banner333

banner309

Tank Konteyner Depolama Hizmetleri İçin Doğru Adres: Tet Global

İş Dünyası 08.07.2023, 10:52
Tank Konteyner Depolama Hizmetleri İçin Doğru Adres: Tet Global
banner400

Tank konteyner depolama diğer bir deyişle tanker depolama hizmeti konteynerlerin içerisinde yer alan kimyasal maddelerin özelliklerine göre sınıflandırılması ve güvenli bir depolama hizmeti sunulması noktasında son derece önemli bir hizmet olma özelliğine sahiptir. Çünkü kimyasal maddelerin belirlenen standartlara uygun bir şekilde sınıflandırılmaması ve taşıma sırasında bu sınıflandırmanın dikkate alınmaması tehlikeli reaksiyonlara neden olabilir, yangın ve patlama gibi ciddi sorunlarla karşı karşıya kalınabilir. Lojistik sektörünün önde gelen ismi olan Tet Global taşınacak olan ürünleri Malzeme Güvenlik Bilgi Formları’nda bulunan bilgilere göre sınıflandırır, kimyasal maddelerin güvenli bir şekilde depolanması konusunda avantaj sağlar. Tet Global tank konteyner depolama ve intermodal lojistik alanları başta olmak üzere çeşitli lojistik ihtiyaçlarınızı en üstün kalite ve güvenilirlikte hizmetleriyle karşılamanızı sağlar.

Amerika Birleşik Devletleri Kimyasal Güvenlik Kurulu’nun hazırladığı raporda yer alan verilere göre kimyasal maddelerden kaynaklanan kazaların %50’ye yakını depolama koşullarının uygun olmamasından kaynaklanır. “Tehlikeli Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik” kapsamında hazırlanan Malzeme Güvenlik Bilgi Formları; kimyasal maddelerin bileşenleri, içerikleri, toksikoloji, ekolojik, taşımacılık bilgileri, tehlikelerin tanıtımı gibi maddenin yapısına dair birçok detaylı bilgi içerir. Bu bilgilerin her birinin analiz edilmesinden sonra kimyasal madde taşımacılığında kullanılan konteynerler en uygun şekilde sınıflandırılmalıdır. Bu adım tank konteyner depolama hizmetlerinin başarısı ve güvenilirliği açısından en önemli unsur olarak kabul edilir.

Tehlikeli madde taşımacılığı konusunda geçerliliğe sahip ADR Tehlikeli Madde Taşımacılığı Mevzuatı kapsamında; tankların gövdelerinin ve donanım elemanlarının hem hizmete alınmadan önce hem hizmete alındıktan sonraki her 2.5 ila 5 yılda bir muayeneden geçirilmesi gerekir. Yasalar çerçevesinde belirlenmiş olan depolama standartlarına uyulması zorunluluğunun yanı sıra Tet Global; tehlikeli madde taşıyan konteynerleri isteğe bağlı olarak 2.5 ila 5 yıllık testlere tabi tutar. Konteyner depolama hizmeti dahilinde ekipmanların değişimi, kontrolü ve onarımı hizmetlerini sunar. Bu sayede konteynerlerin uzun süreler boyunca ve en güvenli şekilde depolanması için gerekli olan koşulları sağlar.

ADR yani Avrupa Antlaşması 1968 yılında Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu tarafından yürürlüğe alınmıştır. ADR kapsamında; kara yoluyla taşınan tehlikeli kimyasalların paketlenmesi ve işaretlenmesi, tehlikeli madde taşımacılığında kullanılacak araçların yapımında hangi maddelerin kullanılması gerektiği ve araçların operasyon kapsamının tanımlanması gibi süreçlere dair teknik düzenlemeler bulunur. Bahsi geçen anlaşmanın amacı; kimyasal maddelerin taşınması sırasında çevre güvenliğini ve sağlığını kusursuz bir şekilde korumaktır. Bu doğrultuda; tehlikeli madde taşımacılığı yapan firmalar tüm operasyonlarını ADR kurallarına uygun bir şekilde yürütmekle mükelleftirler.

İntermodal Lojistik Nasıl Yapılır?

Farklı taşımacılık modlarının bir arada kullanılması yoluyla gerçekleştirilen bir taşımacılık hizmeti olan intermodal lojistik hizmetleri kapsamında işlemin nasıl yapılacağı; taşıma sürecinde kullanılacak olan taşımacılık modları ile yükün özelliklerine göre değişir. Bununla birlikte intermodal lojistik kapsamında belirli adımlar izlenerek süreç tamamlanır.

Intermodal lojistik hizmetlerinin ilk ve en önemli adımı, taşınacak olan yükün özelliklerini belirlemektir. Bu sayede yükün cinsi, hacmi, miktarı ve ağırlığı gibi özellikler değerlendirilerek taşıma işlemi planlanır. Taşıma rotası, yükün özelliklerine ve müşterinin ihtiyaçlarına göre belirlenmekte olup daha hızlı ve ekonomik bir taşıma işlemi için farklı taşımacılık modları bir arada kullanılabilir. Farklı taşımacılık modları kullanılacağı takdirde hangi taşımacılık modunun hangi aşamada kullanılacağını belirlemek gerekir.

Yük taşıma işlemine en uygun şekilde hazırlanır, paketlenir ve etiketlenir. İntermodal lojistik sisteminde kullanılacak olan rota ve taşmacılık modları ile taşıma yapılır ve yükün bir taşımacılık modundan diğerine aktarılması söz konusu olabilir. Yük hedef noktaya ulaştığında teslim edilmekte olup yükün teslim edilmesi süreci hedef noktanın özelliklerine göre belirlenmelidir.

Intermodal lojistik hizmeti; taşıma işlemini planlama, taşıma rotasını belirleme, taşımacılık modlarını seçme, yükü hazırlama, taşıma işlemini gerçekleştirme ve yükü teslim etme gibi farklı aşamalardan meydana gelir. Bu aşamaları doğru bir şekilde planlamak ve uygulamak, intermodal lojistik hizmetlerinin başarısı için çok önemlidir.

Intermodal Lojistik Neden Avantajlıdır?

Intermodal lojistik hizmetinde farklı taşımacılık modları bir arada kullanıldığı için maliyetler daha düşüktür. Özellikle uzun mesafeli taşımacılık söz konusu olduğunda intermodal taşımacılık çok daha ekonomik bir seçenek olarak öne çıkar. Farklı taşımacılık modlarının kullanılması aynı zamanda daha hızlı taşıma imkanı konusunda avantaj sağlar. Yük hedef noktaya, doğrudan tek bir taşımacılık moduyla taşındığından daha hızlı bir şekilde ulaştırılabilir.

Intermodal lojistik hizmetleri sayesinde taşıma işleminde kullanılan araç sayısının yanı sıra çevre kirliliği ve karbon ayak izi gibi çevresel etkileri azaltmak mümkündür. Doğrudan tek bir taşımacılık modunda karşılaşılması olası riskler, intermodal lojistik ile azaltılabilir. Ayrıca farklı taşımacılık modlarının bir arada kullanıldığı intermodal lojistik daha esnek çözümlere ulaşma imkanı sunar. Taşıma işlemine, yükün özelliklerine ve müşterilerin ihtiyaçlarına uygun olacak şekilde taşıma modlarını belirlemek mümkündür.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 03:40
Güneş 05:17
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:22
Yatsı 20:52