banner333

banner309

Özdamar'dan Basın Açıklaması

Gümüşhane CHP İl Başkanı Sait Özdamar Gümüşhane sorunları ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Gümüşhane 21.02.2013, 15:37
Özdamar'dan Basın Açıklaması
banner400

      

Son zamanlarda ilimizin sorunları ve içine düştüğümüz çıkmazlarla ilgili ,  bu ili seven, sorunlarını kendine vazife ve dert edinen  aydınlarımızın ayrıca sivil toplum yöneticilerinin beyanlarını izliyoruz. Ama ne hazindirki iktidar edenler, sorumlular Gümüşhane Kamuoyunda kendilerini vazgeçilmez sananlardan hiç ses çıkmamaktadır. İlin dertlerini ortaya koyan , Trafik ve otopark konusunda iktidar edenleri eleştiren Gümüşhaneden başka bir derdi olmayan Sn. Akın Demir’in tespitlerinin de bizim tespitlerimizle örtüştüğünü görmekten ayrıca mutluluk duyuyoruz. Sn. Demir’in bu sorunlara kayıtsız kalmaması, Karayolları Şefliğinin özelleştirilmesi ve taşeron marifetiyle yaklaşık 30 kişilik bir emekçi kardeşimizin tüm sosyal haklarının kaybettirilmesi konusunda demeçlerini kalben destekliyoruz.

Gümüşhane’nin sorunlarını her ortamda  ısrarla söyleyen  ve kentin daha iyi yaşanabilir şehir haline getirecek proje  ve söylemleri ortaya koyan Sn. Hasan PİR’in  çabaları, Esnafın çaresizliğini haykıran Sn. Süleyman Köprülü’nün esnaf adına tespitleri ve esnafın bitirilişini birilerinin seyrettiği söylemleri, Sn. Nadir Özer Kaya’nın olumlu tespitleri ve Sn. Cafer Hırik’in üyelerinin dertlerini dile getirirken haklı serzenişleri,  acaba birilerinin kulaklarını açacakmı diye düşünüyoruz. Bu tespitler halkın tespitleridir. Halk önderleri olan bu büyüklerimizin söylem ve tepitlerini hiç kimsenin göz ardı etme lüksü bulunmamaktadır. Diğer STK.lar ve meslek kuruluşlarının da benzer sıkıntıları dile getirdiklerini görüyoruz.

Toplumun her kesiminden gelen esnafı ve ticaret erbabını bitirmeye yönelik, toplum yararına olmayan politikaları eleştiren yukarıda isimlerini saydığımız bu önderlerimizin bir çoğunun ekonomik durumu bildiğimiz kadarı ile iyi durumdadır. Ancak ekonominin tıkandığı ve ticaret hacminin dibe vurduğu tespitinin bu kesimlerce yapılması da ayrıca düşündürücüdür. Bu kesimlerin feryadının İktidar edenlerce iyi okunması ve  bilinmesi  gerektiği halde, iktidar edenlerin kayıtsız davranışları ve halktan kopuk eylemleri ile halkın gündeminden uzak faaliyetlerini sürdürmeleridir. Olsun, bu hesabı demokratik yollarla birilerinin vermesi gerekecektir. Buda seçimlerle olacağı için o gün geldiğinde herkes şapkasını önüne koyup kararını verecektir. 

Yukarıda isimlerini bahsettiğimiz kimlikler, politika edenlerden daha da iyi Gümüşhanelidirler. Çünkü halkla yaşayan ve Gümüşhanelinin derdini kendi dertler olarak gören onlardır. Bu kesim bu ilin bitirilişini birilerine daha ne kadar izah edecek ve iktidar edenler bu serzenişlere daha ne kadar kayıtsız kalacaktır merak ediyorum. İnsanlarının mutlu olduğu ve kul hakkının yenilmediği daha iyi bir Gümüşhane dileğiyle.

 

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27