banner333

banner309

Yerli savunmanın fikir babası Gümüşhanevi'dir

Peygamber dostu, büyük alim Ahmed Ziyâüddîn-i Gümüşhânevî, doğumunun 200. yılında uluslararası sempozyumla anıldı. Prof. İrfan Gündüz, 'Eğer bugün bizim tankımız, Atmaca helikopterimiz varsa, milli sanayinin trendi yükseliyorsa, fikir babası Gümüşhanevi'dir' dedi.

Gurbet 02.06.2013, 21:49
Yerli savunmanın fikir babası Gümüşhanevi'dir
banner400
 Bağcılar Belediyesi'nin, Peygamber vârisi bir büyük zât Ahmed Ziyâüddîn-i Gümüşhânevî hazretlerini doğumunun 200. yılında anmak için düzenlediği Uluslararası Gümüşhanevi Sempozyumu yoğun bir katılımla başladı. Retaj Royal Otel'deki programa, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Gümüşhanevi Hazretlerinin Mısır'daki Vekili Muhammed Ebu El Yezid El Mehdi, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Raşit Küçük, İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın yanı sıra çok sayıda siyasetçi, ilim adamı ve eğitimci katıldı.
ONU ANMAK ÇOK ÖNEMLİ
Dünya kuran okuma birincisi Bünyamin Topçuoğlu'nun Kuran'ı Kerim okumasıyla başlayan sempozyumda konuşan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, sabır ve sebat edilmesi gereken bir zamanda Gümüşhanevi'yi anmanın çok doğru, yerinde ve öğretici olduğunu söyledi. İstanbul'da yüzlerce cami, imarathane ve tekkenin hayat pınarı olduğunu belirten Bağış, ' İstanbul, bütün medeniyetlere bir hoşgörü ortaya koymuştur. Çünkü, bu şehir 800 yıldır, cami, kilise ve havralarıyla insanlara huzur veriyor' dedi.
ATMACA HELİKOPTERİN FİKİR BABASI
Gümüşhanevi'nin yerli üretimin yapılmasını tavsiye etmesine dikkat çeken Sempozyumun Bilim Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz 'Eğer bugün bizim tankımız, Atmaca helikopterimiz varsa milli sanayinin trendi yükseliyorsa onun fikir babası Gümüşhanevi'dir. 'İlaç dahi olsa yabancı malına yaklaşmayın, kendi sanayinizi kullanın' diyor. Yerli üretimin yapılmasını tavsiye eden ilklerden birisi Gümüşhanevi Hazretleridir. Tesirleri Cezayir'e, Rusya'ya, Çin'e, Balkanlara kadar uzanmış bir kutup yıldızıdır' diye konuştu.
ÇOK SAYIDA HADİS KAYNAĞINI NEŞRETTİ
Gümüşhanevi'nin pek çok hadis kaynağını neşrettiğini aktaran Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Hasan Kamil Yılmaz ise şunları söyledi: 'Kelami dergahı daha çok tefsir sohbetleriyle günümüze kadar yapısını sürdürmüştür. Gümüşhanevi'nin başlattığı bu çizgi, ilim dünyasına çok önemli tesirler meydana getirmiştir'
Geleceğe köprü kuruyoruz
Sempozyumda bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, birileri tarafından farklılıkların tehlike olarak görüldüğü Bağcılar'da uluslararası sempozyumlar düzenleyebildikleri için onurlu olduğunu ifade etti. Mevlana'nın 'Bir sonraki neslin geleceğini bir önceki nesil hazırlar' sözlerini hatırlatan Çağrıcı, Bağcılar'da her yıl bir uluslararası sempozyum düzenlediklerini belirterek, 'Aliya İzzetbegoviç', 'Babıaliden Bağcılar'a Küreselden Yerele', 'Hoca Ahmet Yesevi' ve 'Balkan Savaşları' sempozyumları düzenlediklerini söyledi. Toplum olarak milli ve manevi değerlerimizle yaşadığımızı vurgulayan Çağırıcı, 'Geçmişle gelecek arasında medeniyet köprüsü kurmak amacıyla bu tür ulusal ve uluslararası programlar gerçekleştiriyoruz' şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (1)
Aşkın TOYGUN 11 yıl önce
bu hizmeti başlatanlardan Allah razı olsun.Manevi dünyamızın yol gostericileri(başta allah resulu)olmak uzere hepisine rahmet olsun rabbim onun sevdikleriyle bizi haş etsin.AMİN bütün sevenlerine sevgi slm gönderiyorum slm ve dua ile....
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mayıs 2024
İmsak 03:08
Güneş 04:55
Öğle 12:24
İkindi 16:19
Akşam 19:42
Yatsı 21:22