banner333

banner309

Normal Sözlük Hakkında İnceleme Yazımız

Güncel 31.03.2023, 08:28
Normal Sözlük Hakkında İnceleme Yazımız
banner400

Normal sözlük, 7 Kasım 2020 yılında pandemi ile birlikte hayatımıza girdi. Girdiği günden bu yana interaktif sözlükler sıralamasında 20 sıra içerisinde kendisine 2.likte yer buldu.
Onu ön plana çıkaran özellikler neydi? 24 senelik katılımcı sözlük kültüründe nasıl oldu da bu kadar yeni bir sözlük, kamuoyunda bu denli büyük bir etki yarattı?

Gelin bu soruların cevaplarını beraber arayalım.

Normal, daha önce hiçbir katılımcı sözlük sitesinin denemediği özellikleri deneyip hayata geçirdi. Öncelikle bu platformda küfür yok, küfürsüz konseptte yayın yapan bir katılımcı sözlük sitesi burası.

Burada herkes dilediği şekilde görüşlerini ifade etmekte özgür, yalnızca küfürsüz bir şekilde bunu yapmanız sizlerden isteniyor. Küfürsüz olarak kendisini ifade edebilen insanların sözlüğü burası da denebilir.

Bununla beraber normalsozluk içerisinde çok çeşitli sosyal alanlar da bulunuyor. Sözlük içerisinde yer alan bir discord sunucu odasında oldukça çeşitli kulüpler bulunuyor.
Bu kulüplerden bazılarına örnek gösterecek olursam, kitap edebiyat kulübü, bilim sanat kulübü, okuma kulübü, spor kulübü, müzik ve radyo kulübü gibi.

Bu kulüpler sayesinde normalsozluk üyeleri, daha önce hiçbir katılımcı sözlükte olmayan sosyal imkanlar bulabiliyor. Sözlük içerisinde küfrün yasak olmasından da mütevellit kaliteli ve seviyeli bir ortamda üyeler ilgi alanlarına göre yeni insanlar ile sohbet edip tanışma imkanı yakalayabiliyor.

Sözlük bir de normal radyo adı verilen bir internet radyosu barındırıyor. Bu radyo içerisinde normalsozluk üyeleri diledikleri gibi canlı yayın yapma ve diğer sözlük üyelerine kendilerini anlatma imkanına sahipler. Dilerlerse podcast yaparak kayıttan oynatma seçeneği, dilerlerse de canlı yayınlar ile sözlüğe seslenme seçeneği üyelerin kendisine bırakılmış durumda.
Kimi zaman ünlü simaları da gördüğümüz normalsozluk internet radyosunda oldukça hoş programlara denk gelmek mümkün.

Normal sözlük’te yazdıkça kitap kazanmak da mümkün. Evet, bu sözlük içerisinde üyeler her ay 1 defa olmak kaydı ile ücretsiz bir şekilde sözlük içerisindeki kütüphaneden kitap temin edebiliyorlar. Kütüphanedeki fazla kitapların da Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki köy okullarına yardım projesi dahilinde bağış olarak gönderildiğini de söylemek gerekiyor.

Bugüne kadar yaklaşık 8 adet yardım organizasyonunda bulunan normalsozluk sitesi, köy okullarına ihtiyaç yardımı, sokak hayvanlarına mama yardımı, kimsesiz kız çocukları vakfına yılbaşı hediyesi gibi çok çeşitli organizasyonları başarıyla gerçekleştirdiler.

Katılımcı sözlük sıralamasında ikinci sırada bulunan normalsozluk, henüz 3 senedir yayında. Bununla beraber katılımcı sözlükler 20 senenin üzerinde bir süredir hayatlarımızda. Yeni neslin pek okuma, yazma gibi aktivitelere ilgi göstermemesi katılımcı sözlüklere olan ilgiyi nispeten azaltsa da birçok yeni özellik barındıran normalsozluk’un üye sayısı her geçen gün artıyor.

İstatistikleri dışarıya da açık olan bu platformda şu ana kadar 30.000 üzerinde üye kayıt olmuş durumda. Yaklaşık 554 üyesine de ücretsiz kitap ulaştırmış durumdalar.

Siz de bu platformun bir parçası olmak istiyorsanız normalsozluk’ü ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46