banner333

banner309

Küçüklerden Büyüklerine Enerji Tasarrufu Dersi

Gümüşhane Kale Koçkaya İlkokulu öğrencileri, Enerji Tasarrufu haftası nedeni ile hazırlamış oldukları afişleri kale köyünde bulunan bakkal kahvehane ve fırın gibi işyerlerine astılar.

Gümüşhane 19.01.2016, 17:06 19.01.2016, 17:08
Küçüklerden Büyüklerine Enerji Tasarrufu Dersi
banner400
Kale Koçkaya İlkokulu öğrencileri önce okulda arkadaşlarına enerji tasarrufunun nasıl yapılacağını, tasarrufun niçin yapılması gerektiğini düzenlediklerini programla anlatılar. Programda konu ile ilgili olarak şiirler yazılar okundu. Kısa filmler gösterilerek enerji tasarrufunun önemine dikkat çekildi. Okulun değişik yerlerine konu ile ilgili bilgilendirici afişler asıldı.

Öğrenciler, Kale Köyünde bulunan insanların en yoğun olarak bulunduğu, bakkal kahvehane ve fırın gibi işyerlerini giderek burada bulunan büyüklerine enerji tasarrufu hakkında bilgi verdiler. Minik öğrenciler girdikleri iş yerlerinde gereksiz yanan lambaları söndürerek “ geleceğimiz olan enerjiyi boş yere tüketmeyin, enerji kaynaklarımız tükenebilir, geleceğimizi karartmamak için boş yere yanan lambayı, boşa akan suyu, kapatın evinize ısı yalıtımı yapın, sıcak su için güneş enerjisi kullanın, bir yerden bir yere giderken mümkün olduğu kadar yürüyün araçları kullanmayın. Araç gerekli ise toplu taşıma araçlarını kullanın. Lambalarınızı tasarruf lambaları ile değiştirin.” önerilerinde bulundu hazırlanan broşürleri dağıttılar.

İşletme sahipleri ve köy halkı öğrencilere bu örnek davranışlarından dolayı teşekkür etti.

Kale köyü eski muhtarı ve işletme sahibi Kurban Tokmak “öğrencilerimize göstermiş oldukları örnek davranıştan dolayı teşekkür ediyorum. Bizlere anlattıkları kısa bilgilerle geleceklerine sahip çıktıklarını gösterdiler. Öğrencilerimize kendilerini ifade etme becerisi veren onların geleceklerine sahip çıkma konusunda çaba harcayan okulumuz öğretmenlerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Öğrenciler, Enerji Tasarrufu haftası nedeniyle büyüklerine enerji tasarrufu hakkında bilgi vererek broşürler dağıttı.

Yorumlar (0)
3
hafif yağmur
Namaz Vakti 04 Mayıs 2025
İmsak 06:06
Güneş 07:37
Öğle 12:28
İkindi 14:48
Akşam 17:09
Yatsı 18:35