banner333

banner309

Santa Masaya Yatırıldı

Trabzon Genç Arsinliler Derneği, Gümüşhane’nin Dumanlı köyü sınırları içerisinde yer alan Santa Harabelerini turizme kazandırmak için hazırladığı “Santa Tanıtma ve Değerlendirme” raporunu bölge Belediye Başkanlarına sundu.

Gümüşhane 07.03.2013, 17:33
Santa Masaya Yatırıldı
banner400
 Arsin’in Yeşilyalı Beldesinde bulunan Pehlivan Et ve Balık tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkanımız Mustafa Canlı, Yeşilyalı Belediye Başkanı Hüseyin Fidan, Atayurt Belediye Başkanı Hüseyin Zengin, Genç Arsinliler Derneği Başkanı Kemal Özdemir ve dernek yöneticileri katıldı. 
“ORTAK NOKTA: SANTA”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Genç Arsinliler Derneği Başkanı Kemal Özdemir, “Gümüşhane ile ortak noktamız: Santa. Trabzon’a ve Gümüşhane’ye gelen turistleri Santa’ya yönlendirmemiz gerekiyor. Her iki ilinde yapacakları çalışmalar sayesinde turistleri Santa üzerinden her iki ilin tarihi güzelliklerinin bulunduğu noktalara ulaşmalarını sağlamalıyız. Biz dernek olarak Santa’nın tanıtımı için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.” dedi. 
“EKİP OLMALIYIZ”
Sunulan dosyada yer alan tarihi yapıların özelliklerini en doğru şekilde vatandaşlara aktarabilmek için kurdukların ekibin her biri farklı meslek gruplarında görev aldıklarını belirten Özdemir, “Bu sayede ekip bilincinde olarak yaptığımız araştırmalarda daha iyi sonuçlar elde ettik. Santa’nın iklimini, coğrafyasını, tarihi ve kültür yapısını en iyi şekilde vatandaşlarımıza sunmaya çalıştık. Belediyeler olarak da güzel bir çalışma hazırlanırsa Santa’nın geleceğini kurtarmış oluruz.” diye konuştu. 

“DESTEĞE HAZIRIM!”
Santa’nın gerçekten tarihi güzelliği olan bir mekan olduğunu söyleyen Belediye Başkanımız Mustafa Canlı, “İdari olarak Gümüşhane’ye bağlı olmasına rağmen fiziki olarak Trabzon’a daha yakın. Santa’nın kalkınması Trabzon’un ve Gümüşhane’nin kalkınması anlamına gelir. Öncelikle fiziki şartların iyileştirilmesi gerekiyor. Sayın Valimizle de bu konuyu görüştüm. Valimizin de düşünceleri, fiziki alt yapının biran önce iyileştirilmesi yönündeydi. En azından Taşköprü Yaylasına kadar yolların iyileştirilmesi yapılmalıdır. Bundan sonraki süreçte gerekli desteğin verilmesine hazırım. İnşallah daha güzel bir Santa için bir an önce faaliyetlere başlarız.” dedi.
“BİZE YAKIŞANI YAPMALIYIZ”
Yeşilyalı Belediye Başkanı Hüseyin Fidan ise “Hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız. Hep birlikte gayret edip Santa’yı ismine yakışır bir hale getireceğiz. Gerek siyasi iradelerin etkisinden yararlanacağız gerekse yerel bazda DOKA’ya projeler üretip sunacağız. Ama Biran önce Santa’yı kazanmak için çaba göstermeliyiz.” dedi. 


Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27