Süt dişleri bilinen düşüncenin aksine sürekli dişler gibi köklü dişleri gibi olmakta ve bununla birlikte alttan gelen dişin süt dişlerinin köklerini eritmesi ile süt dişleri zamanları gelince kendiliğinden düşmektedir. Bu süreç içerisinde süt dişlerinin ağızda kalması sağlık için odlukça önemli bir konu olmaktadır. Çocuklarda tüm diş tedavileri gebze diş doktoru tarafından sunulan hizmetler arasında yer almaktadır.

 Süt Dişlerine Kanal Tedavisi

 Süt dişleri altta yer alan sürekli dişlerden bağımsız olan dişler olduğu için tedavisi de altında ki sürekli dişten bağımsız olarak yapılabilme de avantaj sağlamaktadır. Dişteki çürüğün çok ilerlemesi halinde gece ağrısı başta olmak üzere sıcakta hassasiyet yaşama ve yemek yerken yüksek hissedilmesi gibi şişlik ve benzeri durumlarda süt dişlerde kanal tedavisi yapılması gerekli hale gelmektedir. Dişin erken kaybı meydana geldiğinde ise ilerde daha zorlu ve masraflı ortodontik tedavi ile düzeltilmesi zorunlu hale gelebilir. Bu nedenle erken dönemde ağız ve diş bakımının gebze diş doktoru tarafından yapılması oldukça önemlidir.

 Sürekli Dişlerde Kanal Tedavisi

 ​​​​​​Sürekli dişlere yapılan kanal tedavisi ise dişin kök ucunun kapanıp kapanmaması ile alakalı olmasına bağlı olup yani hastanın yaşına göre değişkenlik göstermektedir. Dişler ağız içinde gözüktükten sonra köklerin oluşması yaklaşık üç yıl kadar sürmektedir. Kök uçları gelişimini tamamlayan dişlerde erişkin hastalarda ki gibi aynı tedavi yolu izlenirken kök ucunun açık olduğu dişlerde ise tedavi zamanı ve süreci daha farkı seyir almaktadır. İlk sırada dişlerin kök ucunu kapatmak daha sonra dişin kanal tedavisini bitirmesi gereklidir.

 Kanal Tedavisi Ne Kadar Sürer?

 Çocukluk döneminde kanal tedavisi çok daha kısa sürede yapılan ve sanılanın aksine daha basit olmaktadır. Yetişkinlerdeki gibi uzun süreli ve zor olmamakla birlikte gebze diş doktoru bu süreci daha kolay hale gelmektedir. Süt dişleri oldukça önemli olması sebebi ile bakımı da bir o kadar fazla önem teşkil etmektedir.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48