banner333

banner309

11.Akyayla Yayla Şenliği Gerçekleşti

Gümüşhane Şiran Akyayla Köyü Derneği’nin organize ettiği 11.Geleneksel Akyayla Köyü Yayla Şenliği yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Dernek 20.08.2019, 21:33 22.08.2019, 00:25
11.Akyayla Yayla Şenliği Gerçekleşti
banner400

Yoğun bir katılım ile gerçekleşen 10.Geleneksel Akyayla köyü yayla şenliğine katılanlara teşekkür eden Akyayla köyü Derneği Başkanı ve ŞİDEF Genel Başkan Vekili Yaser Sarı;” Kıymetli köylülerim, değerli misafirler geleneksel yayla şenliğimize hoşgeldiniz Sefa’lar getirdiniz. Akyayla köyü Derneği olarak gurbetten aldığımız güç, Sıla’ya olan sevdamız bizi her sene burada buluşturuyor. Dernek olarak, muhtarımız ve köylülerimiz ile istişare halinde köyümüze köylümüze nasıl faydalı oluruza her daim kafa yoruyoruz. Birlikteliğimiz adına söz verdiğimiz dernek merkezimizi sizlerin desteği ile almak üzereyiz. İnşallah bunu başaracağız. Akyayla, Şiran , Gümüşhane adını en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz. Gurbette Şiranımza güç adına Şiran Dernekler Federasyonu’nu kurduk. Genel Başkan vekilliğini yürütüyorum. İnşallah ŞİDEF’dede güzel faaliyetler yapmaya devam edeceğiz. Yayla şenliğimize katılım sağlayan tüm misafirlere, köylülerimize, destek verenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Açıl artırma usulü ile yapılan ağalıkla seçiminde Akyayla köyünün yeni ağası Halil Sarı oldu. Yapılan çekilişle hediyeler dağıtıldı.

Yusuf Fenerci, Fikret Dolu, Mustafa Sevindik ve Naci Dolu türküleri ile katılımcılara duygulu ve keyifli anlar yaşattı.

10.Geleneksel Akyayla köyü yayla şenliğine; Şiran Belediye Başkanı Mutlu Özel, Yeşilbük Belediye Başkanı Sezai Doğan, ŞİDEF Genel Başkanı Serkan Kaya, ŞİDEF Avrupa Yakası Başkanı Fevrü Demir, Şiran Halk Eğitim Müdürü Zahit Kaya, ŞİDEF Genel Başkan Yardımcısı Sadık Köyü Dernek Başkanı Selim Demir, ŞİDEF Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Onur, İstanbul Yeşilbük Beldesi Dernek Başkanı Yavuz Bölükbaş, Erdek Yeşilbük Dernek Başkanı Mustafa Külekçi, Yolbilen Köyü Muhtarı Murat Yıldız, İncedere köyü Muhtarı Özcan Sönmez, Ara Köyü Muhtarı Paşa Balta, Konaklı köyü Muhtarı Sefa Direk

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 03:38
Güneş 05:15
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:23
Yatsı 20:54