banner333

banner309

Muammer Beyaz: Yaptığın İşin En İyisini Yapacaksın

Haber 29 Gazetesi olarak Beyaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Beyaz’ı ziyaret ettik.

İş Dünyası 31.05.2014, 15:17 31.05.2014, 15:28
Muammer Beyaz: Yaptığın İşin En İyisini Yapacaksın
banner400
Haber 29 Gazetesi olarak Beyaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Beyaz’ı ziyaret ettik.  

Muammer Bey sizi tanıyabilir miyiz?

1949 yılında Gümüşhane’nin Şiran ilçesi Günyüzü köyünde doğdum. İlk ve Orta Okulu Şiran’da okudum. Lise 2.sınıfa kadar Gümüşhane’de, lise son sınıfı ise İstanbul’da okudum. 1972 yılında Sultanahmet Ticari İlimler Akademisini (Marmara Üniversitesi) bitirdim. Okulda akşam bölümünü okuyordum. Üniversitede okurken iş hayatına başlamıştım. Gündüz çalışıyor, akşam okula gidiyordum. Dolayısıyla iş hayatına aşağı yukarı 1970 lerde başladım diyebilirim.

İş hayatınızdan bahseder misin,  Beyaz İnşaat’ı ne zaman kurdunuz?

İlk yıllarda muhasebe ve mali müşavirlik büromuz vardı. 1979 yılına kadar devam etti. Kardeşim Nizamettin Beyaz ile beraber çalıştık. Bununla birlikte 1973 yılından itibaren mali müşavirlik yanında inşaat işlerine de başladık. O yıllarda ağabeyimiz Ali Beyaz’da İstanbul’da öğretmenlik yapıyordu.  Öğretmenlikten ayrıldı ve sonrasında 3 kardeş birlikte çalışmaya başladık.  Şuanda Kağıthane’de üretim hizmetine devam eden Uyum Yataklarını ilk o yıllarda Sıtkı Ablak ile birlikte yürütmeye başladık.

1979 yıllının sonunda muhasebeyi bırakarak inşaat sektörüne yöneldik. Beyaz İnşaat’ın temellerini o yıllarda sağlamlaştırdık. İlerleyen yıllarda Özgür Beyaz, Onur Beyaz, Mesut Beyaz ve Yener Beyaz,  Beyaz İnşaat’a katıldı.

Peki, bu birlikteliği nasıl sağlıyorsunuz?

Birlik ve beraberlik çok önemli. Aile bağlarımız, saygı ve sevgi çok güçlü. Üç kardeş birbirimize hiç sesli konuşmadık, hala beraberiz, hala aynı evlerde oturuyoruz. Hanımlarımız işimize karışmadığından dolayı ilişkilerimiz ve bağımız biraz daha sağlam oluyor. Çünkü hanımlar karışınca işler biraz farklı yönlere gidebilir ama hepimiz karşılıklı özverili davranınca ve karşıdaki de tolerans gösterince bir sorun çıkmıyor. Birliktende kuvvet doğuyor.

Beyaz İnşaat İstanbul’da marka olmayı nasıl başardı? Bu konudan bahseder misiniz?

Yaptığın işin en iyisini yapacaksın, yaptığın işte en iyilerle yarışacaksın. İnşaatları ona göre yapacaksın ve marka olacaksın. Marka olmadan hiçbir iş yolunda gitmiyor. Dolayısıyla biz yaptığımız işte teknolojiyi takip ettik. İnşaat yaptığımız bölgede en iyisini yapmaya çalıştık. İnşaat yaptığımız bölgelerin hepsinin değeri artmıştır. Bugüne kadar yaptığımız projelerinde birçoğu İstanbul’un marka değerini yükseltecek projeler oldu.

Bu projelerinizden biraz bahseder misiniz, Yaptığınız ve şuan yapmakta olduğunuz projeleriniz nelerdir?

1980 li yıllarda Etiler Ulus’ta lüks konutlu inşaatlar yaptık. Aşağı yukarı 10 yılda 500’ün üzerinde daire yaptık. Daha sonra Büyükdere caddesi üzerinde lüks işyerleri yaptık. 2000 li yılların başından itibaren ortaklıklara girdik. Ataköy Konakları Projesi 950 konutluk projelerden bir tanesi olup Türkiye’nin en büyük projelerindendir. Yine Bahçeşehir’de 500 dairenin üzerinde bir projemiz oldu. 2000 li yılların başından itibaren orta gelir grubuna yönelik projelerde gerçeklestirdik. 

Beylikdüzün’de bir çok proje teslim ettik ve günümüzde Topkapı Cevizlibağ’da projelerimiz devam ediyor. Ulaşım ağında merkezi noktada olduğu için buradaki projelerimiz çok tutuldu. Buradaki inşaata başladıktan sonra buradaki arsaların değeri yüzde yüzlük oranda arttı diyebilirim.

Şu anda orada Beyaz Plaza diye bir yerimiz var. Orayı komple kiralama fikrimiz var. Konut projelerimiz devam ediyor. Son olarak Etiler’de Şeker Vadi Konakları ve Beyaz Vadi Konakları’nı gerçekleştirdik.

Bundan sonra ağırlıklı olarak dönüşüm projeleri yapıyoruz. Eyüp ilçesi Demirkapı mevkiinde, Eyüp Sultan’a yürüme mesafesinde bir projemiz var.

Yine dayımızın çocukları olan İlker Keleş ve Soner Keleş ile birlikte Bağcılar ilçesi Güneşli’de bir Corner Life konut projemiz var. 2014 yılı sonuna kadar bitiyor.

Hem Topkapı’da hem Eyüp’te yaptığımız sitelerin altında yatırımlık dükkânlar var. İş yapmak isteyenlere dükkânlar var. Onlarda önem arz ediyor. İsteyen hemşerilerimiz olursa oralarda özel indirimlerle yardımcı oluruz inşallah. Hemşerilerimize Topkapı Cevizlibağ’da  bulunan satış ofisimizde projelerimizle ilgili daha detaylı bilgi verebiliriz.

Birçok proje yaptınız. Müşteri memnuniyetini nasıl sağlıyorsunuz?

Müşteri memnuniyeti çok önemli.Biz bir binayı yapıp çıkmıyoruz. İnşaat malzemelerimizi özenle seçiyoruz. Teslimden yıllar sonra da bir sorun olursa teftiş ekiplerimiz müşterilerimizin ihtiyaçlarını ve sorunlarını gideriyor. Biz bir yerde projeye başladığımızda satış yapıyoruz ve müşterilerimiz bizden hemen tapu istemiyor. Bu kadar müşterilerimizle güvene dayalı bir irtibatımız var. Ayrıca lokasyonu iyi yerlerde inşaat yaptığımız için projelerimiz tercih ediliyor.

Röportajımız ilerlerken Gümüşhane’yle bağlarınızı da sormak istiyorum?

Ben Gümüşhane’den 17 yaşımda ayrıldım ama her yıl Gümüşhane’ye gittim.  Sadece Şiran değil Gümüşhane’nin  her bölgesini geziyoruz. Oradaki sivil toplum örgütleriyle hep irtibat halinde oluyoruz. Biliyorsunuz Prof.Dr. Kenan Aydın ve diğer kurucu arkadaşlar ile birlikte GÜSİAD’ı (Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği) kurduk.  GÜSİAD başkan yardımcılığı görevini üstlendik. Güzel faaliyetlerimiz oldu. Bugüne kadar özellikle burs faaliyetlerimiz oldu. Aşağı yukarı 15 yıldır burs veriyoruz ve halan devam ediyor. Son bir iki senedir sayısı biraz azaldı. Bunun sebebi  İstanbul Esenyurt’ta bir yurt binası yapıyoruz. İnşallah Gümüşhane’mizin İstanbul’daki ilk binası olacak. 4.500 m2 kapalı alana sahip. Alt katında yurda gelir sağlamak için dükkânlar düşünüyoruz. Üst katlarında ofisler ve toplantı salonları olacak. Gümüşhane’ye yönelik güzel bir eser olacak. En iyi yatırım eğitime yapılan yatırımdır.

Gerek Gümüşhane’de gerekse Şiran’da okul ve hastane yaptık. Mustafa Beyaz Devlet Hastanesini ve Mustafa Beyaz Meslek Yüksek Okulu’nu yaptık, bundan sonra da inşallah eğitim faaliyetlerine önümüzdeki yıllarda da desteğimiz devam edecek.

Haber 29 Gazetemiz aracılığıyla hemşerilerimize mesajınız var mı?

Benim hemşerilerimize mesajım en az 15 gün Gümüşhane’de kalsınlar. Böylece memleketimizde ekonomi canlanır. Yazın Gümüşhane çok canlı. Orada tatil de çok güzel oluyor. İnsan gerçekten çok daha iyi dinleniyor. Hem de uygun şartlarda tatil yapabiliyorsunuz.  








Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (1)
Feramuz Uğurlu 10 yıl önce
Gümüşhaneye değer katan böyle saygıdeğer abilerimizden Allah razı olsun...
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09