banner333

banner309

Mustafa Canlı Unutulmadı

Gümüşhane eski Belediye Başkanı, bir dönem Milletvekili ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSTAÇ A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Canlı Rahmetle Anılıyor.

Gümüşhane 27.09.2021, 15:06
Mustafa Canlı Unutulmadı
banner400

Gümüşhane eski Belediye Başkanı, bir dönem Milletvekili ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSTAÇ A.Ş.  Genel Müdürü Mustafa Canlı vefatının birinci yılında mezarı başında dualarla anıldı.

Yakalandığı Covid-19 hastalığı nedeniyle Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi görmekte iken 26 Eylül 2020 tarihinde vefat eden Gümüşhane eski belediye başkanı, eski milletvekili ve İstanbul Büyük Şehir Belediyesi İSTAÇ A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Canlı, baba ocağı Gümüşhane’de binlerce kişinin duaları eşliğinde Emirler Mezarlığı’na defnedilmişti. Eski Belediye Başkanı, Milletvekili ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSTAÇ A.Ş.  Genel Müdürü Mustafa Canlı vefatının birinci yılında, İYİ Parti Gümüşhane il teşkilatı tarafından düzenlenen programda Kuran-ı Kerim ve dualar okunarak mezarı başında anıldı. Gerçekleştirilen anma programına İYİ Parti Gümüşhane il Başkanı Ali Ateş ve yönetim kurulu üyeleri, Mustafa Canlı'nın danışmanı Cengiz Ağaç,  Canlı ailesi, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Gümüşhane Belediye Başkanı Çimen: Mustafa Canlı sadece bir siyasetçi değil, abimizdi

Merhum başkan Mustafa Canlı’nın birinci ölüm yıl dönümü değerlendiren Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Mustafa Canlı’nın sadece bir siyasetçi değil, kendilerinin abisi olduğunu söyledi. Başkan Çimen, “Gümüşhane çok önemli bir değerini maalesef kaybetti. Gümüşhane bu kaybın üzüntüsünü halen yaşıyor. Kolay değil, yıllarca memleketine hizmet etmiş, birçok insanın gönlüne girmiş önemli bir siyasetçiydi. Yeri kolay dolmayacak, küskünlüğü, dargınlığı olmayan ve tam bir Gümüşhane Milliyetçisi bir abimizdi.  Mustafa Canlı’nın vefatından öncede bu şekilde biliniyor ve sayılıyordu. Siyasi olarak rakip olduk ama hiçbir zaman saygımızı, sevgimizi kaybetmedik. Örnek alınacak iyi bir Gümüşhaneliydi” diye konuştu.

İYİ Parti il Başkanı Ateş: Gümüşhane Mustafa Canlı’nın vefatını hiçbir zaman kabullenmedi

İYİ Parti Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş ise İYİ parti Gümüşhane teşkilatı olarak Mustafa Canlı’yı dualarla andıklarını belirterek, “Rabbim dualarımızı kabul etsin. Mustafa Canlı sadece partimizin milletvekili değildi. O bizim kardeşimiz, abimiz, yoldaşımız ve dert ortağımızdı. Şehrimizin en önemli, en değerli siyasetçilerinden birisiydi. Gümüşhane Başkanımız Mustafa Canlı’nın vefatını hiçbir zaman kabullenmedi. Aradan geçen bir yıllık zamanda bile insanlar hale onun vefat ettiğine inanmak istemiyor. Arkasında kendisine hasret insanları bıraktı. Bu dünyadan güzelliğiyle, iyilikleriyle, vefasıyla ve dürüstlüğüyle bir Mustafa Canlı geçti. Gümüşhane’de Mustafa Canlı’nın yerini doldurmak çok zor” dedi.

CHP İl Başkanı Ağaç: Sevgi ve saygısını hiçbir zaman bozmadı

CHP İl Başkanı Bedri Ağaç da, Mustafa Canlı Gümüşhane’nin yetiştirdiği çok önemli simalardan birisi olduğunu kaydederek, “Çok hizmetler yapmıştır. Üç dönem belediye başkanlığı yaptı, milletvekili seçildi. İŞTAÇ müdürlüğü döneminde ise memleketimize hizmet etmeye devam etmiştir. Herkesin gönlüne girdi. Zaman zaman rakibimiz oldu ama sevgi ve saygısını hiçbir zaman bozmadı. Başarılı bir siyasetçi olarak akıllara kazındı. Vefatı çok erken oldu. Hiç kimse beklemiyordu. Gümüşhane için çok önemli bir kayıp. Mustafa Canlı’nın boşluğunu doldurmak çok zor. İnsanlar kolay yetişmiyor. Bizlerde ise onun yolunda gitmek ve onun gibi gönüllere girmek istiyoruz. Mustafa Canlı’nın bıraktığı yerden hizmet etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi il Başkanı Demir: Mustafa Canlı hiç kimseye gönül koymazdı

Saadet Partisi il Başkanı Av. Akın Demir de, “Mustafa Canlı Gümüşhane’de 3 dönem belediye başkanlığı kısa da olsa bir dönem de milletvekilliği yaptı. İŞTAÇ Müdürlüğü yaptığı dönemde ise bir kez daha Gümüşhane sevdalısı olduğunu göstermiştir. Hemşerilerinin dertleriyle dertleşen ve elinden geldiğince de sorunlara çözüm arayan bir siyasetçiydi. Vatandaşa her zaman faydalı olmaya çalışan ve memleketine bir şeyler katmak isteyen bir abimizdi. Rabbim kendisine rahmet eylesin. Bundan sonra yetişecek siyasilere örnek olacaktır. Biz birçok seçimde rakip olduk. Belediye başkanlığı veya milletvekilliği seçim sürecinde her zaman kırıcı olmaktan kaçınmıştır. Seçimden sonra gelir sarılır, gönlümüzü alır ve bir sorunumuzda çözüm yolu aradı.  Herkesi kendine dost olarak görür, hiç kimseye gönül koymazdı” diye konuştu.

GÜSİAD Başkanı Yalçın: Hiç kimse onu unutamadı, unutmadı.

İstanbul Enerji AŞ Genel Müdürü ve GÜSİAD Başkanı Yüksel Yalçın, ise merhum başkan Mustafa Canlı’nın birinci ölüm yıl dönümünde sevgiyle, özlemle, saygıyla ve muhabbetle yad ettiklerini söyledi.  Başkan Yalçın, “Onu, çok değerli bir kişilik, temiz bir Anadolu insanı, çalışkan bir görev adamı, gönüllere ram olmuş mümtaz bir şahsiyet bildik. Hemşerileri, tanıyanları, üzerinde iz yapmış hiç kimse onu unutamadı, unutmadı. O geride, hatırı sayılı dostluklar, iyilikle anılan geçmiş ve tanıdıkları ile iyi niyetli gönül hukuku bıraktı. Sonunda her güzel insan gibi, bir ata bindi ve gitti” dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39