Markanıza Değer Katmanın İlk Adımı Doğru SEO Ajansı ile Çalışmak

İş Dünyası 02.08.2022, 23:02
Markanıza Değer Katmanın İlk Adımı Doğru SEO Ajansı ile Çalışmak

SEO geliştirme alanında faaliyet gösteren SEO ajansı ağırlıklı olarak kurumsal ya da ticari web siteleri için profesyonel dijital hizmetler sunar. Başta İstanbul olmak üzere ülkemizin tüm illerinde SEO ajansı hizmetlerine gösterilen ilgide büyük ölçüde artıştan bahsedilebilir. Alanında uzman ve deneyimli bir SEO ajansı ile çalışmak markalara çok daha etkili sonuçlar alma imkanı sağlar. Üstelik SEO ajansı bünyesinde çalışan uzmanlar pek çok farklı sektörde  faaliyet gösteren müşterilerle çalıştıkları ve onların değişen ihtiyaçlarına uygun çözümler sundukları için farklı sektörlerde deneyim kazanırlar.

Atalay Sıdar tarafından kurulan Uluslararası SEO ve Dijital Performans Ajansı Simur Digital; SEO uyumlu içerik, link building ve site içi teknik optimizasyon konularında deneyimli ekibi ile iş ortaklarının web sitelerindeki organik trafiğin artırılmasına yönelik arama motoru optimizasyonu çalışmalarını gerçekleştirir. Teknik uzmanlığa sahip Simur Digital ekibi SEO çalışmalarıyla Google’ın web sitelerini en doğru şekilde görmesini, web sitelerinin arama motoru sonuçlarında üst sıralarda yer almasını ve organik ziyaretçi trafiğinin artırılmasını sağlar.

SEO ajansı hizmet verdiği iş ortaklarının arama motoru sıralama sonuçlarındaki görünürlük oranının artırılması için arama motoru optimizasyonu tekniklerinden faydalanırlar. SEO yani arama motoru optimizasyonu; web sitelerinin içindeki site yapısı, tasarım, anahtar kelime yoğunluğu gibi farklı kriterleri göz önünde bulundurur. Böylece web sitesinin mevcut durumundan daha iyi bir hale getirilmesi amacıyla marka özelinde bir süreç planlanır.

Web sitelerinin ziyaretçi trafiğinin artması noktasında en önemli konulardan biri, hedef arama motorunda hedeflenen anahtar kelimeler için mümkün olduğunca üst sıralarda yer alınmasıdır. Özellikle e-ticaret sitelerinin arama motoru sıralama sonuçlarında ilk beşte yer alması daha geniş kitlelere ulaşma ve ürün satış grafiğini yükseltme noktasında önemli bir role sahiptir. Tüm bu nedenlerden dolayı SEO hizmeti alan markalar arama motoru sıralama sonuçlarındaki yerlerini yükselterek organik trafikle gelen ziyaretçi sayılarını ve satışlarını artırabilirler. Organik trafiğin artırılması amacıyla uygulanan SEO çalışmalarının hem etkili hem sürekli olması gerekir. SEO çalışmalarının bu alanda yeterli deneyime ve uzmanlığa sahip olmayan kişiler ve SEO ajansları tarafından yapılması halinde olumsuz sonuçlarla karşı karşıya kalınabilir.

Bununla birlikte SEO çalışmaları yalnızca e-ticaret sitelerine yönelik değildir. Aynı zamanda markalar, web sitelerinde tüketicilerle aralarında iyi bir bağ kurmak için de SEO çalışmalarından yararlanırlar. SEO çalışmalarının uygulanmasındaki diğer bir neden web sitesinin ziyaretçiler için daha iyi bir hale getirilmesi ve web sitesi organik trafiğinin artırılmasıdır. Web sitesinin tıklanma sayısının ve popülerliğinin artması için doğru anahtar kelime analizi ve site optimizasyonu yapılmalıdır.

İnternet kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte hayatımıza giren kavramlardan biri tıklanmadır. Bu sayede ihtiyaç duyulan ürüne, hizmete ya da bilgiye ulaşmanın en etkili yolu arama motorları olmuştur. Bu avantajdan yararlanmak isteyen web siteleri ise SEO çalışmaları ile arama motorlarında ilk sıralara yükselmeyi hedeflemektedir. Başarılı SEO çalışmalarını en başarılı şekilde tamamlayan web siteleri rakipleri karşısında önemli bir avantaj sağlamaktadır.

SEO ajansı bünyesinde görev yapan uzmanlar Google yönergelerine çok iyi düzeyde hakimdirler. Bu doğrultuda Search Console, Analytics ve İşletmem gibi Google ürünlerini en etkili şekilde kullanırlar. Güncel arama motoru yazılımları ile araçlarını kullanabildikleri için müşterilerine rakipleri karşısında daha avantajlı bir hale gelme imkanı sağlar. İş ortaklarının web sitelerindeki güncel verileri düzenli bir şekilde izlerler. Anahtar kelime analizi yapar ve doğru anahtar kelimeleri kullanarak SEO çalışmalarını planlarlar. Backlink çalışmalarına yönelik olarak içerik üretirler ve optimum fayda sağlanacak web sitelerini tercih ederler. Web sitesi trafiğini takip ettikleri gibi sosyal medya analizlerini de yapar ve web sitelerinin ziyaretçilerini aynı zamanda sosyal medyaya yönlendirirler. Rekabet oranlarını ve hedeflerini belirler ve web sitesi içinde meydana gelen düşüşleri izleyerek neden - sonuç ilişkisi içinde analizini gerçekleştirirler.

SERP Sonuçlarında Üst Sıralardaki Web Sitelerinin Ortak Özelliği SEO Uyumlu Olmaları

SEO web siteleri ve markalar açısından pek çok önemli fayda sağladığından sık ihtiyaç duyulan hizmetler arasında yer almaktadır. SEO çalışmaları kapsamında web sitelerinin Google, Bing, Yandex gibi farklı arama motorlarında üst sıralara çıkması için özelleştirilmiş çalışmalar gerçekleştirilir. Arama motoru sıralama sonuçlarında web sitelerinin ilk sıralarda yer alması için analiz ve takipler yapılır, uygulamalar ve raporlar hazırlanır. Diğer yandan SEO çalışmaları ile kullanıcı deneyiminin en üst düzeye çıkarılması aynı zamanda web sitelerinin üst sıralara taşınmasını da sağlar.

SEO çalışmaları yalnızca site içinde gerçekleştirilen çalışmalardan ibaret değildir. Ayrıca site dışı çalışmaları da kapsar. SEO çalışmalarının başarılı olması için bazı noktalara dikkat edilmelidir. Bunlar arasında ilk sırada web sitesi trafiğinin kalitesi gelir. Web sitesi trafiğinin kalitesi, web sitesine giriş yapan kullanıcıların satılan ürün ve hizmetlerle ilgili olup olmadığı ile doğrudan ilgilidir. Web sitelerine giriş yapan kullanıcı sayısı organik trafik miktarını ifade etmekte olup SEO çalışmalarının başarısının yüksekliği organik trafiğin kalitesini belirler. Kaliteli trafik web sitesi dönüşüm oranlarını artıran etkenlerdendir.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59