banner333

banner309

Dünyaca Ünlü Karaca Mağarası Bu Günlerde Tabela Kurbanı

Gümüşhane'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Karaca Mağarası tabelasının bantla kapatılması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Gündem 08.04.2024, 16:11
Dünyaca Ünlü Karaca Mağarası Bu Günlerde Tabela Kurbanı
banner400

Gümüşhane'nin en  önemli turizm merkezlerinden biri olan Karaca Mağarası tabelasının bantla kapatılması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Geçtiğimiz günlerde bir vatandaş tarafından çekilen video ile sosyal medyaya taşınan konu, kısa sürede gündem oluşturdu.

Dünyaca Ünlü Karaca Mağarası Bu Günlerde Tabela Kurbanı
Gümüşhane Trabzon Karayolu üzerinde bulunan tabelada yer alan Karaca Mağarası yönlendirme yazısında ki “Karaca” ibaresinin neden kapatıldığı merak konusu olurken, kapatılma sebebinin İsim değişikliği ile ilgili olabileceği dile getirildi. Böyle bir sorumsuzluğun olamayacağı kaydedilen yorumlarda sezonun başladığı bu günlerde yaşananların turizme zarar vereceğini ve Gümüşhane'nin imajını olumsuz etkileyeceğini savundu.

Sosyal medya hesaplarından gösterilen tepkilere Karayolları yetkililerinden herhangi bir açıklama gelmezken, İl Özel İdare Genel Sekreteri Yardımcısı Kemalettin Demirkıran, tabelanın kısa sürede eski haline getirileceğini açıkladı.

Karaca Mağarası Hakkında
Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Cebeli Köyü sınırları içerisinde bulunan Karaca Mağarası, şehir merkezine 17 kilometre uzaklıktadır. Denizden 1550 metre yükseklikte bulunan mağara, Gümüşhane-Trabzon karayolunun 12 kilometre kuzeyinde yer alır.

Mağaraya ulaşım 4 kilometrelik bir stabilize yoldan sağlanır. Mağaranın bulunduğu mevkide ziyaretçilerin yeme-içme, dinlenme ve hediyelik eşya satın alma gibi ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri tesisler mevcuttur.

Mağaranın içerisindeki sarkıt ve dikitler ise ziyaretçileri büyülemektedir.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 04 Mayıs 2024
İmsak 03:33
Güneş 05:12
Öğle 12:24
İkindi 16:15
Akşam 19:26
Yatsı 20:58