banner333

banner309

Manolya Çiçeği Hakknda Bilgiler

Manolya ağacının büyüleyici bir geçmişi vardır, yetiştirilmesi kolaydır, kraliyet güzelliğine ve kokusuna sahiptir.

Güncel 30.03.2021, 20:15
Manolya Çiçeği Hakknda Bilgiler
banner400

Manolya ağacının büyüleyici bir geçmişi vardır, yetiştirilmesi kolaydır, kraliyet güzelliğine ve kokusuna sahiptir. Manolya çiçeği, güzel çiçekleri, birçok rengi olan, yoğun kokulu bir ağacın çiçeğidir. Manolya, nemli ve serin yerlerde yetişen, Amerika ve Asya kökenli bir ağaçtır ve Magnoliaceae familyasına aittir. Amerikan türlerinde 25 metreye kadar ulaşabilen farklı yüksekliklerde farklılık gösterirken, diğer türler 10 metrede durur. Bahar aylarında çiçek patlaması yaşan manolya ağacı yavaş, 3-4 metre yüksekliğe kadar büyüyen ve aşırı komplikasyon olmaksızın saksıda yetiştirilebilen bir ağaç türüdür.

Manolya çiçeği gerçekten büyüleyici bir görüntüye sahiptir ve anlamı da oldukça güzeldir. Manolya çiçeği anlamı, çiçeklerin diline göre saflığı ve alçak gönüllülüğü, haysiyeti ve sebatı temsil eder. Manolya çiçeğinin iki kısımdan oluştuğu söylenir; dış kısım yani gövde kısmı ve bitkinin ruhunu ve kalbini temsil eden iç kısım. Manolya çiçeğinin de bir efsanesi vardır. Bir gün manolya, yanında yetişen sarı bir açelya çiçeğine aşık oldu. Karşılıksız olan bu aşk yüzünden, kalbi ikiye kırılarak vücudundan koptu. Böylece iki ağaç oluştu: uzun ve güçlü Manolya ve beyaz ve kırılgan çiçekleriyle Yıldızlı Manolya./

Manolya çiçeğinin manevi bir anlamı da vardır. Manolya çiçeği, bağlılık, meditasyon ve sezgi, kendini tanıma, iç huzur ve sadakat olarak anlamlandırılır. Manolya çiçeği, yüksek titreşim yayar. Özü manevi yetenekleri teşvik eder ve taç çakrayı güçlendirir. Bir enerji ağacı olarak manolya, tıkanıklıkları aşmaya ve temizleme ve saflaştırma işlemlerinden geçmeye yardımcı olabilir.

Manolya, yoğun kokusu ve dekoratif güzelliğinin yanı sıra iyileştirici ve tıbbi özelliklerinden dolayı, bir anti-enflamatuar olarak ve ayrıca kanserle savaşmak için doğal tedavilerde kullanılır. Manolyanın bazı iyileştirici özellikleri de vardır. Kabuğundan çıkarılan yağ, basıncı düşürebilir ve kalp atışını düzenleyerek bir sağlık ve rahatlama hissi verir. Kuru ve susuz kalmış cildi nemlendirmek için güzellik maskelerinde kullanılır.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59