banner333

banner309

Vali Taşbilek’ten rahatlatan ‘siyanür’ açıklaması

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, merkez Karamustafa köyündeki maden işletmesinde bozundurma tankından atık barajına taşıma yapan borunun kopması ve kirli suyun dereye karışmasıyla ilgili laboratuvar sonuçlarına göre siyanür açısından bir problemin söz konusu olmadığını söyledi.

Gümüşhane 19.07.2019, 08:28
Vali Taşbilek’ten rahatlatan ‘siyanür’ açıklaması
banner400

Gümüşhane’de Vali Kamuran Taşbilek başkanlığında 2019 yılı 3.dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.

“Milletimizi tedirginliğe sokacak, tedirgin olmalarını gerektirecek önem arz eden bir şey yok”

Toplantıda yaptığı konuşmada yatırımları anlattıktan sonra dün akşam saatlerinde merkeze bağlı Karamustafa köyündeki maden işletmesinin atık barajına giden kirli su borusunun kopması sonucu kirli suyun yağmur sularını toplayan kanala dökülmesi ve oradan da dereye inmesiyle alakalı bir durumun söz konusu olduğunu hatırlatan Vali Taşbilek, “Olayın haber alınmasıyla ilgili kurumlar gerekli çalışmayı yaptı. Arkadaşlarımız gece gerekli olan bütün çalışmaları yaptı. Bütün tahlilleri, numuneleri alarak laboratuvarlara gönderdi. Siyanür açısından Koza Altın Madeni bir çalışma yaptı, diğer ağır metaller açısından ise numuneleri Trabzon'daki laboratuvarlara gönderdik. Allah'a şükür yapılan laboratuvar çalışmasında insan sağlığı için belirtilen parametrelerin 10'da 1'i civarından bir şey gözüküyor ama oda önemsenmeyecek boyutta. Biz gece yarısı bütün arkadaşlarımızı da orada görevlendirerek, köylerimizdeki vatandaşlarımızı bilgilendirdik. Şuan elimizdeki laboratuvar sonuçlarına göre siyanür açısından asla bir problem söz konusu değil.  Diğer ağır metaller ile ilgili de laboratuvarlarımız çalışıyor. Onun sonucunu da vatandaşlarımla paylaşacağız. Şuan itibariyle milletimizi tedirginliğe sokacak, tedirgin olmalarını gerektirecek önem arz eden bir şey yok” dedi.

“Herkesi çalışırken ciddiyete ve işlerini doğru yapmaya davet ediyorum”

Olayla ilgili idari soruşturma da başlatıldığını kaydeden Vali Taşbilek, “Arkadaşlarımız ivedi müdahale ettiler. Herhangi bir sıkıntı, olumsuzluk yok. Doğan sıkıntıyla ilgili bizim açımızdan idari soruşturma başlatıldı, takip ediyoruz. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Tedbiren vatandaşlarımızı hayvanlarınıza su içirmeyin ve sulama yapmayın diye uyardık. Herkesi çalışırken ciddiyete ve işlerini doğru yapmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59