banner333

banner309

Yılmaz: Çalışanların Memnuniyetine Önem Verilmeli

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Gümüşhane Şube Başkanı Yunus YILMAZ, çalışanların memnuniyeti için mücadele ettiklerini söyledi.

Gümüşhane 25.02.2014, 18:50 25.02.2014, 18:52
Yılmaz: Çalışanların Memnuniyetine Önem Verilmeli
banner400
           İlimizde 1400 ün üzerinde Sağlık ve sosyal hizmet çalışanının fedakârca hizmet verdiğini hatırlatan YILMAZ, Çalışanlarımızın bir çoğu 24 saat hiç durmadan hizmet veriyor. Personel eksikliğinden kaynaklanan yoğun iş yükü, aşırı iş temposunun ardından bitmek bilmeyen nöbetler, fazla mesailer, sağlık çalışanlarını her geçen gün yıpratıyor,  Sağlık-Sen olarak şartlarının iyi duruma gelmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz.

YILMAZ yaptığı açıklamada; Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının, vatandaşlarımıza hizmet su­narken, hem ruhsal hem de fiziksel olarak hazır olması gerekir, bu durum hem hasta memnuniyeti hem de hizmet kalitesi açısından önem arz etmektedir. Gerek tıbbi sağlık hizmetlerinde, gerekse idari birimlerde görev yapan çalışanlarımızın büyük bir bölümü mesleki tükenmişlikle karşı karşıyadır.  Bu durum çalışanlarımızın aile huzuru ve  sosyal yaşantısını bozmaktadır.

Sağlıkta Dönüşüm adıyla uygulanan programın, vatandaşın sağlık hizmetine ulaşımını kolaylaştırdığını söyleyen Yılmaz,bundan önce bir kişinin bir yılda sağlık kurumlarına başvurma oranı 1,8 iken, bugün 7’ye çıktı. Yakın zamanda Türkiye genelinde sendikamızın yaptığı bir araştırmada, halkın yüzde 55’i hastanelere yılda 5-10 kez gittiği tespit edildi. Talep yüzde 250 artarken, çalışan sayısı ancak yüzde 40 arttı. Bu durumun doğal bir sonucu olarak; hasta memnuniyetinin son 8 yılda yüzde 40’lardan yüzden 90’lara çıktığı görülürken, çalışan memnuniyetinin yüzde 35’ lerde kaldığı görülüyor. Ne yazık ki hasta hakları ve memnuniyetine gösterilen özen aynı şekilde sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için gözetilmemektedir. Sağlıkta dönüşümün süreci sonucu ortaya çıkan en çarpıcı gerçek; sağlık çalışanlarının mesleki bağlılık ve motivasyonlarının ciddi şekilde azaldığıdır"dedi.

Sağlık çalışanları hak ettiklerinin karşılığını almak için beklediklerini söyleyen Yılmaz; Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması , Fiili hizmet süresi zammı , Adil bir performans sistemi , Sorunlardan arınmış bir aile hekimliği sistemi, VHKİ kadro sorunu, vekil ebe hemşirelerle kamu dışı aile sağlığı çalışanlarının kadro sorunlarının da bir an önce çözülmesi gerekmektedir"dedi.

 Yılmaz, Görünmez kahraman olarak çalışan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı personeli olan Sosyal Hizmet çalışanlarımızın görev yaptığı alanın kutsiyetinden kaynaklanan doğal motivasyonları ile yılmadan görevlerini yerine getirdiklerini ve bu özellikleriyle her zaman saygıyı ve öv­güyü hak ettiklerini söyledi

Sağlık-Sen'in, değişen dünyada küresel bir güç olma yolunda ilerleyen Türkiye’nin, Demokrasi ve Mili iradesine sahip çıkarak,  çağdaş sivil toplum yüzü olarak yoluna devam edeceğini belirten Yılmaz, ancak, değişim tek taraflı olmuyor. Kamudaki idari anlayışın da değişmesi gerekiyor. Sendikaları dik­kate almayan, yetkiyi paylaşmaktan kaçınan idari anlayışların da geçmişin alışkanlık­larından kurtulması gerekmektedir. Bu noktada, Bakanlığımızın sağlık çalışanlarının sorunlarına karşı duyarlılığı ve sendikal ilişkilere verdiği önem, sorunların çözümü noktasında büyük katkılar sağlamıştır. Yetkili sendika olarak sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yanında olmayı sürdüreceğiz. Fedakârca çalışan sağlık ve sosyal hizmet personeline bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz ifadesinde bulundu

 

                                                                                                     Yunus YILMAZ

                                                                                    Sağlık-Sen Gümüşhane Şube Başkanı 

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46