banner333

banner309

En Kötü 6 Egzersiz Alışkanlığı

Düzenli ve yeterli egzersiz sizi pskiyatrik bozukluklardan , kalp hastalıklarına diabetten , kansere kadar birçok hastalıktan koruyabilir ancak egzersiz yaparken oldukça sık yapılan bazı alışkanlıklar bu yararlara gölge düşürüyor.

Sağlık 07.07.2021, 17:21
En Kötü 6 Egzersiz Alışkanlığı
banner400

Düzenli ve yeterli egzersiz sizi pskiyatrik bozukluklardan , kalp hastalıklarına diabetten , kansere kadar birçok hastalıktan koruyabilir ancak egzersiz yaparken oldukça sık yapılan bazı alışkanlıklar bu yararlara gölge düşürüyor.

AÇ YA DA TOK KARNA EGZERSİZ YAPMAK
Birçok uzman daha fazla yağ yakmak için boş mide ile antrenman yapmayı öneriyor. Ama boş mide ile antrenman yapmak sizin için uygun olmayabilir.

Bir gruba egzersiz öncesi karbonhidrat verilirken diğer grup aç olarak egzersiz yaptırılan bir araştırmada sonunda tok yani egzersiz öncesi karbonhidrattan zengin beslenen grupta VO2 max değerinin daha yüksek bulunduğu görülmüş.

Yapılan araştırmalara bakıldığında eğer aşırı zorlu egzersiz tempoları içerisinde iseniz egzersiz öncesi karbonhidrat alımı performans artışına yardım edebilir. Ama orta/düşük tempoda egzersiz yapıyorsanız egzersiz öncesi beslenmenize performans için gerek yok.

YORULMAKTAN VE KARDİODAN KAÇINMAK
Kardiyonun sağlıklı yaşam konusunda bize kattıkları konusunda hemfikiriz. Bunun yanında ağırlık antrenmanları size

Daha sağlıklı kemiklere kavuşmanıza
İnsülin direncini düşürmenize
Kan kolesterol ve yağ düzeylerini düşürmenize
yardımcı olur. Ayrıca büyüyen kaslar vücudun harcadığı günlük kalori miktarını da arttırır. Artan kalori ihtiyacı daha hızlı yağ yakmanızı sağlar.

GEREĞİNDEN FAZLA ANTRAMAN YAPMAK
Gereğinden fazla antrenman yapmanın daha hızlı gelişim sağlayacağı konusunda bir kanıt bulunmamaktadır. Ayrıca uzun antrenmanlar ve kısa süren dinlenme periyotları sizi overtraining’e sokabilir. Yoğun olarak çalışan kaslarınız ve sürekli baskı altında kalan eklemleriniz bir süre sonra sakatlanabilir.

Antrenman süresini kısa tutun ve vücudunuza dinlenmesi için zaman tanıyın

EGZERSİZ ESNASINDA SOSYALLEŞMEK
Uzun süreler salonda geçirmenize rağmen antrenman çıkışında sadece yarım saat egzersiz yaptığınızı fark ediyor ve bununla sık sık karşılaşıyorsanız muhtemelen fazla sosyalsiniz. Bu alışkanlığı birkaç hususa dikkat ederek çözebilirsiniz.

Cep telefonunuzu yanınızda taşımayın ya da uçak moduna alın. Gelen arama ve mesajların egzersizinizi bölmesine izin vermeyin.
Çevrenizdeki insanlar ile uzun süre konuşmaktan çekinin. Kulaklığınızı takarak çevrenizdeki insanlara rahatsız edilmek istemediğinizi belirtebilirsiniz.
Antrenman programınızı hazırlayın. Antrenman esnasında hangi egzersizi yapacağınızı düşünmek motivasyonunuzu bozar.

YETERLİ SIVI TÜKETMEMEK
Mevsim ile değişiklik göstermek ile beraber sıvı kaybı spor yapanlar için büyük bir sorun. Bunun ile beraber

Egzersizden 2 saat önce 600 ml sıvı tüketmeli ,
Egzersiz esnasında susama hissine bağlı olmadan 20 dakikada bir 100 ml sıvı almalısınız.
Ayrıca egzersiz sonrasında tartılmalı ve kaybettiğiniz 100 gram başına 150 ml sıvı tüketmelisiniz.
Ayrıca hindistan cevizi suyu kaybettiğiniz elektrolitleri kolayca yerine koyabilirsiniz.

TEKNİĞE DİKKAT ETMEMEK
Yapacağınız egzersizler sonucunda hedefinize ulaşmak için dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan bir tanesi de egzersiz tekniğidir. Daha fazla ağırlık kaldırmak için ya da daha hızlı egzersiz yapmak için dikkat etmediğiniz teknik sonucunda sakatlanabilirsiniz. Ayrıca hedeflenen kas grupları yerine yardımcı kaslara yönelebilir hedeflenen kas gruplarını es geçebilirsiniz.

Evde yaptığınız egzersizlerin tekniğini mutlaka izleyerek öğrenin. Bu konuda egzersiz rehberi kategorisi size yardım edebilir.
Acele etmeyin . Doğru tempoyu yakalamak için çalışın.
Yüksek ağırlıklar sizi daha fazla geliştirmez. Doğru kas gruplarını hedefleyin ve hedeflenen kas gruplarını çalıştırdığınıza emin olun.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11