banner333

banner309

Sungurlu, Takasbank’ın Genel Müdürü Oldu

Borsa İstanbul genel kurulunun ardından iştiraki olan Takasbank’ın 26. Genel Kurulu yapıldı. Toplantıda Gümüşhaneli hemşehrimiz Avşar Sungurlu, Takasbank Genel Müdürü olarak atandı.

Gümüşhane 31.03.2021, 20:45
Sungurlu, Takasbank’ın Genel Müdürü Oldu
banner400

Borsa İstanbul genel kurulunun ardından iştiraki olan Takasbank’ın 26. Genel Kurulu yapıldı. Toplantıda Gümüşhaneli hemşehrimiz Avşar Sungurlu, Takasbank Genel Müdürü olarak atandı. 

Türkiye ve Gümüşhane siyasetinin yaşayan efsanelerinden eski Adalet ve Milli Savunma Bakanlarından Mahmut Oltan Sungurlu’nun oğlu olan Avşar Sungurlu, Albaraka Portföy Yönetimi A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Avşar Sungurlu kimdir?

1968 yılında Gümüşhane’de doğan Avşar Sungurlu, liseyi Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Ortadoğu Teknik Üniversitesi Havacılık Mühendisliği’nden mezun olan Sungurlu, aynı bölümde 1993 yılında yüksek lisans derecesini aldı. 1995 yılında New York’ta Long Island Üniversitesi’nde İş İdaresi yüksek lisans eğitimini tamamlayan Sungurlu, bir süre Tusaş Havacılık ve Uzay Sanayii’nde (TAI) tasarım mühendisi olarak çalıştıktan sonra, 1997 yılında Inter Yatırım’da araştırma uzmanı olarak finans sektöründeki kariyerine başladı. Geçtiğimiz 20 yıl içerisinde, sektörün birçok alanında analist, kurumsal finansman uzmanı, araştırma bölümü müdürü, fon yöneticisi, portföy yönetim müdürü ve üst düzey yönetici olarak çalıştı. Bu süre zarfında, aralarında dünyada türünün ilk örneği olan ve Dow Jones Indexes ile işbirliği sonucu kurulan borsa yatırım fonu ve Katılım Endeksi’nin de bulunduğu, birçok yatırım fonu ve diğer finansal ürünlerin tasarımı, kurulumu ve operasyonlarını yürüttü. Girişim sermayesi yatırımları ile ilgili yatırımcılara danışmanlık verdi. Şirketin mali, hedef ve stratejilerini yönetim kuruluna raporladı. Albaraka Portföy Yönetimi A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Avşar Sungurlu Albaraka girişim projesi Albaraka Garaj mentor grubu üyesi, girişim projelerinin değerlendirilmesi ve seçimi sürecinde görev aldı. 30 Mart 2021 itibarıyla Takasbank Genel Müdürü olarak atandı.

Kaynak: https://www.borsagundem.com/haber/avsar-sungurlu-takasbank-genel-muduru-oldu/1559864

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 09 Mayıs 2024
İmsak 03:23
Güneş 05:05
Öğle 12:24
İkindi 16:16
Akşam 19:33
Yatsı 21:07