banner333

banner309

Üstün, Hocalı Katliamını Kınadı

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Hocalı Katliamının 21.yıl dönümü sebebiyle bu vahşeti yapanları kınadığını ve bu katliamı yapanların insanlıktan nasibini almamış varlıklar olduğunu söyledi.

Güncel 26.02.2013, 15:05
Üstün, Hocalı Katliamını Kınadı
banner400
 Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün;

"Hocalı Katliamınin " 21.yıl dönümü sebebiyle bu vahşeti yapanları kınadığını ve bu katliamı yapanların insanlıktan nasibini almamış varlıklar olduğunu söyledi.
Üstün açıklamasında,daha yakın tarihimizde meydana gelen ve vicdani olan her insanın olayı hatırladıkça burnunun sizladigi insafsiz,insanlık dışı,tarifi düzgün gelimelerle mümkün olmayan bu soykırımı yapanları aklimla,dilimle ve kalbimle kınıyorum,bu vahşeti yapanlar ve yapılmasına çanak tutanlar birgün bu hesabın altında ezileceklerdir.

 1992 yılının şubat ayinda meydana gelen olayların akabinde bu katliamın meydana geldiği Hocali'da kulağı kesilmiş çocukların,kafaderisi soyulmuş erkeklerin,yüzünün Bir tarafının tamamen kesildiği kadınların öldürülmeden önce nasil Bir işkence ve zulüm gördüklerini tarife gerek yoktur.
Osmanlı topraklarindada katliamlar yapanlar 1992 yılı şubatinda Azerbaycan Türklerine de soykirim yapmıştır.Bilinen butun platformlarda ve en önemlisi tüm dunya insanlarının vicdanlarinda bu soykirim tam anlamıyla sorgulanamamis ve bu olayın hesabı sorulamamistir,dileğimiz bu soykirimi yapanların dünya kamoyununda hakettiği tokatı almasıdır.

Son olarak şunu özellikle belirtmek istiyorum " unutmakta yuce Allahın bize buyuk Bir lütfü yalniz şerefli,onurlu gururlu yaşamakta,yasatmakta, insanlığın en buyuk erdemi degil midir." Bu sebeple bu yapılanları unutmayacağız ve unutturmayacagiz.Hocalı Soykirimini yapanları tekrar tekrar kınıyor,boyle olayları yapacak varlıkların yaşam şansı bulamamalarini diliyorum.." Dedi.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27