banner333

banner309

Kral Pestil Köme Yeni Şubesini Açtı

Pestil Köme sektörünün lokomotif firmalarından Kral Pestil Köme’nin Gümüşhane Merkezde faaliyet gösterecek yeni bir şubesi daha dualarla açıldı.

Gümüşhane 22.08.2020, 20:36
Kral Pestil Köme Yeni Şubesini Açtı
banner400

Pestil Köme sektörünün lokomotif firmalarından Kral Pestil Köme’nin Gümüşhane Merkezde faaliyet gösterecek yeni bir şubesi daha dualarla açıldı.

Merkez Atatürk Gümüşhanlı firmasıyla faaliyetlerine başlayan Kral Showroom’un açılışında bir konuşma yapan ve Pestil Köme’nin Gümüşhane için önemine vurgu yapan Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay; “Kabul etmemiz gerekiyor ki Gümüşhane deyince aklımıza pestil köme geliyor. Pestil ve kömeyle Gümüşhane özdeşleşmiş. Yöresel ürünlerimizi geçmişten geleceğe taşıyan bu firmalarımızın hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

Değerli firmalarımızın ticaret amacıyla yaptıkları bu faaliyetlerin aynı zamanda ilimizin tanıtıma da çok önemli bir katkı sağladığına işaret eden Akçay; “Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki, bu firmalarımızın her biri Gümüşhane için bir turizm elçisi gibi. Bu arada basınımıza da çok teşekkür ediyorum. Bizim ürünlerimizi tanıtma açısından basınımıza çok ihtiyacımız var. Onlar gereken hassasiyeti gösteriyorlar. Bundan sonra da Gümüşhane’mizin tanıtımıyla ilgili gereken hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Gümüşhanlı firma yetkililerine Gümüşhane’nin tescilli ürünlerini satacak olmalarından dolayı özellikle teşekkür eden İsmail Akçay; “Gümüşhane’nin tescilli ürünlerinin satışını yapacakları nezih bir mağazayı açıyor olmalarından dolayı Gümüşhanlı firması yetkililerine teşekkür ediyorum. Hüseyin Yıldız kardeşime, Şenel Koç kardeşime ve bütün bu çalışmalar içerisinde mutfağın arkasında olan çok görünmeyen, coğrafi işaretli ürünlerimizin alınmasında hiçbir karşılık beklemeden tüm projelerimizde yardımcı olan değerli bilim adamı Oktay Yıldız hocama özellikle teşekkür ediyorum. Bu firmayı açan arkadaşlarımızı tebrik ediyor bol kazançlar diliyorum. Standartlara uygun, hizmette rekabet edecek kalitede rekabet edecek bir firma olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Pestil, kömenin sadece firmalara ait olmaktan çıktığını ve nüfus cüzdanında Gümüşhane yazan yüz binlerce insanı temsil eden bir ürün olduğuna vurgu yapan GTSO Başkanı Akçay;  “Dolayısıyla bu ürünü hak ettiği değerde üretmemiz, hak ettiği değerde pazarlamamız lazım. Aksi taktirde yapacağımız yanlışlıkların tamamı yine ifade ettiğim gibi nüfus cüzdanında Gümüşhane yazan yüz binlerce insanı üzer, sıkıntıya sokar. Biz bu zamana kadar yapmış olduğu başarılı çalışmalardan dolayı Kral pestile, ki Kral pestil bu sektörün amiral gemisidir. 1970’li yıllarda evlerde hediyelik olarak yapılan ürünü, ticari mal olarak piyasaya süren ve yüzlerce insanın bu sektörde ekmek yemesini sağlayan kral pestile de bu konuda çok teşekkür ediyorum. Kral pestil yöneticilerine ve Büyükbayraklar ailesine de buradan çok teşekkür ediyorum. Katıldığınız ve zenginlik kattığınız için bu güzel mekanın açılışına değer verdiğiniz için hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay’ın ardından söz alan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Koç ailesini çok yakından tanıyoruz, onlar bizim kardeşlerimiz. Atadan, dededen babadan gelen ticaretlerini her sektörde sürdürüyorlar ve her sektörde de çok başarılı oluyorlar. Tabi ticareti Ticaret Odası başkanımız az önce çok güzel ifade etti, onda dokuzu cesarettir. Bu arkadaşlarımızın da tüm sektörlerde ki başarılarını biliyoruz. Burada da başarılı olacağını inanıyorum. Gümüşhane’nin bu güzel caddesinde, güzel bir iş yeri açtılar. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tabi Yıldız kardeşlerimiz değerli Oktay hocam ve Hüseyin kardeşimize de başarılar diliyorum. Ortaklaşa bir şekilde şehrimize hizmet verecekler. Tabi Kral bu işin muayyeni, Bayraklar ailesine de bu sektörde önderlik yaptığı için şahsım ve Gümüşhane adına teşekkür ediyorum. İnşallah Gümüşhane’mize iyi hizmetler verirler. Allah hayırlı uğurlu etsin ve bol kazançlar vermesini diliyorum. Açılışımıza gelen tüm hemşerilerimize teşekkür eder saygılarımı sunarım”.

Açılış etkinliği programında olmasına rağmen son anda İçişleri Bakanlığı’nın telekonferans ile yapacağı toplantıya katılan Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, telefonla hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Gerçekleşen programa Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse,  GTSO Başkanı İsmail Akçay, GESOP Başkanı Beyler Kara, Kelkit geçmiş dönem Belediye Başkanı Ünal Yılmaz ve çok sayıda davetli katıldı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48