banner333

banner309

Mevlid Kandili Mesajları

Gümüşhane'de Mevlid Kandili nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Güncel 12.01.2014, 15:01 12.01.2014, 15:03
Mevlid Kandili Mesajları
banner400
BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA CANLI

“Mukaddes geceler zincirinin halkalarından biri olan Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)'in dünyaya teşriflerinin  yıl dönümü olan Mevlit Kandili'ne kavuşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hazreti Muhammed (SAV)’in gönderilişi, Yüce Allah'ın bütün insanlara en büyük nimetlerinden biridir. İnsanlık için yepyeni bir gün doğmuş, adeta karanlık bir devir kapanıp yeni aydınlık bir devir açılmıştır.

Türk-İslam aleminin mübarek Mevlit Kandilini tebrik eder, bu kutlu gün ve gecenin ülkemize ve insanlık alemine hayırlar getirmesini yüce Mevla`dan niyaz ederim.”

AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ERCAN ÇİMEN

AK Parti Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Ercan Çimen, Mevlit Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında, peygamber efendimizin mübarek yolunun hayatlarımıza tatbikinde, Ahmed Ziyaüddini Gümüşhanevi Hazretleri’nin Ramuz’ul E-Hadis adlı kitabının, çok mühim bir kaynak olduğunu söyledi.

Bu gecenin Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrif edişinin 1443. yıl dönümü olduğunu anımsatan Çimen, peygamberlerin insanın varoluş nedenini en asli düzeyde ortaya koyan rehberler olduğunu ifade etti.

Kandillerin toplumsal birliğimizin temellerini ortaya koyan vazgeçilmez dayanak noktalarının başında geldiğine vurgu yapan Çimen’in mesajı şöyle: 'Bu vesileyle, bütün İslam aleminin ve vatandaşlarımızın Mevlit Kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gecenin tıpkı peygamber efendimizin dünyaya ilk gelişi gibi hayırlar getirmesini; geleceğimizi aydınlatmasını diliyorum.

Kandillerin toplum hayatımızda çok özel bir önemi ve vazgeçilmez bir yeri vardır. İnsanlığa rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimizin doğumu vesilesiyle kutladığımız Mevlit Kandili de bu özel günlerin en başında yer almaktadır. Sevgili Peygamberimizin doğumuyla birlikte, insanlığın önünde aydınlık bir devir açılmıştır. İçinde bulunduğumuz çağda da, O'nun öğütlerine, telkinlerine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Bu bakımdan Mevlit Kandili'ni, Peygamber Efendimizi ve onun bütün insanlığa vermiş olduğu mesajı layıkıyla anlamak için önemli bir vesile kabul etmeliyiz.

O'nun doğduğu gece, insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıçtır gecenin sabahı gerçekten de feyizli bir sabahtı. İnsanlık için yepyeni bir gün doğmuş, aydınlık bir devir açılmıştı. Bir fazilet güneşi ve hidâyet meşalesi olan sevgili peygamberimizin gönderilişi, Yüce Allah’ın bütün insanlara en büyük nimetlerinden birisi olarak görülmelidir.

Bu hususta Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyurulmuştur: "Andolsun ki içlerinden, kendilerine Allah'ın âyetlerini okuyan, (kötülüklerden ve inkârdan) kendilerini temizleyen, kendilerine Kitap ve hikmeti öğreten bir Peygamber göndermekle Allah, müminlere büyük bir lütufta bulunmuştur. Halbuki daha önce onlar apaçık bir sapıklık içinde idiler."
(Âl-i İmrân, 164)

Binlerce yıllık geçmişe uzanan insanlık tarihi boyunca gelen rehberler, peygamberler silsilesinin sonuncusu, barış dini İslam'ı müjdeleyen sevgili peygamberimiz Hazreti Muhammed olmuştur. O, insanların en hayırlısı idi, herkesin güvendiği Muhammed-ül Emîn'di; Allah'ın insanlar arasından seçtiği doğruluk timsaliydi; güzel ahlakıyla, engin hoşgörüsüyle, adaletiyle, merhametiyle, mütevazılığıyla bütün insanlığa kucak açan örnek bir şahsiyetti. Onun yaşayışı, onun sünneti sayesinde insanlığın önünde aydınlık bir devir başlamıştır.

Bu bakımdan, Mevlit Kandili, peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsattır. O’nun mübarek sözlerini, hadis-i şeriflerini hayatı boyunca kendine rehber edinerek, yüksek manevi makamlara mazhar olmuş olan şehrimizin en büyük iftihar vesilesi Ahmed Ziyaüddin-i Gümüşhanevi Hazretleri’nin bizlere armağanı olan Ramuz’ul E-Hadis kitabını sürekli başucumuzda bulundurarak, yolumuzun nebevi ölçülerini hayatımıza tatbik etmekten asla uzak kalmamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle bu anlamlı gecenin ülkemizin birlik ve bütünlüğüne katkı sağlamasını diliyor, başta Gümüşhaneli hemşehrilerim olmak üzere ülkemizin ve tüm İslam âleminin mübarek Mevlit Kandilini en kalbi duygularımla tebrik ediyor, hayırlar getirmesini Yüce Rabbim’den niyaz ediyorum.”

CHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CEM KÖKSAL

“Alemlere rahmet ve ışık saçması için gönderilen kutlu Peygamberimizin doğum gecesi, sadece Müslümanlara değil, huzur ve mutluluk arayan bütün bir insanlığa şüphesiz en büyük armağandır. Bütün Müslüman kardeşlerimizi, son peygamberin bu doğum gecesinde, yağacak rahmet sağanağında arınmaya davet ediyoruz. Bu gecenin ülkemize ve İslam alemine birlik, beraberlik ve huzur getirmesini Yüce Mevla'dan niyaz ediyoruz.”


Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38