banner333

banner309

Punch Hangi Kumaşa Yapılır?

Moda 23.07.2022, 12:18
Punch Hangi Kumaşa Yapılır?
banner400

Punch son dönemin en popüler el işi uğraşlarından biridir. Punch yaparken seçeceğiniz punch kumaşları, yapacağınız nakışın kalitesini doğrudan etkiler. Punch yapmak isteyen kişilerin en çok merak ettiği konulardan biri hangi kumaşın kullanılması gerektiğidir. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, esnemeyen bir kumaş seçmektir. Amerikan bezi, keten kumaş, etuval kumaş, keşiş bezi, çuval bezi gibi kumaşlardan birini tercih edebilirsiniz.

Hobipop ürünleri içinden istediğiniz punch kumaşını seçebilir, keyfinize uygun çalışmalar yapabilirsiniz. Hopipop punch kategorisinden satın alma işlemini gerçekleştirebilmek için istediğiniz bir ürünü seçerek, punch kumaşı satın al adımını takip etmeniz yeterlidir.

Punch Nedir? Nasıl Yapılır?

Punch, işlenmeye uygun bir kumaş üzerinde kendi özel iğnesi aracılığı ile 3 boyutlu görünümde bir işleme tekniği olarak bilinir. Bu teknik, kumaş üzerinde dikiş yapmak değil, punch iğnesi modelleri ile iğneyi yüzeyde tutarken ipliği kumaşa doğru itmek şeklinde gerçekleştirilir. Halı işlermiş gibi ilmeklerden oluşan son derece şık ve dokulu bir uygulamadır. Punch nakışı için pamuk tuval bezi, keten, hafif denim kumaşlar tercih edilir.

Genellikle nakış sırasında kasnak kullanıldığı için kumaşı kasnak ile tutturacaksanız elastik yapıda bir kumaş seçmemelisiniz. Punch işleme sırasında sıklıkla etuval kumaş tercih edilir. Etuval kumaş, keten görünümünde polyester ve pamuk karışımından meydana gelen punch yapımına oldukça uygun bir kumaştır. Özellikle ev tekstilinde kullanılan kumaşların leke tutmaması çok önemlidir.

Masa örtüsü ya da runner yapımında tercih edildiğinde kullanımı çok pratiktir. Etuval linen kumaş leke tutmayan, dertsiz kumaş olarak da bilinir.

Punch Nakış Malzemeleri Nelerdir?

Punch nakışı için bazı temel malzemelere ihtiyaç duyulur. Bunlar; punch iğnesi, kasnak, kumaş, ip ve yapıştırıcıdır. Deseni kağıttan kopyalamayı düşünüyorsanız, desen transferi için kopya kağıdına da ihtiyacınız olabilir. Son olarak yaptığınız çalışmanın sökülmemesi için bittikten sonra üstüne sürmek için puncha uygun sıvı yapıştırıcı kullanmanız gerekebilir. Hobipop punch kategorisinde yer alan ürünlerden her birine oldukça uygun fiyatlara sahip olabilirsiniz.

Punch yapıştırıcı fiyatları ve çok daha fazlası hakkında bilgi almak için zaman kaybetmeden Hobipop sayfasını inceleyin.

Punch İğnesi Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Punch kumaşı ve ipi kadar olmazsa olmaz punch malzemelerinden biri de iğnelerdir. Ülkemizde daha çok kavrama yeri plastik olan iğneler tercih ediliyor. Ancak, ahşap saplı iğneler içinde de farklı kalınlıklara sahip ürünler bulmak mümkün. Punch iğnesi seti içinde farklı iğne çeşitleri yer alır. Bir iğne gövdesinde takılı olan üç farklı kalınlıkta uç ve iki tane ip geçirme aparatına sahip olan set, punch setlerine örnek olarak verilebilir.

Punch için ip kullanımı da araştırılan önemli konulardan biridir. Genellikle yün ipler tercih edilir. İp özelliklerine kullanacağınız iğne ve yapmak istediğiniz desene göre karar vermeniz gerekir. Hobipop zengin ürün kataloğu içinden tasarlamak istediğiniz ürüne göre punch ipi, iğne ve kumaş seçimleri yapabilir, istediğiniz ürünleri kısa sürede yapabilirsiniz.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 03:38
Güneş 05:15
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:23
Yatsı 20:54