Kent Konseyi Yunus Emre İçin Cumhurbaşkanından Destek Bekliyor

Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ yaptığı açıklamasında, SMA hastası Yunus Emre için Sayın Cumhurbaşkanımızdan destek beklediklerini belirtti. Açıklamanın tamamı;

Gümüşhane 06.08.2022, 21:52 08.08.2022, 08:53
Kent Konseyi Yunus Emre İçin Cumhurbaşkanından Destek Bekliyor

Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ yaptığı açıklamasında, SMA hastası Yunus Emre için Sayın Cumhurbaşkanımızdan destek beklediklerini belirtti. Açıklamanın tamamı;

Saygıdeğer basın mensuplarımız;

Sizlerin de bildiği üzere bir süredir yürütmekte olduğumuz SMA hastası Yunus Emre'nin yardım kampanyasında gördük ki hem bu hastalık hem de yardım toplama süreci oldukça meşakkatli. Bu süreç içinde yaptığımız çalışmalar neticesinde şehrimizin kenetlenmesine, birlik ve beraberlik içinde evladına sahip çıkmasına vesile olan bu yardım kampanyası inşallah kısa zamanda tamamlanacak ve Yunus Emre tedavi için Dubai'ye gönderilecektir. Fakat bu süreçte yürüttüğümüz kampanyadaki etkinliğimiz nedeniyle ülkemizdeki birçok SMA hastası bebeğin ailesi ve gönüllüsü sosyal medya üzerinden bize ulaşarak onlara da bir el uzatmamızı talep etmiştir. Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanımıza konu ile ilgili bir mektup yazmaya karar verdik. Yazdığımız mektupta devletimizin bebeklerimizi tedavi ettirmesini veya uluslararası gücünü kullanarak tedavi merkezleri ile anlaşma yaparak tedavi bedelinin daha düşük bir tutara çekilmesini, hasta bebekler ile ailelerinin tedavi merkezlerine gitme masraflarının karşılanmasını Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı olarak talep ettik. Mektubumuzu Cumhurbaşkanlığı iletişim başkanlığımızın e-mail adresine ve Cumhurbaşkanlığımızın faks numarasına gönderdik. İnşallah önümüzdeki dönemde Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konu ile ilgili olarak çalışma yapmasını heyecan ile bekliyor olacağız. 

Bu vesile ile sizlere saygı ve sevgilerimi sunuyor; Yunus Emre'nin yardım kampanyasına yapmış olduğunuz desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.

Allah’a emanet olunuz..

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderilen mektubun tam metni:

SAYGIDEĞER CUMHURBAŞKANIMIZ; 

Ahmed Ziyaüddin-i Gümüşhanevi Hazretlerinin memleketi olan ve vatan, millet, bayrak sevdalısı insanların şehri olan Gümüşhane’den size saygı ve sevgilerimizi sunarım. 

Zat-ı Alinizin önderliğinde Yüce Devletimiz son 20 yılda sağlık alanında çağ atlamış, vatandaşlarımızın sağlığı için sayısız hizmetler yapmış, bu hizmetler ülkemizin sınırlarını aşarak Dünya’daki mazlum milletlere kadar ulaşmıştır. Son dönemde COVİD-19 pandemisinde vatandaşlarımızın sağlığı için yaptığınız çalışmalar Dünya ülkelerine örnek olmuştur. Bu süreçte Dünya’nın birçok ülkesinde hastalığın pençesine bırakılmış olan birçok vatandaşımızı ülkemize getirerek tedavi edilmesini sağladınız, sağlığına kavuşturdunuz. Yaptırdığınız modern hastaneler ile vatandaşlarımızı kaderine terk etmeyerek her türlü hastalıkta yanlarında oldunuz. Sadece ülkemizde değil, Dünya’nın birçok ülkesinde aşılamayan sıkıntıların, yaptığınız destek ve yardımlar ile aşılmasını sağladınız. Esnafımıza, sanayicimize, çalışanlarımıza, işsiz kalan vatandaşlarımıza yaptığınız milyarlarca liralık destekler ile vatandaşlarımızın nefes almasını sağladınız. Bu ve buna benzer hizmetlerinizden dolayı millet olarak size minnettarız. 

Vatandaşlarımızın sağlığı için yapmış olduğunuz bu hizmetlerin yanı sıra devletimizin güvenliği için, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için yaptıklarınız da ülkemizi rahat ve konforlu yaşanılabilir bir ülke konumuna getirmiştir. Yıllardır terör ve işbirlikçileri ile yapmış olduğunuz mücadeleler sonuç vermiş ve artık bunlar yok olma seviyesine kadar gerilemiştir. İç ve dış düşmanlar, sizlerin sayesinde Yüce Devletimizin gücünü görmüş ve derslerini almışlardır. Sadece ülkemizde vatandaşlarımız için değil, Dünya’daki tüm mazlumlar için ve terörün, sömürgenin pençesinde can çekişen milletler için çare oldunuz, zulmü bitirdiniz. Dünya’nın dört bir yanındaki mazlumlara kucak açıp, onları ölüme terk etmeyerek, onları savaşın kucağından çekip aldınız ve onlara sahip çıkarak ecdadımızın yolunda emin adımlar ile yürüdünüz. Yıllardır ülkemizin güvenliği ve milletlerin refahı için devlet olarak milyarlarca liralık yatırım yaptınız. Hiçbir devletin sahip çıkmayıp, nice işkenceler ile sınır dışı ettiği ve denizlerde ölüme terk ettiği yüzbinlerce mülteciye kucak açtınız, sahip çıktınız ve hayat oldunuz. Allah razı olsun. 

Sayın Cumhurbaşkanımız; 
Malumlarınız üzere ülkemizde SMA hastalığı ile pençeleşen ve günden güne eriyerek acılar içinde ölüme yürüyen bebeklerimiz bulunmaktadır. Bu hastalığın tedavisi Dünya’da yalnızca Amerika ve Dubai’de yapılmaktadır. Bireysel başvuruda yaklaşık 2 Milyon dolar olan tedavi masrafları nedeniyle hasta bebeklerin aileleri tek başlarına bu maliyetin altından kalkamamakta ve bebekler günden güne acılar içinde hastalık ile pençeleşirken aileleri gerekli olan parayı toplayabilmek için aylarca perişanlık içinde para toplamaya çalışmaktadır. Son dönemdeki döviz kur artışları nedeniyle bu parayı toplamak daha da zorlaşmış ve süreç oldukça uzamıştır. Bu nedenle hasta bebeklerin sağlık durumu her geçen gün daha da kötüleşmekte ve minicik bedenlerinde telafisi mümkün olmayan hasarlar oluşmaktadır. SMA hastalığı, tedavisi mümkün olan bir hastalıkken bu hastalığa yakalanan bebekler imkânsızlık nedeniyle tedavi edilemeyerek sağlığına kavuşamamaktadır. Yüce Devletimiz, pandemide vatandaşı ölmesin diye milyarlarca dolar harcayarak yurt dışından aşı ve test kiti getirterek şifa olmuş; milyarlarca dolar harcayarak vatan savunması için birçok silah, teçhizat, araç, İHA ve SİHA üretmiş; yine milyarlarca dolar harcayarak sınır ötesinde aslanlar gibi mücadele etmiş ve vatandaşını korumuştur. 

Bugün geldiğimiz noktada; bir çeşit pandemi olarak da sayılabilecek olan bu hastalık nedeniyle her geçen gün bebeklerimiz acılar içinde ölmektedir. Bu günahsız bebeklerin aileleri ve gönüllüleri tedavi parasını toplayabilmek için aylarca nice sıkıntılar çekerek caddelerde perişan olmaktadırlar. Neticesinde birçok bebeğimiz de tedavi parası tamamlanamadan maalesef vefat etmektedir. Dünya üzerindeki milletlerin de şahit olduğu merhametiniz sayesinde hiçbir canın ölmesine seyirci kalmayacağınıza eminim. Yıllar önce böbrek hastalığı nedeniyle kendisi ve ailesi nice sıkıntılar ile boğuşurken, ölüme doğru yürürken buna göz yummayıp; sağlık alanında yapmış olduğunuz yatırımlarınız sayesinde ambulans uçak ile Gümüşhane’den Ankara’daki nakil merkezine yetiştirilerek, hiçbir masraf etmeden böbrek nakli olmasını sağlayıp sağlığına kavuşmasına vesile olduğunuz kuzenim Gümüşhaneli Semih Karabulut gibi; şehrimizde SMA hastası olan ve tedavi masraflarının tedarik edilmesi için Gümüşhane Belediye Başkanımız Sn. Ercan Çimen’in de destekleriyle; Şeyh Edebali’nin “İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın” sözünden esinlenerek “Yunus Emre’yi Yaşat ki Gümüşhane Yaşasın, Türkiye Yaşasın” sloganı ile yardım kampanyası başlattığımız 6 aylık Yunus Emre Kaçan bebek ve ülkemizdeki SMA hastası olan bebeklerin de yaşamalarına vesile olmanızı istirham ediyorum. Yüce Devletimizin, bu bebeklerin tedavi masraflarını üstlenmesini veya ailelerin yükünün azalması için ve ülkemizin parasının yurt dışına çıkış miktarının azalması için devletimizin uluslararası gücünü kullanarak Dünya’da yalnızca iki yerde olan tedavi merkezleri ile toplu anlaşma yapıp tedavi masrafının daha düşük bir tutara indirilmesini, ailelerin ve hasta bebeklerin tedavi merkezlerine ulaşım masraflarının karşılanmasını Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı olarak sizden olarak istirham ediyorum. Devletimiz bu bebeklerimize sahip çıkıp onların hayatlarını kurtardığında, bu bebekler de büyüdüklerinde ahde vefalarını gösterip vatanımıza ve milletimize faydalı bireyler olacaklardır inşallah. 

Son dönemde artık bebeklerin SMA hastası olarak doğmaması için, evlilik öncesinde yapılacak test ile önceden anne ve baba adaylarının taşıyıcılığının belirlenip alınacak tedbirler ile sağlıklı bebeklerin Dünya’ya gelmesi için yapılan kanuni düzenlemeden dolayı şahsınıza teşekkür ederim. Mevcuttaki SMA hastası bebeklerimizin devletimiz tarafından tedavi edilmesinden sonra bu düzenleme sayesinde artık inşallah ülkemizde SMA hastası bebek kalmayacaktır. Bu nedenle inşallah artık bu hastalığın sonuna doğru yaklaştığımız bu dönemde, yüce milletimize olan sevdanızı bildiğim için milletimizin bu günahsız bebeklerinin hayatını kurtarmanızı sizden istirham ederim. 
Saygılarımı arz ederim. 

Tarih: 06.08.2022 
Rüstem DEMİRAĞ 
GÜMÜŞHANE KENT KONSEYİ BAŞKANI

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49