banner333

banner309

Yumurta Üretimi ile İstihdam ve Köye Dönüş Projesi başlıklı protokole imzalar atıldı.

Gümüşhane Üniversitesi ve Kelkit Belediye Başkanlığı arasında “Yumurta Üretimi ile İstihdam ve Köye Dönüş Projesi” başlıklı protokole imzalar atıldı.

Kelkit 17.10.2022, 09:04
Yumurta Üretimi ile İstihdam ve Köye Dönüş Projesi başlıklı protokole imzalar atıldı.
banner400

Gümüşhane Üniversitesi ve Kelkit Belediye Başkanlığı arasında “Yumurta Üretimi ile İstihdam ve Köye Dönüş Projesi” başlıklı protokole imzalar atıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan TR90/22/SOGEP referans numaralı 2022 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı’na (SOGEP) Kelkit Belediye Başkanlığı’nca sunulan geçici TR/22/SOGEP/11 referans numaralı “Yumurta Üretimi ile İstihdam ve Köye Dönüş” başlıklı projeye ilişkin Üniversitemiz ile Kelkit Belediye Başkanlığı arasında bir protokol gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen protokol kapsamında; Gümüşhane ili Kelkit ilçesi Bahçelievler Mahallesi (Eski Kelkit Kibrit Fabrikası) 188 ada/1 parsel üzerindeki Kelkit Organik Tarım Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde daha öncesinde Üniversitemiz tarafından tavuk yetiştiriciliği için alt yapısı uygun hale getirilen tavuk üniteleri 1, tavuk üniteleri 2, tavuk üniteleri 3 ve bıldırcın ünitesi binaları SOGEP projesi kapsamında 18 ay süre ile Kelkit Belediyesi tarafından kullanılacak. Proje kapsamında kullanılacak taşınmazların durumları, yapılacak işleri, eksiklikleri komisyon marifetiyle tespit edilecektir. Tespitler bir tutanak haline getirilecek ve proje başlamadan önceki durumları ne ise proje sonunda da aynı şekilde Belediye Başkanlığınca Üniversitemize teslim edilecektir. Tespit edilecek eksikliklerin giderilmesinde Üniversitemizden herhangi bir mali destek talep edilmeyecek olup, Kelkit Organik Tarım Uygulama ve Araştırma Merkezindeki tüm güvenlik önlemleri Kelkit Belediye Başkanlığınca alınacaktır.

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’i makamında ziyaret eden Kelkit Belediye Başkanı Aziz Nas, projenin Kelkit ilçesindeki istihdama katkı sağlayacağını dile getirerek imzalanan protokolün her iki taraf için de hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Rektörlük makamında imzalanan protokol için Rektörümüz şunları söyledi: “İmzalanan protokol gereği Kelkit Belediyesi’nin, Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksek Okulumuza ait tavuk üretim alanlarından faydalanması yönünde görüş birliğine vardık. Özellikle ‘Yumurta Üretimi ile İstihdam ve Köye Dönüş Projesi’ gibi projelerle bu alanların işlerliğini sağlaması ve istihdama katkıda bulunması açısından protokolün önemli olduğuna inanıyoruz. Kurumlar arası iş birliklerine verdikleri katkı ve nazik ziyaretlerinden dolayı Kelkit Belediye Başkanımız Sayın Aziz Nas’a teşekkür eder, protokolün her iki taraf için hayırlı olmasını dilerim.”

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45