banner333

banner309

Kadınlar Günü mesajları

Gümüşhane’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Güncel 07.03.2021, 16:58
Kadınlar Günü mesajları
banner400

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

Kadim tarihimizin derinliklerinden günümüze kadar her devirde şefkat, merhamet, feragat ve fedakârlık timsali; milli ve manevi değerlerimizin en kıymetli taşıyıcıları hiç şüphesiz kadınlarımızdır. Huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları olan; topluma yön veren ve şekillendiren kadınlarımızın refahı ülkemizin refahını da sağlamaktadır.

Gerek aile gerek toplum yapımızın temel direği kadınlarımızın; toplumsal hayatın her alanında etkinlik alanlarını artırması, ülkemizin daha müreffeh daha aydınlık yarınlara yürüyüşünde büyük önem taşımaktadır. Bu anlayışla, kadınlarımızın eğitim ve sağlık hizmetlerinden en ileri düzeyde yararlanmalarını sağlamak, çalışma hayatındaki yerlerini güçlendirmek, karar alma mekanizmalarına katılımlarını yükseltmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Bağımsızlık Mücadelemizde olduğu gibi, 15 Temmuz’da da istiklal ve istikbalimiz için gözünü kırpmadan ön safta yer alan kadınlarımızın destekleriyle 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize emin adımlarla ilerleyeceğimize inanıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; fedakârlıkları, emekleri, sevgileri ve mücadeleleriyle geleceğimizin şekillendirilmesinde hayati role sahip olan bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor; sağlık, başarı ve mutluluklar diliyoruz.

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Çimen, aile birliğinin en önemli unsurunun kadınlar olduğunu belirterek, gerek aile gerek toplum yapımızın temel direği olan kadınların, "Dünya Kadınlar Günü"nü kutladığını kaydetti.

1977 yılından beri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kutlandığını anımsatan Başkan Çimen, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Kadınlarımıza hak ettikleri değeri vermemiz aynı zamanda dinimiz İslam'ın gereklerindendir. Kadınlarımızın haklarını yalnız bir gün değil her gün savunmalıyız. Senede bir gün onları anlamaya çalışmak, onların haklarından bahsetmek, çektikleri sıkıntıları anlamaya çalışmakla yetinemeyiz. Yaşamın her alanında bizleri onurlandıran, değerlerimizin yaşatılmasında sergiledikleri fedakarlık ve hoşgörüyle bütün güzelliklere layık olan kadınlarımız, her zaman baş tacımız olmuştur. Kadına yönelik şiddete ve baskıya son vermek, kadının toplumsal yaşama etkin bir şekilde katılmasının yolunu açmak hepimizin ortak görevidir. Onlar, bizlerin en iyi şekilde yetişmesini sağlayan ve gelecek nesillerin mimarlarıdır. Sevgiyi, saygıyı, fedakarlığı ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarıdır. Bu düşüncelerle, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında kaybettiklerimiz başta olmak üzere şehit olan tüm kadınlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ülkemizdeki ve dünyadaki tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.” 
 

REKTÖR HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Toplumsal yapımızın ve aile bütünlüğümüzün sağlanmasında, başarılı ve mutlu nesillerin yetiştirilmesinde şüphesiz ki en büyük pay kadınlarımıza aittir. Toplumun kalkınmasına yardımcı olmanın yanı sıra girdikleri her alanda yakaladıkları başarılar, bizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Tabi tüm bu başarıların yanı sıra toplumumuzda kadınlarımıza yönelik yapılan şiddet ve psikolojik baskı, tamiri mümkün olmayan sorunlara yol açmaktadır. Toplumun bütün bireyleri olarak kadınlara karşı sevgi, saygı, hoşgörü ve anlayışla davranmayı insani bir gereklilik olarak görmeliyiz. Gümüşhane Üniversitesi olarak elde ettikleri başarılarla göğsümüzü kabartan kadınların sayısının artması ve onların daha adil, cinsiyet ayrımcılığının olmadığı bir dünyaya kavuşabilmeleri adına her zaman bütün imkânlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle birlikte, hayatımızın her aşamasında yanımızda olup bizlere güç veren, aile ve toplumun temelini oluşturan kadınlarımızın ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten duygularımla kutluyor; onlara sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”
 

AK PARTİ İL BAŞKANI AV.CELALETTİN KÖSE

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Av. Celalettin Köse, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Dinimizin ve aziz milletimizin kadını baş tacı eden bir anlayışa sahip olduğunu vurgulayan Köse, anneyi cennet kapısı olarak gösteren bir inancın temsilcilerinin de kadına hayatın her anında gerekli hürmeti göstermesi gerektiğini belirtti. AK Parti olarak siyasette ve toplumun her alanında kadınlara oldukça önem verdiklerini belirten Köse, “Gerek inançlarımız, gerekse toplumsal değer yargılarımız bizlere kadına hak ettiği değeri vermeyi, onu yüceltmeyi ve eşit şartlarda hayatı paylaşmayı öğütlüyor. Şunu asla unutmayalım; bir evde kadın mutlu ise o aile mutludur, mutlu olan ailelerin yer aldığı toplumlar ise gelecekten umutludur. Biz de bu doğrultuda onları mutlu etmeye, sosyal ve ekonomik hayatta kadınlarımızı hak ettikleri yere taşımaya gayret edelim. Ülkemizde hükümetimizin uyguladığı politikalar da bu doğrultuda ilerlemekte, kadına yönelik pozitif ayrım her geçen gün artmaktadır. Bizler de Ak Parti teşkilatları olarak kadın istihdamını, kadın girişimciliğini her zaman destekliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, kadınların hayatın her anında baş tacı edilmesi dileklerimle, bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.
 

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

“İnsanlığın tüm kazanımlarında öncü rol oynayan, doğuran, koruyan, kollayan, şefkat gösteren, güzellikler meydana getiren tüm dünya kadınlarının ve fedakar Türk kadınlarının Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Ezilen, istismara uğrayan, emeğinin karşılığını alamayan kadınlarımızın haklarına kavuşmaları en öncelikli meselelerimizdendir.

Varlığı, kıyafeti, iş hayatına katılımı, tercihleri kirli ağızlarda tartışma konusu olan kadınlarımıza sözümdür: kadınlar kırmızı çizgimizdir. Sınırsız bir pervasızlıkla kadınları sağlıksız zihni problemlerine konu edinenlerle ve onlara bu cahil cesaretini verenlerle mücadelemiz her zeminde devam edecektir. Ne tarihten süzülüp gelen Türk toplumsal hayatındaki kadının merkezi yerinden ne de cumhuriyetimizin kazanımlarından vazgeçmeyeceğiz.

Milletimizin geçmişini inşa eden Türk kadınları geleceğimizin huzurlu ve mutlu Türkiye’sinide inşa edecektir.”
 

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

“Kadınlarımız; bizlerin en iyi şekilde yetişmesini sağlayan, gelecek nesillerin mimarlarıdırlar. Toplumsal yaşamın her kademesinde ve her zaman önemli roller üstlenen kadınlarımız, üstün fedakârlık duygusu içinde yaptıkları çalışmalarla, ülkenin her açıdan kalkınmasında büyük bir payın sahibi olmuşlardır. Kadınların toplumsal ve siyasal yaşama etkin katılması gelişmişliğin ve çağdaşlığın önemli göstergelerinden biridir. Siyasi, sosyal ve ekonomik hayata giderek daha çok katılan Türk kadınları böylece ülkenin aydınlık geleceğinin şekillenmesine de daha çok katkı sağlamaya devam edeceklerdir. Dünden bugüne toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer alan, her şartta fedakarlıklarını esirgemeyen her zaman saygıyı hak eden kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48