banner333

banner309

Yumruk Değil, Çiçek Attılar

Gümüşhane Gençlik ve Yardımlaşma Derneği sağlık çalışanlarına karşı şiddete dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için Gümüşhane Devlet Hastanesi Çalışanlarına çiçek verdi.

Gümüşhane 29.01.2022, 18:45
Yumruk Değil, Çiçek Attılar
banner400

İlk olarak Acil Servis doktor ve hemşirelerine göstermiş oldukları fedakarlıklar ve emekleri için teşekkür eden derneğin Disiplin Kurulu Başkanı Hüseyin Kullukçu ve dernek üyeleri daha sonra tüm poliklinikleri gezerek tek tek tüm hastane personeline çiçeklerini takdim etti.

Daha sonra hastane başhekim yardımcısı Dr. Emre Dilaver’i makamında ziyaret eden dernek üyeleri sağlık çalışanları için şiddetsiz ve daha güvenli çalışma ortamı diledi.

Burada konuşan Disiplin Kurulu Başkanı Kullukçu, 2021 Yılı Sağlıkta Şiddet Raporu'na göre 2021 yılında sağlık çalışanlarına yönelik 190 saldırı gerçekleştirilirken, 364 saldırganın gerçekleştirdiği olaylarda, 316 sağlık çalışanının şiddet kurbanı olduğunu söyledi.

Sağlık çalışanlarına yönelik her türlü şiddetin karşısında olduklarının bir kez daha deklare ederek her zaman sağlık çalışanlarının yanında olduklarını ifade eden Kullukçu, “Son zamanlarda değerli sağlık çalışanlarımıza yönelik artan şiddet olaylarını protesto etmek ve toplumsal farkındalık oluşturabilmek için Gümüşhane Devlet Hastanesinde ki değerli sağlık personellerine çiçek takdim ederek onlara bir nebze de olsa moral olsun diye yanlarında olmak istedik. İnsanların empati duygusunu geliştirip sağlık çalışanlarının da ne denli zor şartlar altında çalıştığını bizlerin iyiliği için, bizlerin şifa bulması için mücadele ettiklerini unutmayarak gerekli özveri ve sabrı göstermeleri temennisiyle hem hastalar hem de sağlık çalışanlarına kolaylıklar diliyoruz. Sağlık çalışanlarına karşı şiddet olaylarının son bulmasını diliyorum. Sağlık sektöründe şiddet temelli hastalıkların çözüm olarak gördüğümüz noktada sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti kınıyoruz ve son bulmasını temenni ediyoruz” dedi.

Başhekim Yardımcısı Dr. Emre Dilaver ise “Farkındalık oluşturmak için  Gümüşhane Gençlik ve Yardımlaşma Derneği’ne yapmış oldukları bu etkinlik için çok teşekkür ediyorum. Sağlık çalışanlarına karşı şiddetin arttığını son zamanlarda medyada çok görüyoruz. Umarım daha güzel bir çalışma ortamında daha güzel günlerde çalışmamız mümkün olur. Gümüşhane içinde biz sağlık çalışanlarına karşı şiddeti pek yaşamıyoruz. Gümüşhane halkı bu konuda çok daha duyarlı” diye konuştu.

Haber: Zeynep Kaya / Kuşakkaya Gazetesi

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37