banner333

banner309

Kelkit'e Modern Hayvan Pazarı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Sazlar Mevkiinde yer alan Eski Hayvan Pazarının yanına yapılacak olan Modern Hayvan Pazarı Proje ihalesi 6 Şubat’ta ihale ediliyor.

Kelkit 22.01.2013, 08:06
Kelkit'e Modern Hayvan Pazarı
banner400

  Belediye Başkanı Muammer Duran, hayvancılık bölgesi olan Kelkit'in günümüzün koşullarına uygun bir hayvan pazarına ihtiyacı olduğunu ve bunu göz önünde bulundurarak ilçeye yakışır bir hayvan pazarı yapacaklarını söyledi. 



Yapımı için ihaleye çıkılan hayvan pazarında en ince ayrıntıyı düşündüklerini ifade eden Başkan Duran,  amaçlarının Kelkit'e modern bir hayvan pazarı kazandırmak ve kentte organize hayvancılığı geliştirmek olduğunu belirterek, “İnsanlarımızın mağdur olmaması için diğer işlerde olduğu gibi hayvan pazarımız için de gece gündüz çalışıyoruz. Bu canlılığı devam ettirmek içinde gerekli çalışmaları yapıyoruz.” dedi.



Toplam 10 bin metrekare alanda kurulacak olan 800 büyükbaş, 300 küçükbaş hayvan kapasiteli modern hayvan pazarının Kelkit'e ve ülke ekonomisine ciddi manada katkısı olacağını ifade eden Başkan Duran, “'Canlı hayvan sektörünün piyasa fiyatlarını belirleyici konumunda olan Kelkit Hayvan Pazarı bölgemizin en büyük hayvan pazarı olacak. Kelkit’in can damarı olan Hayvan Pazarını bir yıl içerisinde tamamlayacağız.  Bölgeye Tarım ve Hayvancılık olarak ekonomik bir kimlik kazandıracak. Bölgenin sayılı pazarları arasına girecek bu tesisin projelendirilmesinde, yapımında emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu. 



Kelkit Hayvan Pazarının teknik özellikleri şöyle:



Hayvan Pazarı Alanı: 10.000 m2

Çevresi: 434 m2

Tam Kapalı Alanlar, 

Hayvan Konaklama oteli Binası 52 adet büyükbaş 25 küçükbaş kapasiteli

Kafeterya Binası

İdare Binası

Sosyal tesisler

Büyükbaş Hayvan Padoku 500 Adet bağlı Büyükbaş Hayvan 300 Adet serbest Büyükbaş Hayvan olmak üzere Toplam 800 büyükbaş hayvan kapasiteli



Küçükbaş Hayvan Padoku 300 Küçükbaş Hayvan kapasiteli, 

Güvenlik noktaları

İndirme-Bindirme Rampaları 

Büyükbaş Hayvan indirme-bindirme Rampası 7 adet,

Küçükbaş Hayvan indirme-bindirme rampası 4 adet

Dezenfekte Havuzları 

Otopark: 80 araçlık

Meydan

Yeşil alanlar

Yaya yolları

Araç yolları

Fosseptik çukuru


Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (1)
mehmet emin 11 yıl önce
nede olsa hayvana yatırım insana yatırımdan daha öncelikli.Bu memlekette sağılacaklara daha fazla ihtiyaç var. Başkan da bunu iyi anlamış galiba
2
az bulutlu
Namaz Vakti 08 Mayıs 2024
İmsak 03:25
Güneş 05:06
Öğle 12:24
İkindi 16:16
Akşam 19:32
Yatsı 21:06