Diş Beyazlatma Konforuyla Eşsiz Gülümsemelere Ulaşabilirsiniz

Sağlık 22.06.2022, 10:38
Diş Beyazlatma Konforuyla Eşsiz Gülümsemelere Ulaşabilirsiniz

Bireylerin ruh halini yansıtan en önemli göstergelerden biri olması nedeniyle güzel ve etkileyici bir gülümsemeye sahip olmak hem erkekler hem kadınlar için çok önemlidir. Hemen herkesin hayallerini süsleyen mükemmel gülümsemeye sahip olmada rol oynayan birçok farklı faktör vardır. Bunlar arasında ilk sırada diş yapısı, dişlerin düzgün sıralanmış olması, dişlerde estetik açıdan hoş olmayan üst üste çakışma gibi görünümlerin bulunmaması, üst çenedeki dişlerin ön planda ve diğer dişlere göre daha belirgin olması sayılabilir. Bunların yanı sıra dişlerin pırıl pırıl bir görünüme sahip olması ve dişlerde lekelenme bulunmaması, dişlerin sıralanışının ve diş yapısının yüzle uyumlu olması gibi faktörler de estetik bir görünüme sahip olmak için gereklidir.

Çay, kahve, sigara ve dişlerde renklenmelere neden olabilecek diğer yiyecek ve içeceklerin günlük yaşamda sıklıkla tüketilmesi zaman içinde dişlerde renklenmeler meydana gelmesine yol açar. Bunun sonucunda kişiler genellikle görünümlerinden memnun olmazlar. Diş beyazlatma İstanbul ve diğer illerimizde sıklıkla uygulanan bir estetik diş hekimliği uygulaması olarak bireylerin beyaz dişlere sahip olması ve gülüşüyle barışması noktasında son derece büyük etki sağlar.

Diş beyazlatma dişlerde zaman içerisinde çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan renk değişikliklerinin giderilmesi ve dişlerin renginde birkaç ton açılma sağlanması için uygulanan bir diş hekimliği prosedürüdür. Diş beyazlatma farklı yöntemlerle uygulanan bir prosedür olduğundan diş beyazlatma fiyatları da tercih edilen yöntem başta olmak üzere birçok farklı etkene göre belirlenir.

Dişlerde renk değişiklikleri görülmesinin en önemli nedenlerinden biri dişlerde renklenmeye neden olabilecek yiyecek ve içeceklerin aşırı derecede tüketilmesidir. Dişlerde renk değişikliği oluşmasını önlemek için yapılması gereken öncelikle renklenmeye sebep olabilecek yiyecek ve içeceklerin tüketiminin sınırlandırılmasıdır. Aynı zamanda diş temizliğine, ağız ve diş bakımına gereken özen gösterilmelidir. Diş beyazlatma ev tipi diş beyazlatma ve ofis tipi diş beyazlatma olmak üzere farklı yöntemlerle uygulanabilir. Bu alanda uzman diş hekimleri tarafından, doğru tekniklerle ve hasta özelinde planlanarak uygulandığı takdirde tamamen güvenlidir.

Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

Ev tipi diş beyazlatma yöntemi her ne kadar hasta tarafından ve ev ortamında uygulansa da süreç diş hekimi tarafından planlanır ve diş hekiminin kontrolünde ilerler. Hastanın ev tipi diş beyazlatma yöntemine uygun olduğu kararı verildikten sonra hastanın ağız içerisinden ölçüler alınır. Böylece kişiye özel diş beyazlatma plakları hazırlanır. Diş hekimi hastanın ihtiyaçlarına ve beklentilerine göre seçtiği diş beyazlatma jellerini hastaya vererek ne kadar kullanması gerektiği konusunda bilgilendirir. Hasta diş hekimi tarafından verilen diş beyazlatma jellerini, belirtilen miktarda olmak kaydıyla diş beyazlatma plaklarının içine sıkar ve her gün belirtilen süre boyunca dişlerine takar. Düzenli kullanım yapılması istenilen sonucun elde edilmesi noktasında en önemli şarttır.

Ofis tipi diş beyazlatma yöntemi diş hekimi tarafından klinik ortamında uygulanan bir yöntemdir. Ortalama bir saatte tamamlanan ofis tipi diş beyazlatma yönteminin kaç seans şeklinde yapılacağı hasta özelinde yapılan değerlendirme sonucu belirlenir. Ofis tipi diş beyazlatma yönteminde diş hekimi dişlerin beyazlamasını sağlayacak özel kimyasal ajanlar kullanır. Basit, etkili ve acısız bir işlem olan ofis tipi diş beyazlatma hastanın ihtiyacına göre birkaç seansta tamamlanabilir.

Hastaya ister ev tipi diş beyazlatma ister ofis tipi diş beyazlatma yöntemi uygulanmış olsun dikkat edilmesi gereken dişlerde yeniden renklenme meydana getirebilecek yiyecek ve içeceklerin tüketiminin sınırlandırılmasıdır. Diş beyazlatma uygulamasından sonra elde edilecek beyazlığın çok daha uzun süre kalıcı olabilmesi için diş bakımının doğru ve düzenli şekilde yapılması çok önemlidir. Aksi takdirde dişlerde yeniden renklenme meydana gelmesi gibi istenmeyen durumlarla karşılaşılması riski vardır.

Diş beyazlatma yöntemlerinde kullanılan diş beyazlatma ajanlarının içeriğinde karbamid peroksit ya da hidrojen peroksit yer alır. Bu maddeler dişin yüzeyindeki ve derinlerindeki lekeleri giderme özelliğine sahiptir. Böylece dişlere uygulanmaları halinde dişlerin doğal renklerinden daha açık bir tona ulaşma imkanı elde edilir.

Diş hekimlerinden ya da eczanelerden temin edilen ve diş beyazlatma özelliği olan ürünlerde kullanılan aktif madde peroksittir. Diğer yandan diş hekimlerinin gerçekleştirdiği ofis tipi diş beyazlatma uygulamalarında elde edilecek olan sonuçlar, marketlerden ya da eczanelerden satın alınacak diş beyazlatma ürünleri kullanılarak elde edilecek sonuçlardan çok daha güçlü bir etkiye sahiptir. Çünkü diş hekimleri tarafından kullanılan diş beyazlatma jellerinin içinde bulunan peroksit oranı, market ya da eczanelerden satın alınan diş beyazlatma ürünlerine göre çok daha yüksektir. Bu oran diş hekimleri tarafından kullanılan ürünlerde %25 ila %45 aralığında olmasına rağmen diğer ürünlerde genellikle %7 oranındadır. Diş beyazlatma jellerinin içinde peroksitin yanı sıra karbopol, sodyum hidroksit, gliserin ve aromalar bulunur.

Over the counter olarak da adlandırılan diş beyazlatma kitleri daha kolay kullanıldığı ve ucuz olduğu için sık tercih edilmesine karşın diş hekiminin uygunluğu olmadan kullanılmaması çok önemlidir. Ayrıca blog bölümünde paylaşılan, bonding nedir içeriklerimiz için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59